andreara -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Patricks fav's. NY

Her kommer en liten liste med Patricks favoritter fra New York-turen. Tenkte det kunne være fint å få litt innspill fra andre enn meg.


Nintendo world er virkelig nødvendig om man er litt fan av nintendo, eller bare glad i å spille. 


Empire state building: sykt høyt, man får sett hele Manhatten fra toppen, og om kvelden kan det være fint å se alle de opplyste gatene.
Hard rock cafe: veldig god mat uansett hvor i verden man er, på tross av at vi ikke spiste der siden det var så mye trykk.

Bestbuy: om du skal ha noe elektrisk, billigere enn i Norge og de har stort utvalg.

Radioshak: om man ikke finner noe på bestbuy så har de det mest sannsynlig radioshak, ganske like i pris og selger elektronikk.

Fao Schwarz: stor leke butikk som selger alt, om du skal ha en gave eller hva som helst, også det store pianoet noen kanskje har sett på film, fra filmen Big blandt annet.


Central Park zoo: morsomt, ikke så veldig mange dyr, men om du har sett Madagaskar filmene og bildene derfra ser det ganske likt ut.


Central Park: det er deilig å se litt trær og planter, det kan bli litt mye bygninger og asfalt, deilig å gå i parken litt.
Rockfeller Center: ved juletider er det gigantiske juletreet noen kanskje har sett på filmer, og man kan gå på skøyter om man ønsker.


Om man vet at man skal til Manhattan, ville jeg også anbefalet Jimmy Fallon sitt show. vi skulle dratt ditt, men Jimmy Fallon skulle bytte show så derfor fikk vi ikke kjøpt billetter.

 • Shopping i New York - mine favoritter


  Det ble endel shopping i New York mellom alle severdighetene vi fikk med oss. Jeg skulle gjerne kjøpt mye mer og dyrere merkeklær, men så var det dette med økonomi og sånt da... Her kommer i det minste en liten liste med mine favoritter :)

  Victoria's Secret - utrolig mye fint undertøy og nattøy i tillegg til endel treningstøy og klær. 

  Juicy Couture - klær, smykker og sminke, men kanskje mest kjent for joggedressene sine i Norge.

  HM - er jo også i Norge, men i USA har de flere kolleksjoner som er mer skikkelige, med mer kvalitet og større variasjon og utvalg. 

  Forever 21 - Helt enormt utvalg av klær, kanskje ikke alltid med den beste kvaliteten, men de har virkelig noe for alle og enhver. 

  Sephora - Stort utvalg av kosmetikk. De er flinke til å hjelpe og har det meste du kan tenke deg (bortsett fra neglelakken til Essie *skuffelse*).

  ALDO - sko, vesker, smykker og annet tilbehør. Ikke så dyrt, men har mye fint. 

  Zara - Er jo også i Norge, vet ikke om de har så mye forskjellig fra Norge, men det er mye billigere og da er det jo verdt en tur?

  Footlocker - Stort utvalg av treningssko og endel klær. Skoene er stort sett til halve prisen av det de koster i Norge. 

   

  På Manhattan er det vel områdene rundt Times Square, sørdelen av Central Park, 5th ave., Park ave., og de nærmeste gatene der som har mange butikker jeg liker. De har også endel dyrere butikker innimellom. 

  Men nå er det nok prat om shopping! Ha en fin lørdag kveld folkens, og gjør dere klare til boller med krem og syltetøy for i morgen er det fastelaven :D 

 • Hadet, hadet New York!

  Da var siste dagen kommet og vi har ruslet rundt i fire timer, spist litt og fått tak i det siste. Begge koffertene gikk igjen med litt hjelp så nå er vi bare spente på om vi har mer enn 23 kg, men håper ikke det. Turen har vært utrolig bra og jeg har kost meg kjempemye, det har vært over alle forventninger! Vi skal fly fra New York til Paris og så til Oslo. Vi har bare en time mellom vi lander og tar av i Paris så det bør helst ikke være noen forsinkelser fra New York, men det skal jo gå fint. Her skinner solen og det er bare for oss å si hadet, hadet New York!

 • Half baked and half packed

  God kveld alle! Blir litt dårlig blogging i dag siden vi må pakke og ordne til avreise i morgen. Vi drar i morgen på ettermiddagen, men lander ikke i Oslo før fredag rundt tolv. I dag har vi shoppet og vandret rundt, har hatt det virkelig koselig. Men nå er det is og pakking som gjelder, håper jeg får plass til alt i kofferten! *kryssefingrene* ses senere.

 • Like a Child

  Amerikanere er jo kjent for å gjøre alt litt ekstra stort, og det har de virkelig gjort med endel av lekebutikkene her på Manhattan. Jeg syns vanligvis at lekebutikker er kjempekjedelig, men når det er en opplevelse å være i butikken er det noe annet. Jeg blir som et barn, kjempeglad, får lyst på alt og syns alt er spennende. Men jeg kjøper stort sett ikke noe da, kanskje godteri bare. Det er kanskje litt rart å bli så glad av å være i en lekebutikk, men det er jo helt sykt stort! I den vi var i i dag var det et pariserhjul inne i butikken! MAn kan jo ikke annet enn å la seg rive med og bli glad. Og så smelter hjertet mitt av å se alle barna med puls på  200, stjerner i øynene og store smil om munnen. Det var virkelig en opplevelse jeg ble positivt overrasket over!

 • Sen valentinsdag

  I dag feiret vi endelig valentinsdagen, fem dager for sent. Vi hadde allerede kjøpt valentinsjokolade, så det stod klart på rommet. Det er jo et helt enormt tilbud av hjerteprodukter til valentinsdagen her i New York i forhold til hjemme. Og siden valentinsdagen ellerede hadde vert da vi kom var alt på halv pris. Så vi har vel egentlig spist endel valentinsgodteri allerede, men sparte det store hjertet til den offesielle feiringen.

  Vi spiste på en Italiensk resturant med kjempegod mat! Den lå heller ikke så langt unna, så mine slitne ben klarte å frakte kroppen min tilbake til hotellet.

  Etter det gikk vi forbi Rockefeller center på veien hjem. Her ligger også Magnolia Bakery, kjent fra Sex and the City. Det er ikke akkurat denne butikken, men det er samme kjede så vi gikk for denne og ikke den som ligger lengre unna. Her ble det to cupcakes på oss som vi tok med hjem og tok som dessert.   En fin valentinskveld er over, og nå er det under et år til nestegang ! *gledeseg*

 • Down Town New York

  Vi tok dagen i dag sør på Manhattan. For å komme dit tok vi t-banen som var overraskende enkelt og raskt. Etter det tok vi en båttur med New York Water Taxi  som varte en time. Da fikk vi sett New York  Sky Line, Brooklyn bridge, Ellis Island, og viktigst av alt, The statue of Liberty. Været har vært helt fantastisk, skinnende sol som varmer, tross fem minusgrader og endel vind.Etter det gikk vi over ca halve Brooklyn Bridge og tilbake. Den var mye finere på nært hold enn på avstand.
  Haha. Av alle ting å skrive på Brooklyn Bridge har noen valgt What Does the Fox Say?  Vi var ikke sikkre på hvordan vi skulle komme oss hjem, om vi ville ta t-bane, buss eller taxi, men vi bestemte oss for å gå. Det var sykt langt, og det ødela bena våre helt. Men vi fikk sett veldig mye på veien, både Ground Zero, China town, Little Italy, Union Square Park og Flat Iron Building. Det er va 8 km fra der vi tok båten fra til hotellet hvor vi bor, men vi gikk jo ikke rett opp, og det var mye vi ville se på veien så vi gikk vel omtrent fem ganger så langt.

  Nå er det på tide å hoppe til køys her, ha en fin tirsdag dere!

 • Empire State Building

  Å, for et fantastiks syn det var! New York om kvelden, full av funklende lys som bare glittrer mot den mørke nattehimmelen. Vi fikk tips om å dra på kvelden i stedet for på dagen, og det rådet er jeg glad for at vi fulgte. Det var så fantastisk fint. Jeg har jo vært oppe i Empire State Building en gang tidligere, men det var tidlig på morgnen. Det var fint det også, men det er noe spessielt fint med byer sett fra oven om natten! *gåsehud*

  102 etg over bakken. Det gir deg et ganske godt overblikk! Det er helt ubehagelig å tenke på hvor høyt det var, og hvor langt det var ned.  Månen lyste også opp nattehimmelen for oss. Mellom de små hvite skyene var det veldig pent å se på.

  Mellom Zoo og Empire State Building har vi fyllt dagen med endel shopping. Dag to i New York er nå på vei mot slutten, og den har vært fantastisk.

 • Central Park Zoo

  Vi startet dagen i dag i Central Park Zoo. Hadde egentlig planer om å gå dit i går, men det ble bare aldri noe av. Der var mye mindre enn jeg hadde tenkt, men det var egentlig helt greit, ofr det var veldig kaldt å gå rundt ute. Likevel blir jeg jo superbarnslig av å se dyr. Skulle tro jeg aldri hadde sett dyr før, for alt blir liksom så spennende. Never the less, det var gøy og koselig å se. Vi var også inne i det huset med tropiske dyr, men der fikk vi ikke tatt bilder med kameraet for det bare dugget noe helt enormt.  Vi har hatt en kjempefin dag! Ha en fin mandag!

 • Last morning in Central Park

  Det er en ganske merkelig følele å komme rett fra travle handlegater og inn i en gigantisk park med dammer, trær og broer. Central Park er et utrolig hyggelig sted å bare gå rundt. Se på livet som florerer og leke seg litt. Morgnen i går var ganske kald, så det ble ganske kaldt etter hvert.

  Ser dere den lille snømannen jeg lagde på bildet under? Den syns ikke så godt, men den er der. Så det var andre som hadde laget snømenn, så da ville jeg også, men jeg hadde jo glemt vottene mine på hotellet så det ble veldig kaldt. Det er vel hovedgrunnen til at snømannen min ble så liten. Men det er like fullt en snømann!

  Vi var litt skuffet en periode over at vi ikke hadde sett noen ekorn, men da vi var på vei ut av parken møtte vi tre stykker. De er jo så søte, og virkelig noe jeg forbinder med parker på Manhattan. Den satt lenge å bare så på kameraet før det fortsatte å grave i snøen. Søteste! Og så møtte vi på en veldig rød fugl, Aldri sett noe lignende før, men den var veldig pen.

  Oppdaterer dere senere i dag. Ha en fin dag videre alle sammen!

 • Evening at Times Square

  Da var dag en her i New York over, og den har vært fantastisk. Vi har gått i 13 timer med kun noen få korte pauser. Vi har sett sett utrolig mye og klart å plassere endel ting i forhold til hvor vi bor. Selvfølgelig har vi fått med oss endel shopping også. Tenkte å lage et eget innlegg med tips til shopping senere, så da tar jeg det der. Men vi har gått utrolig mye og er kjempeslitne nå. Vi klarte ikke helt å time lunsjen, så vi ble aldri veldig sultne til middag. Derfor tok vi bare med noe taco og snaks opp på hotelrommet for å spise der.

  Times Square om kvelden i snødrev. Det er et nydelig syn! Det er helt fantastisk å stå å se på de store lysende reklameskiltene og føle seg bitte liten. Livet i New York er jo også helt enormt, og jeg elsker det. Denne byen er virkelig en av mine favoritter. Vi fikk ikke tatt så veldig mange bilder i kveld fordi det snødde så mye, så kameraet ble snødd ned, men i morgen kommer det fler fra tidligere i dag.

 • New York planlegging: del 2 - Hotel

  Når det kommer til å velge hotel er det flere ting man må tenke på. Det kommer selvfølgelig an på hva man ønsker seg av et hotel, men jeg kommer til å forklare hva vi tenkte på da vi bestilte hotel og hvorfor. 

  Det er en haug av hoteller å velge mellom i alle kategorier og størrelser, og jobben med å finne et hotel som er det man ønsker kan ta lang tid. Det er viktig at man vet hva man er ute etter for å kunne snevre inn søket litt. Vi hadde vel fire ting vi hadde en formening om: Plassering, standar, størrelse og pris. Nok en gang brukte vi TripAdvisor.
  Plassering: 

  Vi ønsket å bo ganske sentralt på Manhattan fordi vi ønsker å bruke minst mulig tid på å reise. Det er jo så kjedelig, og man trenger ikke gjøre det mer enn nødvendig. I tillegg så ligger det veldig mye rundt Time Squares som vi vil innom, og da tenkte vi at det var praktisk å bo i nærheten av det. Likevel var vi ikke villige til å betale i dyre dommer for å bo midt på Time Squares. Vi ønsket gangavstand så vi kunne dra dit på kvelden selv om vi var slitne. 

  Standar: 

  Standar for oss handler ikke om spa og stor frokost, men om et minimumskrav. Vi ønkser noe som ikke er så gamelt og nedslitt, eget bad på rommet(ikke felles bad) og ting som det. Vi skal ikke på noen luksustur med tanke på hotel, da vil vi heller bruke pengene på andreting. Vi så ingen grunn til å ha en veldig høy standar på et hotelrom når vi er i NY for å oppleve byen, den får vi jo ikke sett fra hotellsengen. 

  Størrelse: 

  Vi ønsket å bo på et stort hotel, fordi av det jeg har erfart så er de flinkere og mer proffersjonelle der enn på de små hotelene som er drevet av familier. Familiehoteler kan være hyggelig det, men det er så veldig avhengig av familien, så vi ønsket heller et støre hotel med mange rom. Størrelsen på rommet var ikke så viktig, det må bare være plass til oss to, litt rot og koffertene våre. Små rom ser vi ikke på som et problem, så om det er lite eller stort spiller ingen rolle. 

  Pris: 

  Vi har ikke veldig lyst til å bruke veldig mye penger på et hotel, for vi har ikke planer om å være der veldig mye egentlig. Vi trenger bare et sted hvor vi kan sove og slappe av i tillegg til å ha tingene våre der. Pris var veldig viktig for oss ettersom vi bare er 18 år og ikke har alt formye penger, så det var nok det som spillte størst rolle for oss. 

   

  Vi endte opp på hotel Pod 51. Det har veldig små hotelrom, men ligger snetralt og var ikke så dyrt. Det ligger mellom 10 og 15 minutters gange øst fra Time Squares. Det har fått litt blandede kritikker, men mange sier det passer bedre for ungdom som kjenner hverandre godt (grunnet størrelsen), og der er vel vi målgruppen? Vi har jo ikke vært der enda, så vet jo ikke mer enn det som står på nett. Tenkte å skrive litt om det når vi kommer hjem, hvordan det var der og om vi likte oss der. 

  Er det noen som hat tips til ting å gjøre i NY er det bare å si i fra :) 

  Ha en fin mandagskveld!

 • New York planlegging: del 1 - Billetter

  Hvis man vil ha best mulig billetter både i forhold til pris og tidspunkt gjelder det å være tidlig ute. Da er billettene ofte billigere og man har flere valgmuligheter i forhold til destinasjon og tidspunkt. Patrick og jeg var ikke veldig tidlig ute med bestille, men ikke sene heller. Vi bestilte billettene tre mnd. før avreisetidspunktet. Vi hadde egentlig planer om å dra i sommerferien, så sånnsett var vi tidlig ute, men sjekket også prisene for vinterferien bare for å se på prisforskjellen, og den var stor! Hadde regnet med at det var litt dyrere i sommerferien enn i vinterferien, men at det var så mye hadde ikke falt meg inn. Vi sparte vel et par tusenlapper hver på å bestille flybilletter i februar i stedet for juli/august.

  Vi var veldig heldige, for vi fikk masse gode tips av de rundt oss om forskjellige ting vi måtte tenke på. En av de var å heller bruke en time ekstra for å sammenligne flybillettpriser fra forskjellige selskaper enn å kjøpe det første vi fant. Dette gjorde vi, og det var virkelig verdt det. De første billettene vi så på, og nesten kjøpte, kostet rundt 8000kr per person tur-retur. Vi tenkte ikke at det var så ille, for flyturen er jo ganske lang, og tidspunktene på avreise og annkomst var jo ganske greie. Men etter endel leting fant vi ut at det å kjøpe billetter til 8000kr ville vært bortkastet. Etter litt leting fant vi billetter til i overkant av 3000kr per person tur-retur. Så det sparte vi virkelig penger på! 

  Vi endte opp med billetter fra KLM. Vi valgte dette fordi de hadde mange avganger fra Oslo, mellomlandinger på greie flyplasser, billig pris, og en enkel nettside å bestille fra. Vi skal mellomlande i Amsterdam på vei til New York, og i Paris på veien tilbake. Vi har ikke noe imot å bruke litt tid på å mellomlande en gang mot å spare endel penger, så vi syns dette var en grei løsning. 

  Jeg syns også appen til Tripadvisor var kjempefin å bruke, hadde mange alternativer og det var fint å kunne lese andre kunders kommentarer. Vi brukte tripadvisor mest til å finne hotel (som jeg skal skrive om senere), men også for å se på flybilletter.  

  Håper dette kan være litt hjelpsomt dersom du skal bestille flybilletter senere! Om noen har noen fler tips vil jeg gjerne høre. 

  Her har vi akkurat spist taco og nå venter hjemmebakt sjokoladekake. *namnam* Ha en fin fredagskveld!

   
 • Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde  hits