andreara -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Snickerskake uten sukker

Det siste ret har jeg hatt store problemer med huden og magen, og siden legene ikke kunne finne noe som var galt ble jeg veldig fortvilet. Jeg har prvd mye, men lite har fungert. S tipset noen meg om at det kunne hjelpe kutte ut mye av karbohydratene jeg fikk i meg. Og du kan tro jeg ble glad da dette fungerer! Jeg gr ikke p noen lavkarbodiett eller noe ligende, jeg har rett og slett kuttet ut de strste karbohydratkildene i min hverdag. Brd, pasta, ris, potet og sukker er det jeg prver minske inntaket av. Det har ikke vrt s vanskelig endre vaner med tanke p de vanlige mltidene, men baking der imot har ikke vrt s lett. Forelpig har jeg bommet flere hanger enn jeg har lykkes, men denne snickerskaken falt virkelig i smak! 

Det du trenger er: 

6 egg - 400g salte peantter - 2 ts bakepulver - 6 ts vaniljesukker - 50 g mandelmel - 200 g kokesjokolade 70% - 100 g smr 

Slik lager du kakebunnen: 

Kjr peanttene i en stavmikser til de er smkornet. Nr peanttene er blitt smuler blander du inn bakepulveret og mandelmelet. Jeg har kjpt ferdig mandelmel, men du kan helt fint lage det selv p samme mte som med peanttene. 





Pisk 6 eggehviter stive med sukkrin og 3 ts vaniljesukker, pass p at det blir ordentlig stivt - du skal kunne holde bollen p hodet uten at det faller ut. Det er en fordel om eggene er romtemperert, men det kan g uten ogs. Ikke kast eggeplommene, de trenger vi nr vi skal lage sjokoladeglasuren. 



Hell peanttblandingen i eggehvitene og bland det sammen med en slikkepott. Pass p at alt er blandet godt sammen, men ikke bland lengre enn ndvendig. Hell den ferdige deigen i en smurt form, jeg liker bruke en rund form, men det gr fint bruke en liten langpanne ogs. 



Stek kaken i midten av ovnen p 180 grader i 20-25 minutter. Avkjl kaken i formen, det er det letteste. 

Slik lager du sjokoladeglasuren: 

Pisk 6 eggeplommer og 3 ts vaniljesukker til en tykk eggedosis. Dette kan vre litt vanskeligere enn nr man har i masse sukker, men pisk s godt det gr. 

Smelt smret i en kjele og ha sjokoladen i biter i slik at alt smelter sammen. La sjokoladen og smret bli lunkent fr du gr videre. 

Bland eggedosisen med sjokoladeblandingen. Avkjl alt til det er tykt og smrbart, hvor lang tid dette tar varierer ut i fra hvor varmt sjokoladen og smret var da du blandet det. 



S er det bare smre glasuren utover kaken. Jeg liker ha den i formen s lenge som mulig, s jeg smrer glasuren p kaken mens den er i formen. Dryss gjerne noen peantter over til slutt, og s er den klar! La kaken st litt i kjleskapet fr du serverer. 



  • Lett og enkel frokost: smoothie

    En smoothie kan vre akkurat slik du vil med de ingrediensene du liker ha i den. Det er lett lage og supersunt, ikke minst fler jeg meg s fresh og lett etter ha startet dagen med en slik. Jeg er ikke noe frokostmenneske, og ender ofte opp med droppe frokost. Men de dagene jeg har laget smoothie kvelden fr klarer jeg alltid spise frokost. Jeg lager ca 2 store glass nr jeg lager smoothie om kvelden. Da har jeg ett glass med frossen, nesten isaktig smoothie til kvelds og en god og kald smoothie i kjleskapet til morgnen etter.

    I dagens smiothie er det for det meste frossne blbr. De plukket jeg i skogen i hst, men det er ogs masse bra br i butikkene. Jeg har ogs hatt i omtremt 1 dl biola med kirsebrsmak og en dl eplejuice.

    Det er utrolig hvor mange forskjellige kombinasjoner og ingredienser man kan bruke, s her er det bare teste mye forskjellig! Ha en fin fredag <3

  • Pepperkakehuset 2014

    N kommer endelig bildene av rets pepperkakehus som jeg lovet for alt for lenge siden. Det har gtt med fem kilo pepperkakedeig, tre og en halv kilo melis og tre pakker gelatin. Det er frste gangen jeg har laget noe s stort, og jeg syns det var kjempegy planlegge, bake, sette sammen og pynte huset, og det hele ble komplett da jeg fikk lys i det. Vi fr se om det ikke blir et litt mindre tidskrevende hus neste r, men det vil bare tiden vise.





  • Cake for dad

    Hei til deg, og hei til fredag! Ukene gr s fort, de flyr liksom bare av sted og jeg prver holde flge. Hvert eneste minutt har jeg noe gjre, men noe m bare droppes for f tid til svn og mat i tillegg. I kveld skal jeg jobbe, og pappa fr besk av sine studievenner. Han nsket seg en kake til besket, s jeg har n kost meg p kjkkenet med kake og radio noen timer. Det ble en marsipankake med litt fargerike dekorasjoner, s jeg hper den faller i smak.







    Jeg hper alle fr en koselig og fin fredag, s skrives vi kanskje senere i dag ! <3

  • Jordbrsmoothie




    God onsdag alle sammen, hper alle har hatt en fin dag s langt! Mitt matmnster gr litt i perioder, og akkurat n er jeg inne i en real smoothie-periode. Jeg lager kun av frukt og eventuelt fruktsaft, s det er helt naturlig og sunt samtidig som det smaker deilig og friskt.

    Ingredienser:

    400 gr fryste jordbr

    1 banan

    Saften av 1/2 sitron

    1 dl hjemmelaget eplesaft




    Det er lett lage samtidig som man kan lage litt mye og ha til kvelden eller med seg i vesken. Det er en enkel og grei mte f i seg frukt og br og det finnes jo utallige kombinasjoner. Man m jo heller ikke bruke fryste br, men jeg syns det er godt at den er spass kald, og fryste br er enklere oppbevare enn ferske. S dette er bare et lite tips fra meg til dere, det er jo lille-lrdag s da kan man jo kose seg med en smoothie fr man tar fatt p ukens siste to hverdager. ha en fin kveld <3

  • Kyllingsalat

    Hva er vel bedre enn noe som bde er sunt og godt? Jeg vet ikke, men jeg og Patrick har falt pladask for kyllingsalat. Vi lager en stor bolle og s sitter vi bare spiser og koser oss lenge, lenge. Jeg er helt overspist, men det er ikke s ille for det meste er jo grnnsaker. I tillegg er det ikke varmt, og det passer jo kjempebra om sommeren. Vi har ogs hatt dette som skolemat noen ganger, og det er lite som slr det.



    Man putter jo oppi det man liker selv, men vi har brukt salat, mais, paprika, lk, avokado, agurk, ost og krydret kyllingfilet. Hvis man vil kan man jo ogs kjpe grillet kylling s man slipper varme den opp, eller enda lettere "salatkylling" som bde er stekt og delt. Jeg liker likevel best kyllingfilet for da kan man velge krydder selv, og det inneholder litt mindre fett. Etter mye salat ble det litt brownies og is, en uslelig kombinasjon etter min mening. Hper alle har hatt en fin dag <3

  • Rullekake

    God dag alle sammen. Jeg bakte som sagt rullekake i gr og her kommer oppskrift og fremgangsmte. Det var mye enklere enn jeg hadde fryktet, og passet fint i sommervarmen.

    Du trenger:(til kakedeigen)

    120 g. hvetemel

    120 g. sukker

    4 egg

    3/4 ts bakepulver

    Begynn med piske egg og sukker til stiv eggedosis. Den vil ikke bli like stiv som nr du kun bruker eggehvitter, men det er heller ikke meningen. La en miksmaster piske det i minst ti minutter. For sjekke om den er stiv nok kan du prve skrive "Ole" med vispen i bollen. Dersom du kan skrive e-en fr o-en forsvinner er den stiv nok.


    (Hvis du legger godviljen til kan du se at det str Ole her. )

    Nr du har gjort det kan du sikte mel og bakepulver sammen og vende det inn i rren med en slikkepott.



    Smr deigen jevnt utover en smurt langpanne eller en langpanne ned bakepapir.



    Stek kaken i midten av ovnen p 200 grader i 8-10 minutter. Det er viktig at kaken ikke steker for lenge slik at det blir mulig rulle den uten at den brekker.

    Nr kaken er ferdig stekt lar du den avkjle i pannen noen minutter fr du tar den ut.

    Mens du venter p at kaken skal kjles ned kan du lage fyllet.

    Du trenger: (til fyllet)

    En pose frossene bringebr

    en liten kartong med kremflte

    litt sukker etter nske

    Pisk kremen nesten ferdig fr du tilsetter bringebrene. Nr du kar pisket kremen med brene ferdig smrer du det p kakebunnen. Smr det p den siden som var opp da du stekte den, det gir det peneste resultatet.

    Rull kaken sammen p et bakepapir. Dette gjr det enklere senere.

    Legg sukker p bakepapiret og rull rullekaken i det slik at hele utsiden blir dekket av sukker. Kutt ogs av kantene p hver side slik at kaken fr et finere utseende.

    For pynte litt mer smeltet jeg litt sjokolade i et vannbad og dro over kaken. Jeg plukket ogs bde rde og gule bringebr i hagen hos Patrick for pynte opp litt mer.





    Mizzi, den nye kattungen hos Patrick var veldig nyskjerrig da vi skulle ta bilder i gr. Nydelige lille pusen <3






  • Late sunday morning!

    God morgen, eller rettere sagt god dag! Her har vi ligget alt for i sengen, og likevel er jeg s sliten. Aner ikke hva som skjer, men de siste dagene har jeg vrt s sliten. I dag str trening, pakking og rydding p planen, men vi fr se hva det blir til, har i det minste lyst til prve meg p en liten joggetur og se hvordan det gr med lret. Men n er frokosten ferdig s jeg fr komme i gang med dagen! Ha en fin sndag!

  • Fruktvann / detox water

    N om sommeren er det jo viktig f i seg nok vske, og selv om jeg er veldig glad i vann kan man jo g litt lei i varmen. Derfor vil jeg dele mitt beste alternativ til vann i sommervarmen som bde er sunt og godt, nemlig fruktvann ogs kjent som detox water. Det er rett og slett frukt eller br som er delt opp og lagt i vann. Her er det jo bare prve seg frem litt og lage de kombinasjonene man vil. Jeg har to favoritter forelpig som kommer her.





    Den forelpige absolutte favoritten med jordbr og sitron♥





    Ogs en favoritt med appelsin og grnt eple♥


    Hper alle nyter kvelden og fr en fin dag i morgen. N m jeg begynne tenke p pakking!

  • Klippekrans og eksamenstrekk

    Vi hadde eksamenstrekk i dag, og jeg kom opp i sosialkunnskap. Ikke det beste, men heller ikke det verste. Heldigvis har vi ikke eksamen fr p onsdag, s det er endel tid ve p. Jeg bestemte meg for lage noe godt jeg kan spise mens jeg ver. Jeg tenkte selvflgelig ikke over at det skal heve ganske lenge, men den ble kjempegod, s det ble fredags-snaks i stedet. Den ble kjempegod, s det blir vel spising av den til det er tomt.





    Patrick og jeg var en tur p rdhusplassen i ettermiddag for se p en utstilling av veteranbiler. Det var mange finebiler der, og vi tok mange bilder. Men det viser jeg dere i morgen, det er s mange bilder g igjennom. Hper alle er klare for langhelg♥

  • Kakepynting del 3: Marshmallowfondant

    Dette ble litt senere enn planlagt, for dette innlegget skulle jo kommet mandag, men jaja, bedre sent enn aldri? I dag tenkte jeg i det minste ta for meg marshmallowfondant. Det mest positive med marshmallowfondant er at det ser veldig bra ut, er lett farge og forme. P den andre siden smaker det veldig stt, s noen liker det kanskje ikke s godt, og s er det ganske klissete lage.

    Ingredienser:

    200 g marshmallows

    2ss vann

    2ss Flott matfett

    ca. 300 g melis

    Fremgangsmte:

    1. Ha vann og marshmallows i en bolle og sett i mikroblgeovnen p full styrke til marshmallowen smelter eller blser seg kraftig opp.

    2. Rr inn matfettet og ha i melisen. Kna melisen inn med hendene. Tilsett mer melis om massen blir for blt.

    3. Oppbevares i romtemperatur, godt pakket inn i plast.

    Hvordan vet man at den har riktig konsistens?

    Dette er kanskje det vanskeligste med det hele. Men jeg har lrt, etter mye prving og feiling og utallige timer p Internett, at massen skal kunne dras omtrent en meter uten at den ryker eller sprekker opp, og den skal heller ikke vre s ls at den "renner" av seg selv nr du har dratt den en meter. tenk at du skal kunne lage hva du vil av den, og at den skal bli stende snn.

    Fordelen med marshmallowfondant er at den blir helt hvit, s kaken blir veldig fin og ren i motsetning til marsipan som er mer gul. Det er ogs utrolig lett farge, s det er penere enn marsipan. Jeg syns ogs det kan vre morsommere jobbe med fordi det er lettere forme ting av og fargene blir klarere. Marshmallowfondant kan ogs brukes p de fleste typer kaker, s det er jo ganske praktisk.



    Denne kaken lagde jeg til pske for to r siden. Det er en sjokoladekake inne med vanlig marshmallowfondant rundt. Her ser dere godt hvor klare og fine fargene blir i forhold til marsipanen fra sist uke.

    Dette er ogs en sjokoladekake, men denne gangen inspirert av Star Wars. Jeg er ikke en stor Star Wars fan, men Patrick og hans bror liker det, s det var derfor det ble snn. I tillegg fant jeg ut at det ligger utrolig mange filmer ute p Youtube som forklarer hvordan man kan lage forskjellige Star Wars kaker. For lage denne trenger man sort konditorfarge, hvit marshmallowfondant, en tannpirker, en kule, en svamp, slvkuler og vann. Frst legger man en hvit marshmallowfondant over kaken. S velger man plasseringen av sirkelen og huler denne ut med kulen, ikke vr redd for legge trykk p den. Deretter tegner man de vannrette linjene med tannpirkeren. Hold den s flatt som mulig og dra den over. Deretter lager man de resterende strekene. Jeg brukte et bilde av en annen kake for lage de, men det viktigste er jo at det blir mange streker i ca dette mnsteret. Etter det fargelegges alle strekene med sotr konditorfarge en frste gang. Deretter tar du svampen og legger p litt vann og litt sort konditorfarge fr du drar den over for at hele kaken skal bli gr. Deretter fargelegger du noen omrder mrkere samt strekene om de har mistet farge. Til slutt setter du p slvkulene. Dette tar LANG tid, jeg brukte omtrent to timer p bare pyntingen!



    De to siste kakene er litt enklere og brer litt preg av at de er laget nr jeg hadde drlig tid.

    Dette var det siste innlegget forelpig om kakepynting, men om noen nsker flere skal jeg alltid klare lage det. Hper det har gitt litt inspirasjon og at dere har hatt en fin dag♥

  • Sommermat i farten

    I dag skal jeg endelig p velse igjen med OJ, det er jo s lenge siden og siden vi snart reiser p jubileumstur m jeg jo f vd litt ogs. Men i dag gikk tiden rett og slett fra oss, s middagen blir ikke fr ti i kveld nr jeg kommer hjem. I stedet lagde jeg meg en enkel fruktsalat med vannmelon og eple, og spiste en yoghurt. Det er jo superfriskt og vannmelon inneholder jo ogs mye vann s det er bra i denne varmen. Men n m jeg suse videre fr jeg blir forsen! Nyt kvelden, livet er tross alt flest hverdager! :)

  • Kakepynting del 2: Marsipan

    Da var det mandag, og her kommer del to med tips til kakepynting. Denne gangen er det marsipan som skal f vise seg litt frem. Marsipan er stort sett enkelt jobbe med, det er dekorativt og smaker godt. Alle kakene under er laget og dekorert av meg, og er ganske enkle. Det viktigste med kaker generelt, men kanskje mest marsipankaker er at det ikke m vre for lite pynt! Det trenger ikke vre systematisk eller simpelt, tvert i mot. Jeg gjennomgr ikke hvordan man lager marsipanroser, for det har jeg gjort tidligere i et eget innlegg som du kan finne her.

    Alle kakene under har et marsipanlokk. Jeg bruker den billigste marsipanen til kakene fordi den inneholder lavest prosentandel mandler som gjr at den blir lysere og enklere jobbe med. Bruk melis i stedet for mel nr du kjevler den ut s den ikke setter seg fast, og kjevle til du fr et tynt marsipanlokk. S er det bare legge lokket over kaken, enten alene eller med litt hjelp. Det kan vre smart rulle det p en kjevle og s rulle det over kaken, det er det letteste.

    De to kakene over er dekorert med marsipan, melis og geleskrift. Er usikker p om det heter geleskrift, men det er sm tuber med gele som er til skrive p kaker. De har det stort sett p alle matvarebutikker. Du kan prve bruke tuben den kommer i eller putte det over i et kremmerhus man kan lage av bakepapir. S skriver du og dekorerer, og tada, en ferdig pyntet kake!



    Kaken over er dekorert med mrk sjokolade opp marsipanlokket. Jeg liker at kakepynten forteller noe om hva som er i kaken. Dette var en sjokoladekake med krem og marsipanlokk, s da passet det bra ha sjokolade utenp. Dette er kanskje den enkleste metoden pynte en kake p, men er minst like fin. Bare smelt sjokolade i et vannbad og dekorer kaken slik du nsker!

    Denne kaken er pyntet med krem, bringebr og noen dekorblomster som er kjpt ferdig. Utrolig enkelt, noe litt annet og for en gangs skyld systematisk. Nok en gang sier bringebrene og kremen noe om hva som er inni.



    Om noen har noen sprsml til dette er det bare sprre! Hper alle er klare for tirsdag, som for min del betyr nynorsk eksamen. *Hjelpes*.

  • Kakepynting del 1: Cupcake frosting

    Jeg har ftt sprsml om jeg kan skrive og forklare litt om hvordan jeg pynter kaker, og det tenkte jeg gjre. Men siden det er s mye forskjellig tenkte jeg ta de tre mest "vanlige" mtene jeg pynter kakene mine p. S de tre neste mandagene fremover kommer tips og triks til kakepynting, og frst ut er cupcake frosting.

    Ingredienser:

    250 gram smr eller margarin

    16 dl melis (tilsvarer ca. 3 vanlige pakker)

    2 ts vaniljeessens

    2 dl melk

    evt smak eller konditorfarge

    Slik gjr du:

    1) pisk smr mykt i en miksmaster

    2) tilsett vaniljeessens

    3) tilsett melis og melk vekselsvis mens du pisker

    4) tilsett smak eller konditirfarge

    Jeg pynter stort sett alltid cupcaksene mine med denne frostingen. Den gr fort lage og den er utrolig enkel jobbe med. Den er veldig st, og ikke akkurat i avdelingen for helsekost som man ser p ingredienslisten, men fest er fest.

    For f frostingen p cupcaksene bruker jeg et kakedekoreringsset fra Wilston. Du kan finne det her.Wilston har utrolig mye bra og morsomt s alle som trenger kakeformer eller annet utstyr burde ta en titt i deres nettbutikk eller butikker i Norge som selger deres produkter som Kitchen og Jernia. Jeg bruker ogs konditorfarge fra Wilston fordi den gir en mye bedre farge og mindre smak enn den du fr kjpt i matbutikker i Norge.

    Hvordan jeg bruker de forskjellige tuppene og snn er litt vanskelig forklare, men om du nsker inspirasjon eller bare lre ligger det masse p nett og srlig youtube. Jeg har brukt youtube masse for lre, og det er utrolig mye der ute. Her er en lenke til mange filmer som kan lre deg masse om dette.

    I tillegg kan man bruke ting som sjokoladesaus, fudgebiter og kjeks for dekorere. P cupcaken over har jeg brukt frosting med to forskjellige farger og oreokjeks for lage en solsikke. For lage denne bruker du en stjernetupp for dekke hele cupcaken med grnn frosting. Etter det legger du oreokjeksen p midten av cupcaken. S jobber du deg rundt kanten av kjeksen med en smal sprytetupp fra bunn til topp for lage blomsterbladene. Her er en film som viser hvordan det ogs kan gjres p en litt annen mte.



    Hper dette var til litt hjelp, og om dere prver dere vil jeg gjerne ha en tilbakemelding p resultatet! Hper alle er godt i gang med uken♥

  • Pyntetips til kaker

    I dag ble vi liggende dra oss i sengen lengre enn vanlig. Vanligvis er vi oppe og hopper litt over syv og klare til trene litt over tte, men formen talte for bli i sengen noen timer ekstra, og det tror jeg var smart. Det et viktig holde seg s frisk som mulig n fr eksamen. Tenkte bare komme med noen sm tips til pynting av kaker, eller rettere sagt tips til produkter man kan pynte med. Jeg syns ikke det er s stort utvalg av sprinkles eller kake strssel som det heter i butikkene i Norge. Det blir ofte mye likt, s nr jeg er ute reiser pleier jeg kjpe med noe. Disse kjpte jeg i Danmark, men de kan ogs bestilles p nettet, www.missetoile.dk. De hadde s utrolig mye fint, og jeg kjpte flere bokser, men mange av de er allerede brukt opp. I tillegg syns jeg den vanlige konditorfargen man fr kjpt i matbutikken er ganske drlig. Den gir ingen klar farge og den blir nesten litt gr. Disse boksene fra Wilton gir derimot mye sterkere og finere farge. De er veldig drye og holder lenge, og selv om de er litt dyrere syns jeg absolutt det er verdt det, for man vil jo ha et resultat som ser bra og fristende ut?! Dette er kanskje mine beste tips, og hvis du har noen tips blir jeg veldig glad om du deler det med meg! Hper alle har hatt en fin start p uken <3

  • Time for cupcakes

    Etter en helg med mye russefeiring flte jeg for gjre noe annet i dag. Etter noen timer med obligatorisk dugnad i borettslaget gikk jeg p med baking av cupcakes. Det var lenge siden sist s det var virkelig p tide med litt baking. Hper alle har hatt en fin helg♥








  • Sunt og godt tilbehr

    N er det snart sommer og da blir det mye mat og kos. Ikke minst er det hysesong for mye frukt og grnnsaker, og det er jo s herlig. Men nr maten skal grilles ute p terrassen kan det vre vanskelig finne godt tilbehr som ogs er raskt lage. Dette tilbehret er bde raskt, godt, sunt og passer godt til bde rdt kjtt, fisk og kylling. Dette kan ogs lages p forhnd og varmes p grillen i en bakke.

    Du trenger:

    en lk

    en rdlk

    en boks mais

    en boks hakkede tomater

    litt salt og pepper

    Stek lk og rdlk til det blir blankt. Tilsett s mais og hakkede tomater, og smak til med salt og pepper.

    Hper alle har hatt en fin helg og er klare for en ny uke!♥

    #mat #sommer #sunt #helse #kosthold

  • Torskewok

    Tenkte dele en ny middagsoppskrift med dere, og i dag byr jeg p torskewok. Jeg har tidligere laget mye wok, og er kjempeglad i det, men denne ganger var frste gang med fisk. Og fisk var minst like godt! I en wok kan men egentlig ha alle slags grnnsaker, og det er jo det som gjr det s lett, det er bare ta det man har eller det man har lyst p. Jeg tror bildene taler for seg selv og ikke trenger noe mer forklaring.












    Lpetest stod p planen i gymtimen i dag, og det ble en vt opplevelse. Det har omtrent regnet i hele dag, men det gjr jo egentlig ikke s mye. Trente styrke etter skolen ogs, og kjenner at det er en stund siden. Bde armer, ben og mage er litt skjelvende, men det er jo bare bra det ogs. Hper dere har hatt en fin dag! ♥

  • Apples and blueberries

    Det har vrt litt hstvr i Oslo i dag, smregn og litt kaldt. Jeg har brukt dagen inne for f fikset og ordnet alt mulig rart, og jammen har dagen gtt. Men hva passer vel bedre p en hstaktig vrdag enn en sunn skl med epler og blbr til kveldsmat? ikke vet jeg. Det er godt, sunt og varmer p en kald sndagskveld.

    Kutt opp epler og legg blbr i en ildfast form. Sett det i ovnen p 180 grader i ca. 20 min.

    Ta det ut av ovnen. Str p kanel og litt sukker for ekstra smak, og kos deg!





    Hper dere har hatt en fin helg, og er klare for en ny uke!♥

  • Meksikanskinspirerte kyllingburgere

    N er det en stund siden jeg har lagt ut en oppskrift, jeg syns det er veldig gy og inspirerende lese andres oppskrifter, og det virker som det er gjensidig. I dag ble det meksikanskinspirerte kyllingburgere til middag s tenkte dele den med dere.

    Burgere er jo kosemat, og man kan variere i alle rettinger. Denne versjonen er litt sunnere, og nesten bedre enn den vanlige burgeren spr du meg. Det er kun 20 minutter lage, s det er ingenting utsette p det.

    Dette trenger du til 4 burgere:

    400 gr. kyllingkjttdeig.

    4 ss. salsa

    litt pepper

    lk etter nske

    Legg kyllingkjttdeigen i en ren bolle.

    Tilsett salsaen og pepper til kyllingkjttdeigen. Om du vil ha i lk skal det ogs puttes i n.

    Bland godt sammen s alt er blandet.



    Stek p middels varme. Det kan hende deigen er litt myk og vanskelig steke, men ingen fare! Smr deg med tolmodighet, stek p lav varme og gled deg til mat.

    Varm hamburgerbrd i ovnen s de blir litt varme, legg p tilbehr etter nske, jeg syns salsa, guacamole, agurk, tomat, lk, mais og tortillachips er veldig godt. Hper dere har lyst til l prve og har en fortsatt god torsdag videre!

  • DIY marsipanroser

    Jeg fikk foresprsel om jeg kunne vise hvordan jeg lager marsipanroser, og det kan jeg selvflgelig!

    Det et mange mter lage marsipanroser p, og jeg har lrt tre eller fire forskjellige mter, men har funnet min favoritt. Jeg syns bde dette er den enkleste mten gjre det p og den som gir de fineste rosene. Alt du trenger er marsipan, konditorfarge, en teskje/lyspre, litt melis og en bordflate.

    Det frste du m gjre er forme marsipanen i sm kuler. De skal ha litt forskjellig strrelse og du trenger mellom 5 og 10, alt ettersom hvor mange blader du vil at rosen din skal ha.




    N skal kulene formes som blader. Press bladene lett ned mot bordplaten. Bruk teskjeen eller lyspren til dra marsipanen utover. Det er viktig ikke presse for hardt snn at bladene ikke blir for tynne ytterst, men de m heller ikke vre alt for tykke, bruk heller litt lengre tid til f de bra. press i alle retninger, og la det vre tykkere i midten enn p kantene.



    Nr alle bladene er formet er det p tide forme rosen. Marsipanen jeg brukte var litt trr, det er derfor den er s hakkete i kantene, men men.



    Her har jeg allerede begynt, men teknikken er den samme rundt hele. Det frste bladet skal bare rulles som et kremmerhus, deretter skal bladene legges rundt ett etter ett. La de overlappe hverandre slik det er i ekte roser. Fortsett rundt hele til alle bladene er brukt opp. Start med de minste bladene og avslutt med de strste.

    Snn, da var alle bladene p plass, og det er p tide med de siste sm justeringene.





    By bladene i den retningen du selv syns virker naturlig. Jeg byer de utover med en liten by ytterst siden jeg liker ekte roser best nr de er helt utsprungne. Men det er mange mter gjre det p, det er jo bare prve seg frem.



    Da var rosen ferdig og den er perfekt til dekorasjon p kaker!

    En kort oppsummering:

    1: farg og rull marsipan

    2: form til blader med teskje eller lyspre

    3: sett sammen til en rose

    4: gjr de siste justeringene og voil.

    Hper dette var det som var nsket, og at dere har lyst til prve!♥

  • Sjokoladekake inspirasjon

    Det er fredag og det er helg! Det er s deilig etter en lang og innholdsrik uke bare kunne slappe av i sofaen foran tven med noe ekstra godt. Dagen i dag har gtt med til trening, skole og bilvask, og n er det tid for litt is. *namnam*

    Men over til det dette egentlig skulle handle om. Jeg er jo veldig glad i bake, og finner inspirasjon bde i kakebker, bilder p nett og ved lese oppskrifter. I dag har jeg brukt endel til p pinterest for finne frem til noen fristende bilder av sjokoladekaker. Jeg er helt utrolig glad i sjokolade og jeg tror at en skikkelig saftig sjokoladekake ned mye smak m vre min absolutte favorittkake. nsker alle en god helg!

  • Pakke fra iherb: spirulina og hvetegress

    P torsdag kom pakken jeg hadde bestilt fra iherb.com med spirulina og hvetegress. Jeg har hrt s utrolig mye positivt om disse produktene s mtte bare prve selv. Hper det har en positiv effekt for meg ogs, men regner med at det vil ta en stund fr jeg vil merke noe.



    Det er kanskje mange som ikke vet hva hvetegress og spirulina er, s jeg tenkte f litt oppklaring i det.

    Spirulina:

    Spirulina er et velegnet kosttilskudd som for noen ogs har en appetittnedsettende funksjon. Spirulina inneholder ogs mange viktige nringsstoffer som man ellers kan g glipp av eller f for lite av. Forskning viser at spirulina har en vektreduserende virkning hos overvektige. Grunnen er at nringsstoffene i spirulina tilfredsstiller endel av kroppens behov som gjr at den ikke har det samme behovet for animalsk protein og sukker.

    Spirulina inneholder:

    10 ganger mer betakaroten enn gulrtter

    50 ganger mer jern enn spinat

    10 ganger mer kalsium enn melk

    5 ganger mer klorofyll enn grnne blader

    3 ganger mer protein enn fisk

    B12

    Magnesium

    Enzymer

    Og verdifulle fettsyrer.

    Konsentrasjonen av nringsstoffer i spirulina er svrt hy, det er lett fordyelig og er stappfull av antioksidanter. Proteininnholdet i spirulina er p 62%. I tillegg er det lettere for kroppen ta opp enn proteiner i for eksempel biff. Kroppen klarer ta opp hele 85% av proteinene i spirulina mens den kun klarer ta opp 20% fra biff. Spirulina kan ogs bidra til f bedre utbytte av treningen samt bedre restitusjon. I tillegg ker spirulina produksjonen av antioksidanter, cytokiner og andre celler som ker motstandskraften og hjelper kroppen bli kvitt infeksjoner og kroniske sykdommer. Det kan ogs vre gunstig ved alvorlige leverskader etter alkoholmisbruk, underernring, og langvarig rus- og medikamentbruk. Det kan ogs hjelpe personer som sliter med allergier.

    Hvetegress:

    Hvetegress er en naturlig kilde til nringsstoffer. Hvetegress inneholder mye klorofyll som produserer et milj med drlige gromuligheter for bakterier i kroppen og bidrar dermed med ke kroppens motstandskraft mot sykdom. Hvetegress regnes som en komplett matkilde i seg selv. hvis du spiser 0.5 kg hvetegress tilsvarer det den ernringsmessige verdien til 10 kg valgfrie hagegrnnsaker.

    Hvetegress er vanskelig fordye for mennesker, men i pulverform blandet ut i noe flytende klarer vi ta opp de fleste nringsstoffene. Det hjelper ogs kroppen bygge opp rde blodlegemer som brer oksygen rundt til cellene i kroppen. Et kt oksygenopptak vil fre ogs ke utholdenheten ved fysisk trening. Hvetegress opplser ogs arr p innsiden av lungene, hjelper til med vaske innsiden av kroppen, ker enzymnivet i cellene, fornyelse av kroppen og forbrenning av nringsstoffene.

    Hvetegress inneholder:

    17 aminosyrer

    92 av de 102 mineraler som finnes i jorden

    Kalsium

    Fosfor

    Jern

    Magnesium

    Kalium

    Dobbelt s mye vitamin C som appelsin

    Dobbelt s mye vitamin A som gulrtter

    Vitamin E

    Vitamin K

    B-kompleks

    Jeg tar en dose spirulina og hvetegress om dagen. Det er 1/2 ts. av hver. Dette blander jeg med vann og eventuelt annen smak. Jeg syns ikke det er s godt i kun vann, s i dag tok jeg det med frosne bringebr ogs, og da var det godt. Jeg blander det i denne flasken som ogs er kjpt p iherb.com.



    Hper dette gjorde det litt klarere, og hvis det er noen sprsml er det bare spr.


    Spirulina her - Hvetegress her - Flaske her

  • Fiskekaker p spyd

    Trenger du en ny og kjapp mte servere fisk p, da er dette noe for deg! Jeg fikk servert fiskekaker p spyd i gr, og det var godt og sunt. Det eneste du trenger gjre er dele opp fiskekaker og grnnsaker du nsker, tre det p spyd og steke det i ovnen. Server med hva som helst, vi hadde minimais, salat og toast. Et spyd kan vre litt lite, men det kommer jo an p hva man har til. Hper dere vil prve, man kan jo ogs lage med kjttkaker eller kjttboller i stedet for fiskekaker.




    Det er s deilig at det har vrt s mye sol i Oslo de siste dagene! I morgen er det spdd regn, men det er jo fredag s det blir jo deilig uansett vr.

  • Bakefredag

    Haha, dette har jo nesten blitt en matblogg, men lover at det kommer andre innlegg fremover ogs. I gr var vi s p en oppsetning av Hedda Gabler p Nissen. Patrick kjenner han som spiller Jrgen og det var kjempegy se p. Vi var jo p Hedda Gabler p Nasjonalteateret med skolen i hst, men denne oppsetningen var mye bedre! Det ble ingen bilder, er ikke s flink til ta med kamerat et syns ikke bildene fra mobilen blir noe bra.


    Men tilbake til i dag! Startet dagen p Fresh med 30 minutter sykling og 25 minutter mage-rygg. Deilig med morgentrening! I morgen skal Patrick og lillessteren hans feire bursdagene sine med familien, s Patrick og jeg har brukt kvelden p bake. Vi skulle bake marsipankake og gulrotkake, men da jeg skulle doble oppskriften p sukkerbrdet klarte jeg regne feil s den bunnen ble ikke noe vi kunne bruke. Heldigvis kan man kjpe sukkerbrd i butikken, s det ble redningen i dag. Jeg fikk oppskriften p gulrotkaken av en jeg kjenner, og jeg har hrt at den er veldig god, s jeg gleder meg veldig til smake i morgen!









    Hper alle har hatt en fin dag - skrives i morgen ♥

  • En sunn og annerledes potetmos

    Jeg er superglad i potetmos, og hva er vel bedre enn lage en selv med mindre fett og flere vitaminer? Det eneste man egentlig trenger for lage potetmos er potet, vann og salt, og nr man har det kan man tilsette omtrent hva man vill. Jeg ville g for en sunn versjon med mye smak og endte med denne oppskriften:

    (til ca 4 personer)

    7 mellomstore poteter

    4 dl vann

    litt salt

    2,5 ts. chili

    2 fedd hvitlk

    Slik gjr du:

    1. Del potetene i store biter og kok dem godt. Jeg har skall p mine fordi mange av nringsstoffene i poteten ligger i nettopp skallet. Det betyr at det vil bli brune prikker i den ferdige mosen, men det syns ikke jeg gjr noe. Om du nsker kan du jo ta skallet.

    2. Bruk en stavmikser og mos potetene. Tilsett vannet og kok opp.

    3. Kutt opp chili og hvitlr i sm biter og legg i potetmosen.

    4. Smak til med salt og kok til mosen har riktig konsistens.

    5. Gi potetmosen et raskt oppkok fr servering.




    Hper dere prver oppskriften!

  • Pancakes

    Visste dere at det er den internasjonale pannekakedagen i dag? Vel, det er det! S da mtte jeg jo bare lage pannekaker, og det er jo amerikanske pannekaker som er best. Jeg brukte oppskriften fra tine.no, og det er utrolig lett, tar bare litt tid steke. Til pannekakene hadde vi blbrsyltety, bringebrsyltety og nugatti, ikke s sunt, men utrolig godt!







    Hper alle har hatt en fin dag, og husk at hvis du glemte feire den internasjonale pannekakedagen i dag kan man alltids gjre det i morgen :)

  • Kyllingsalat til lunsj

    Mandagen har som alltid gtt i ett. , som jeg elsker mandager, det er s deilig starte en ny uke med f gjort mye av det man skal. Deilig, deilig, deilig! Men over til salaten. Jeg er ikke noen fan av ha med lunsj p skolen. Jeg syns at maten blir litt ekkel av ligge noen timer romtemperert i en lukket boks, s jeg kjper stort sett mat p butikken. Likevel syns jeg det kan vre godt lage en salat og ta med meg. Da kan jeg putte i alt hva jeg vil, og spise s mye jeg orker uten drlig samvittighet.

    Til i morgen har jeg laget kylling- og pastasalat. I salaten har jeg isbergsalat, stekt kyllingfilet, mais, paprika, lk, ostebiter og pasta, i tillegg tar jeg med avokado i en egen boks og litt natcho chips. Det blir s godt, og jeg gelder meg allerede til lunsj.









    Nr man lager salat kan man jo putte i hva man vil, men det er jo ikke alt som holder seg s bra over lengre tid. Jeg er egentlig veldig glad i tomat og agurk, men syns det blir litt ekkelt etter en stund i boks, s unngr det. Ellers er det bare mikse og blande.

    Hva liker dere ha i salaten? Noen som har noen gode tips?

  • Pink Wednsday

    Det ble baking i dag igjen! Satt lette etter litt inspirasjon tidligere i dag og kom over bilder av noen cake pops, og jeg har jo cake pops jern s jeg bestemte meg for bake cake pops. Det er utrolig lett lage, og det beste er at man kan lage egne oppskrifter. I dag ble det sjokoladesmak inni og hvit/ rosa sjokolade utenp.

    Innhold:

    2 egg

    1 dl. melk

    1 dl. sukker

    200 g. smr

    30 g. mrk kokesjokolade

    3 ss. bakekakao

    2,5 ts. bakepulver

    1,5-2 dl. hvetemel

    Slik gjr du:

    1) Smelt smr og kokesjokolade

    2) bland egg, melk og sukker i en bolle

    3) bland inn det smeltede smrret med sjokoladen

    4) tilsett bakekakao, mel og bakepulver

    5) stek i cake pops jern

    6) Dersom du ikke har cake pops jern kan du steke kaken i langpanne i ovn, deretter moser du kaken i en bolle og tilsetter smeltet smr s kaken blir seig. Form til kuler p pinner og s er det ferdig!

    Da de var ferdige pyntet jeg med rosa sjokolade fra panduro og puttet de p pinner.






    Regner med at jeg kommer til g smspise cake pops resten av uken, det er jo s godt <3 Hper alle har hatt en fin onsdag!

  • Mandagskos

    For en mandag. Det har egentlig ikke skjedd noe stort, jeg er bare utrolig sliten. Vanligvis elsker jeg mandager, men i dag er tydelig vis ikke en av disse dagene. Men etter en treningskt i morges og seks timer p skolen bestemte jeg meg for kose meg litt ekstra da jeg kom hjem. Fyr i peisen, te i koppen, noen biter mrk sjokolade med fyll og en skl bringebrgrt gjorde mandagen litt bedre.






    Bringebrgrt er utrolig enkelt lage, sunt og godt - perfekt som et mellommltid om vinteren. Man kan lage en slik type grt med all slags br, og sikkert frukt ogs, det vil bare ta litt lengre tid.

    Slik gjr du:

    (ca en skl)

    Legg brene i en kjele og fyll bunnen med litt vann. Jeg brukte frosne br, men ferske fungerer ogs.

    Kok opp s alt blir flytende og bruk en stavmikser for mose brene.

    Tilsett 2-3 ss maisena eller potetmel og kok opp til grten fr nsket tykkelse.

    Tilsett s sukker eller annen stning etter hva du selv nsker.






    I morgen har Patrick og jeg planer om starte utesesongen p joggefronten, men vi fr se, jeg gleder meg i det miste til kunne jogge ute igjen det er s mye bedre enn jogge p mlle.

    Hper dere har hatt en fin mandag!

  • A princess cake for little princess!

    Kusinen min hadde bursdag da vi dro til USA og feiret den da vi var borte, s i dag lagde jeg en bursdagskake til henne. Har lenge hatt lyst til lage en prinsessekake, men s er det ikke s alt for mange som har lyst p prinsessekaker av de jeg kjenner. Men til en barbie-elskende frsteklassing passet det fint. Jeg ble greit fornyd med den, og den ble tatt godt imot.






    Hper dere har hatt en like koselig lrdag som meg!

  • (Nesten) sunne sjokoladebarer

    Jeg lar meg stadig inspirere av alt mulig, og ofte nr det gjelder matlaging. Det seneste jeg ble inspirert av var sjokoladebarer. Det florerer jo av oppskrifter overalt og det er jo egentlig bare velge og vrake i ingredienser.

    Disse ble jeg veldig fornyd med, og de ble veldig mettende p grensen til kvalmende, men det er jo egentlig bare bra s m jeg begrense inntaket.

    I mine sjokoladebarer er det:

    85% kakao sjokolade fra freia

    Cocosa kokosfett

    Gresskarkjerner

    Solsikkefr

    Hasselntter

    Bakekakao

    Sukkrin

    Disse passer ogs bra etter trening! Hper helgen har startet bra og at den blir like god i morgen.

  • Mat etter trening

    Nr jeg er ferdig med trene blir jeg stort sett skrubbsulten, og hvis jeg da propper i meg masse usunt delegger jo det litt for treningsutbyttet. Banan, proteinrik mat som egg, rdt kjtt og noen melkeprodukter, naturlig sukker som i honning og rosiner og trege karbohydrater er bra spise etter trening. Jeg er ikke s opptatt av det, jeg prver bare spise noe som ikke er usunt og det gr somregel bra.


    Jeg er ikke s glad i brd, men plegget derimot er jeg veldig glad i. Jeg spiser ikke s mye brd fordi jeg syns ikke det smaker godt, og s blir jeg ofte kvalm om jeg spiser det tidlig p morgnen. Det har ingenting med karbohydrater gjre, for det har jeg et ganske avslappet forhold til.




    S etter trening i dag ble det reker, mormors eplesyltety med lite sukker, kokt skinke og norvegia. S greit smknaske og man blir overraskende mett av det. Det gjr i det minste meg mett etter en treningskt.


    I dag har snen lavet ned her. Jeg har trent med Julie noe som var kjempekoselig og kjempeslitsomt. Kjenner det i mangen. Snakkes senere :)

  • family sunday

    Da jeg var liten dro vi alltid p familiebesk p sndager. Hver sndag var familiedag og jeg likte det veldig godt. Etterhvert som jeg og broren min ble eldre kom fritidsaktiviteter og venner i veien for de ukentlige beskene. Men i dag hadde vi familiebesk igjen og alle fire besteforeldrene mine kom p ost og kjeks.

    Jeg er s glad for at jeg har s mye familie rundt meg i umidelbar nrhet, og det at besteforeldrene p begge sider er s glade i hverandre er ogs flott. Vi ble sittende spise ost og kjeks i nesten en og en halv time, fr vi flyttet oss over til sofaen. Da gikk vi ls p litt kaker i forskjellige slag, blant annet mine baked mini doughnuts som i dag fikk kaneltopping, og ikke bringebr som i gr!

    Til middag serverte pappa stjerneskudd. Vet ikke om det heter det p norsk, men det er noe vi har spist masse av i Danmark og er vel en rett bestende av rd fisk, hvit fisk, innbakt fisk reker, rogn og ristet brd. Og med litt grnt og remulade er det en god og sunn kosemiddag.

    N er det ikke lenge fr en ny uke er i gang, og da er det litt av hvert som skal gjres klart. Rart tenke p at det bare er 12 dager til Patrick og jeg drar til New York *glede seg*.

  • Enkelt og greit: reker og avocado

    Jeg kom sent hjem i dag ogs p grunn av at LVG hadde pen skole, noe som betyr at vi begynner midt p dagen og holder p utover kvelden s de kommende frsteklassingene kan komme og se hvordan vi har det. For meg blir alt litt snudd opp ned nr jeg begynner p skolen halv ett og slutter litt fr tte, og da jeg kom hjem var det ikke s veldig mye energi igjen til alt mulig annet. Lagde derfor en enkel og god middag som hverken krever mye tid eller planlegging. Har ikke noe navn p retten, men det er enkelt og greit: reker og avocado.

    Du trenger til en (stor) middagsporsjon:

    en avocado

    omtrent like mye reker som avocado

    tre ts. lettrmme.

    Dette kan ogs brukes som forrett, og ser veldig stilig ut hvis man serverer det i avocadoskallene. Da trenger man selvflgelig ikke s mye til hver person.

    1.

    Del avocadoen p en snn mte at du kan bruke skallene som skler om du nsker det. Ta ut avocadoen og del i biter. Legg de hakkede avocadobitene i en skl.




    2.

    Skrell frossne eller ferske reker. Du kan ogs bruke reker i lake, men jeg syns ikke lake-smaken er s god, s bruker helst frossne eller ferske reker. Legg rekene i sklen med avocadoen.


    3.

    Tilsett tre ts. med lettrmme. Du kan ogs fint bruke ekstra lett rmme om du nsker det, men da m du kanskje minske mengden litt siden den er litt mer flytende.

    4.

    Bland godt sammen slik at alle bitene har rmme p seg. Legg i avocadoskallene om du skal servede det til andre, eller spis rett fra sklen om du kun skal ha selv.


    Utrolig enkelt, godt og mettende. Avocado inneholder ogs masse sundt fett som er bra for hud og hr, srlig n om vinteren hvor det lett kan bli trt og srt.

    Du kan ogs smake det til med limesaft og finhakket cilli om du vil ha en litt mer spenstig smak. Man kan ogs bytte ut reker med krepsehaler om man nsker det. Virkelig en enkel mte innponere gjester p med bde smak og presentasjon. Enjoy!

  • Sweet Oreo Cake

    Lrdagen er her og det er p tide kose seg litt ekstra! For de som liker stsaker og sjokolade like godt som meg er oreokake den perfekte kaken lage. Den er ikke alt for vanskelig, men tar litt tid.

    Det du trenger er:

    3 pakker Oreo original

    250 gram melis

    275 gram original pkiliadelphia kremost

    4-5 spiseskjeer sukker

    120 gram smr

    2 dl lettmelk

    4 dl kremflte

    1 pakke sjokolademousse (med eller uten sjokoladebiter)

    Sjokoladesaus

    Del 1:

    Putt oreokjeks i en bolle, omtrent 2 og en halv pakke. Den siste halve pakken legges til side, og skal brukes som pynt senere.

    Knus eller del kjeksene i passe store biter. Jeg velger dele de med hendene til relativt store biter. Jeg syns det er best nr man fremdeles kan se oreokjeksene, men de kan knuses til nrmest pulver om man nsker en fastere kakebunn. Man kan ogs legge kjeksene i brdpose og knuse de med en kjevle. Det gr fortere, med det blir mer smuler av det.

    Smelt smr i en kjele p lav varme. Pass p at smrret ikke koker eller blir brundt, for da endrer smaken seg.

    Hell smrret i bollen med de knuste oreokjeksene. Bland knuste kjeks og smr snn at alle kjeksene fr smr p seg. Dette er viktig for at kjeksene skal feste deg til hverandre og bli til en bund og ikke bare smuler!

    Finn frem en kakeform, helst en hvor du kan ta av sidene, det gjr det lettere f ut kaken etterp. hell kjeksen med smr i formen og press det sammen. Det kan godt preses hardt for f en fastere bunn. Nr bunnen er ferdig settes den til kjling i kjleskapet.



    Del 2:

    Finn frem Philiadelphia kremost, sukker, melis og kremflte.

    Start med lage krem av kremflte og sukker. Det er veldig forskjellig hvor stt man liker kremen, s hvor mye sukker man velger bruke er opp til hver enkelt, men jeg velger bruke omtrent 4-5 ss. Pisk til kremen er stiv, ikke for rennende, men pass p at den ikke skiller seg. Sett kremen i kjleskapet.


    Ta en ny bolle og bland melis og kremost. Bland i ca. et min med hndmikser til blandingen blir luftig. Ta kremen ut av kjleskapet og tilsett ca. halvparten av kremen i kremostblandingen. Fortsett piske i ca 2 min til blandingen er godt blandet og den er blitt luftig.

    Ta kakebunnen ut ak kjleskapet og fordel kremost og krem blandingen over kaken. Pass p ha halpvarten av den piskede kremflten igjen. Den skal vre p toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjleskapet.

    Del 3:

    P tide lage min absolutte favoritt, sjokolademousse! Siden dette er en del av en kake lager jeg den med en ferdigpose, men om jeg skal lage kun sjokolademousse lager jeg den fra bunnen av, det blir mye bedre og man kan regulere smaken p en helt annen mte. Her er det egentlig bare flge posens innstruksjoner, som i dette tilellet er plande melken med pulveret og piske til alt er jevnt fordelt og moussen har blitt litt fast. Dette tar ca 2 min med hndpisker.

    Nr moussen er ferdig pisket fordeles den ut over kaken som har sttt i kjleskapet. Pass p at lagene blir gjevne, da vil kaken se bedre ut til slutt. Sett kaken tilbake i kjleskapet.



    Del 4:

    Siste innspurt! Ta den siste kremen ut av kjleskapet og fordel den utover kaken. Prv ikke blande kremen med sjokolademoussen for et penere resultat.

    Bruk sjokoladesausen til lage et mnster p toppen av kaken, det er samme hva dette er.

    Bruk oreokjeksene som er igjen, om ingen har spist de opp, til dekorere p toppen. Jeg liker at kakens dekorasjon viser hva som er i kaken, og da passer det perfekt med noen oreo kjeks.





    Del 5:

    La kaken st i kjleskapet minst to timer fr servering for at kremen og moussen skal f stivne ordentlig.

    Da er kaken ferdig og jeg hper den smaker. Ha en fortsatt god lrdag kveld!

  • Andrea Ramstad Aatlo

    Jeg er en jente p 20 r fra Oslo. P min blogg finner du sm ting fra min hverdag, mat, reiser, motivasjon og litt av hver annet. Hper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Flg meg gjerne p instagram: @andreaaatlo Flg meg p Twitter: @AndreaAatlo

    blogg.no - Norges strste bloggsamfunn
    alleoppskrifter.no

    Kategorier


    Arkiv


    Siste innlegg


    bilde



    hits