andreara -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Snickerskake uten sukker

Det siste året har jeg hatt store problemer med huden og magen, og siden legene ikke kunne finne noe som var galt ble jeg veldig fortvilet. Jeg har prøvd mye, men lite har fungert. Så tipset noen meg om at det kunne hjelpe å kutte ut mye av karbohydratene jeg fikk i meg. Og du kan tro jeg ble glad da dette fungerer! Jeg går ikke på noen lavkarbodiett eller noe ligende, jeg har rett og slett kuttet ut de største karbohydratkildene i min hverdag. Brød, pasta, ris, potet og sukker er det jeg prøver å minske inntaket av. Det har ikke vært så vanskelig å endre vaner med tanke på de vanlige måltidene, men baking der imot har ikke vært så lett. Foreløpig har jeg bommet flere hanger enn jeg har lykkes, men denne snickerskaken falt virkelig i smak! 

Det du trenger er: 

6 egg - 400g salte peanøtter - 2 ts bakepulver - 6 ts vaniljesukker - 50 g mandelmel - 200 g kokesjokolade 70% - 100 g smør 

Slik lager du kakebunnen: 

Kjør peanøttene i en stavmikser til de er småkornet. Når peanøttene er blitt smuler blander du inn bakepulveret og mandelmelet. Jeg har kjøpt ferdig mandelmel, men du kan helt fint lage det selv på samme måte som med peanøttene. 

Pisk 6 eggehviter stive med sukkrin og 3 ts vaniljesukker, pass på at det blir ordentlig stivt - du skal kunne holde bollen på hodet uten at det faller ut. Det er en fordel om eggene er romtemperert, men det kan gå uten også. Ikke kast eggeplommene, de trenger vi når vi skal lage sjokoladeglasuren. Hell peanøttblandingen i eggehvitene og bland det sammen med en slikkepott. Pass på at alt er blandet godt sammen, men ikke bland lengre enn nødvendig. Hell den ferdige deigen i en smurt form, jeg liker å bruke en rund form, men det går fint å bruke en liten langpanne også. Stek kaken i midten av ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen, det er det letteste. 

Slik lager du sjokoladeglasuren: 

Pisk 6 eggeplommer og 3 ts vaniljesukker til en tykk eggedosis. Dette kan være litt vanskeligere enn når man har i masse sukker, men pisk så godt det går. 

Smelt smøret i en kjele og ha sjokoladen i biter i slik at alt smelter sammen. La sjokoladen og smøret bli lunkent før du går videre. 

Bland eggedosisen med sjokoladeblandingen. Avkjøl alt til det er tykt og smørbart, hvor lang tid dette tar varierer ut i fra hvor varmt sjokoladen og smøret var da du blandet det. Så er det bare å smøre glasuren utover kaken. Jeg liker å ha den i formen så lenge som mulig, så jeg smører glasuren på kaken mens den er i formen. Dryss gjerne noen peanøtter over til slutt, og så er den klar! La kaken stå litt i kjøleskapet før du serverer.  • Lett og enkel frokost: smoothie

  En smoothie kan være akkurat slik du vil med de ingrediensene du liker å ha i den. Det er lett å lage og supersunt, ikke minst føler jeg meg så fresh og lett etter å ha startet dagen med en slik. Jeg er ikke noe frokostmenneske, og ender ofte opp med å droppe frokost. Men de dagene jeg har laget smoothie kvelden før klarer jeg alltid å spise frokost. Jeg lager ca 2 store glass når jeg lager smoothie om kvelden. Da har jeg ett glass med frossen, nesten isaktig smoothie til kvelds og en god og kald smoothie i kjøleskapet til morgnen etter.

  I dagens smiothie er det for det meste frossne blåbær. De plukket jeg i skogen i høst, men det er også masse bra bær i butikkene. Jeg har også hatt i omtremt 1 dl biola med kirsebærsmak og en dl eplejuice.

  Det er utrolig hvor mange forskjellige kombinasjoner og ingredienser man kan bruke, så her er det bare å teste mye forskjellig! Ha en fin fredag <3

 • Pepperkakehuset 2014

  Nå kommer endelig bildene av årets pepperkakehus som jeg lovet for alt for lenge siden. Det har gått med fem kilo pepperkakedeig, tre og en halv kilo melis og tre pakker gelatin. Det er første gangen jeg har laget noe så stort, og jeg syns det var kjempegøy å planlegge, bake, sette sammen og pynte huset, og det hele ble komplett da jeg fikk lys i det. Vi får se om det ikke blir et litt mindre tidskrevende hus neste år, men det vil bare tiden vise. 

 • Cake for dad

  Hei til deg, og hei til fredag! Ukene går så fort, de flyr liksom bare av sted og jeg prøver å holde følge. Hvert eneste minutt har jeg noe å gjøre, men noe må bare droppes for å få tid til søvn og mat i tillegg. I kveld skal jeg jobbe, og pappa får besøk av sine studievenner. Han ønsket seg en kake til besøket, så jeg har nå kost meg på kjøkkenet med kake og radio noen timer. Det ble en marsipankake med litt fargerike dekorasjoner, så jeg håper den faller i smak.   Jeg håper alle får en koselig og fin fredag, så skrives vi kanskje senere i dag ! <3

 • Jordbærsmoothie
  God onsdag alle sammen, håper alle har hatt en fin dag så langt! Mitt matmønster går litt i perioder, og akkurat nå er jeg inne i en real smoothie-periode. Jeg lager kun av frukt og eventuelt fruktsaft, så det er helt naturlig og sunt samtidig som det smaker deilig og friskt. 

  Ingredienser: 

  400 gr fryste jordbær

  1 banan

  Saften av 1/2 sitron

  1 dl hjemmelaget eplesaft
  Det er lett å lage samtidig som man kan lage litt mye og ha til kvelden eller med seg i vesken. Det er en enkel og grei måte å få i seg frukt og bær og det finnes jo utallige kombinasjoner. Man må jo heller ikke bruke fryste bær, men jeg syns det er godt at den er såpass kald, og fryste bær er enklere å oppbevare enn ferske. Så dette er bare et lite tips fra meg til dere, det er jo lille-lørdag så da kan man jo kose seg med en smoothie før man tar fatt på ukens siste to hverdager. ha en fin kveld <3

   

 • Kyllingsalat

  Hva er vel bedre enn noe som både er sunt og godt? Jeg vet ikke, men jeg og Patrick har falt pladask for kyllingsalat.  Vi lager en stor bolle og så sitter vi bare å spiser og koser oss lenge, lenge. Jeg er helt overspist, men det er ikke så ille for det meste er jo grønnsaker. I tillegg er det ikke varmt, og det passer jo kjempebra om sommeren. Vi har også hatt dette som skolemat noen ganger, og det er lite som slår det.   Man  putter jo oppi det man liker selv, men vi har brukt salat, mais, paprika, løk, avokado, agurk, ost og krydret kyllingfilet. Hvis man vil kan man jo også kjøpe grillet kylling så man slipper å varme den opp, eller enda lettere "salatkylling" som både er stekt og delt. Jeg liker likevel best kyllingfilet for da kan man velge krydder selv, og det inneholder litt mindre fett. Etter mye salat ble det litt brownies og is, en uslåelig kombinasjon etter min mening. Håper alle har hatt en fin dag <3 

 • Rullekake

  God dag alle sammen. Jeg bakte som sagt rullekake i går og her kommer oppskrift og fremgangsmåte. Det var mye enklere enn jeg hadde fryktet, og passet fint i sommervarmen. 

  Du trenger: (til kakedeigen)

  120 g. hvetemel  

  120 g. sukker

  4 egg 

  3/4 ts bakepulver

  Begynn med å piske egg og sukker til stiv eggedosis. Den vil ikke bli like stiv som når du kun bruker eggehvitter, men det er heller ikke meningen. La en miksmaster piske det i minst ti minutter. For å sjekke om den er stiv nok kan du prøve å skrive "Ole" med vispen i bollen. Dersom du kan skrive e-en før o-en forsvinner er den stiv nok. 


  (Hvis du legger godviljen til kan du se at det står Ole her. )

  Når du har gjort det kan du sikte mel og bakepulver sammen og vende det inn i røren med en slikkepott.   Smør deigen jevnt utover en smurt langpanne eller en langpanne ned bakepapir.   Stek kaken i midten av ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. Det er viktig at kaken ikke steker for lenge slik at det blir mulig å rulle den uten at den brekker. 

  Når kaken er ferdig stekt lar du den avkjøle i pannen noen minutter før du tar den ut. 

  Mens du venter på at kaken skal kjøles ned kan du lage fyllet. 

  Du trenger: (til fyllet)

  En pose frossene bringebær

  en liten kartong med kremfløte 

  litt sukker etter ønske 

  Pisk kremen nesten ferdig før du tilsetter bringebærene. Når du kar pisket kremen med bærene ferdig smører du det på kakebunnen. Smør det på den siden som var opp da du stekte den, det gir det peneste resultatet. 

  Rull kaken sammen på et bakepapir. Dette gjør det enklere senere. 

  Legg sukker på bakepapiret og rull rullekaken i det slik at hele utsiden blir dekket av sukker. Kutt også av kantene på hver side slik at kaken får et finere utseende. 

  For å pynte litt mer smeltet jeg litt sjokolade i et vannbad og dro over kaken. Jeg plukket også både røde og gule bringebær i hagen hos Patrick for å pynte opp litt mer. 

  Mizzi, den nye kattungen hos Patrick var veldig nyskjerrig da vi skulle ta bilder i går. Nydelige lille pusen <3 


 • Late sunday morning!

  God morgen, eller rettere sagt god dag! Her har vi ligget alt for i sengen, og likevel er jeg så sliten. Aner ikke hva som skjer, men de siste dagene har jeg vært så sliten. I dag står trening, pakking og rydding på planen, men vi fr se hva det blir til, har i det minste lyst til å prøve meg på en liten joggetur og se hvordan det går med låret. Men nå er frokosten ferdig så jeg får komme i gang med dagen! Ha en fin søndag!

 • Fruktvann / detox water

  Nå om sommeren er det jo viktig å få i seg nok væske, og selv om jeg er veldig glad i vann kan man jo gå litt lei i varmen. Derfor vil jeg dele mitt beste alternativ til vann i sommervarmen som både er sunt og godt, nemlig fruktvann også kjent som detox water. Det er rett og slett frukt eller bær som er delt opp og lagt i vann. Her er det jo bare å prøve seg frem litt og lage de kombinasjonene man vil. Jeg har to favoritter foreløpig som kommer her. 

  Den foreløpige absolutte favoritten med jordbær og sitron ♥

  Også en favoritt med appelsin og grønt eple ♥


  Håper alle nyter kvelden og får en fin dag i morgen. Nå må jeg begynne å tenke på pakking! 

   

 • Klippekrans og eksamenstrekk

  Vi hadde eksamenstrekk i dag, og jeg kom opp i sosialkunnskap. Ikke det beste, men heller ikke det verste. Heldigvis har vi ikke eksamen før på onsdag, så det er endel tid å øve på. Jeg bestemte meg for å lage noe godt jeg kan spise mens jeg øver. Jeg tenkte selvfølgelig ikke over at det skal heve ganske lenge, men den ble kjempegod, så det ble fredags-snaks i stedet. Den ble kjempegod, så det blir vel spising av den til det er tomt. 

  Patrick og jeg var en tur på rådhusplassen i ettermiddag for å se på en utstilling av veteranbiler. Det var mange finebiler der, og vi tok mange bilder. Men det viser jeg dere i morgen, det er så mange bilder å gå igjennom. Håper alle er klare for langhelg ♥

 • Kakepynting del 3: Marshmallowfondant

  Dette ble litt senere enn planlagt, for dette innlegget skulle jo kommet å mandag, men jaja, bedre sent enn aldri? I dag tenkte jeg i det minste å ta for meg marshmallowfondant. Det mest positive med marshmallowfondant er at det ser veldig bra ut, er lett å farge og forme. På den andre siden smaker det veldig søtt, så noen liker det kanskje ikke så godt, og så er det ganske klissete å lage. 

  Ingredienser: 

  200 g marshmallows 

  2ss vann

  2ss Flott matfett

  ca. 300 g melis

   

  Fremgangsmåte: 

  1. Ha vann og marshmallows i en bolle og sett i mikrobølgeovnen  på full styrke til marshmallowen smelter eller blåser seg kraftig opp. 

  2. Rør inn matfettet og ha i melisen. Kna melisen inn med hendene. Tilsett mer melis om massen blir for bløt. 

  3. Oppbevares i romtemperatur, godt pakket inn i plast. 

   

  Hvordan vet man at den har riktig konsistens? 

  Dette er kanskje det vanskeligste med det hele. Men jeg har lært, etter mye prøving og feiling og utallige timer på Internett, at massen skal kunne dras omtrent en meter uten at den ryker eller sprekker opp, og den skal heller ikke være så løs at den "renner" av seg selv når du har dratt den en meter. tenk at du skal kunne lage hva du vil av den, og at den skal bli stående sånn. 

   

  Fordelen med marshmallowfondant er at den blir helt hvit, så kaken blir veldig fin og ren i motsetning til marsipan som er mer gul. Det er også utrolig lett å farge, så det er penere enn marsipan. Jeg syns også det kan være morsommere å jobbe med fordi det er lettere å forme ting av og fargene blir klarere. Marshmallowfondant kan også brukes på de fleste typer kaker, så det er jo ganske praktisk.   Denne kaken lagde jeg til påske for to år siden. Det er en sjokoladekake inne med vanlig marshmallowfondant rundt. Her ser dere godt hvor klare og fine fargene blir i forhold til marsipanen fra sist uke. 

  Dette er også en sjokoladekake, men denne gangen inspirert av Star Wars. Jeg er ikke en stor Star Wars fan, men Patrick og hans bror liker det, så det var derfor det ble sånn. I tillegg fant jeg ut at det ligger utrolig mange filmer ute på Youtube som forklarer hvordan man kan lage forskjellige Star Wars kaker. For å lage denne trenger man sort konditorfarge, hvit marshmallowfondant, en tannpirker, en kule, en svamp, sølvkuler og vann. Først legger man en hvit marshmallowfondant over kaken. Så velger man plasseringen av sirkelen og huler denne ut med kulen, ikke vær redd for å legge trykk på den. Deretter tegner man de vannrette linjene med tannpirkeren. Hold den så flatt som mulig og dra den over. Deretter lager man de resterende strekene. Jeg brukte et bilde av en annen kake for å lage de, men det viktigste er jo at det blir mange streker i ca dette mønsteret. Etter det fargelegges alle strekene med sotr konditorfarge en første gang. Deretter tar du svampen og legger på litt vann og litt sort konditorfarge før du drar den over for at hele kaken skal bli grå. Deretter fargelegger du noen områder mørkere samt strekene om de har mistet farge. Til slutt setter du på sølvkulene. Dette tar LANG tid, jeg brukte omtrent to timer på bare pyntingen!  De to siste kakene er litt enklere og bærer litt preg av at de er laget når jeg hadde dårlig tid. 

  Dette var det siste innlegget foreløpig om kakepynting, men om noen ønsker flere skal jeg alltid klare å lage det. Håper det har gitt litt inspirasjon og at dere har hatt en fin dag ♥

 • Sommermat i farten

  I dag skal jeg endelig på øvelse igjen med OJ, det er jo så lenge siden og siden vi snart reiser på jubileumstur må jeg jo få øvd litt også. Men i dag gikk tiden rett og slett fra oss, så middagen blir ikke før ti i kveld når jeg kommer hjem. I stedet lagde jeg meg en enkel fruktsalat med vannmelon og eple, og spiste en yoghurt. Det er jo superfriskt og vannmelon inneholder jo også mye vann så det er bra i denne varmen. Men nå må jeg suse videre før jeg blir forsen! Nyt kvelden, livet er tross alt flest hverdager! :)

 • Kakepynting del 2: Marsipan

  Da var det mandag, og her kommer del to med tips til kakepynting. Denne gangen er det marsipan som skal få vise seg litt frem. Marsipan er stort sett enkelt å jobbe med, det er dekorativt og smaker godt. Alle kakene under er laget og dekorert av meg, og er ganske enkle. Det viktigste med kaker generelt, men kanskje mest marsipankaker er at det ikke må være for lite pynt! Det trenger ikke å være systematisk eller simpelt, tvert i mot. Jeg gjennomgår ikke hvordan man lager marsipanroser, for det har jeg gjort tidligere i et eget innlegg som du kan finne her. 

  Alle kakene under har et marsipanlokk. Jeg bruker den billigste marsipanen til kakene fordi den inneholder lavest prosentandel mandler som gjør at den blir lysere og enklere å jobbe med. Bruk melis i stedet for mel når du kjevler den ut så den ikke setter seg fast, og kjevle til du får et tynt marsipanlokk. Så er det bare å legge lokket over kaken, enten alene eller med litt hjelp. Det kan være smart å rulle det på en kjevle og så rulle det over kaken, det er det letteste. 

  De to kakene over er dekorert med marsipan, melis og geleskrift. Er usikker på om det heter geleskrift, men det er små tuber med gele som er til å skrive på kaker. De har det stort sett på alle matvarebutikker. Du kan prøve å bruke tuben den kommer i eller putte det over i et kremmerhus man kan lage av bakepapir. Så skriver du og dekorerer, og tada, en ferdig pyntet kake!  Kaken over er dekorert med mørk sjokolade oppå marsipanlokket. Jeg liker at kakepynten forteller noe om hva som er i kaken. Dette var en sjokoladekake med krem og marsipanlokk, så da passet det bra å ha sjokolade utenpå. Dette er kanskje den enkleste metoden å pynte en kake på, men er minst like fin. Bare smelt sjokolade i et vannbad og dekorer kaken slik du ønsker! 

  Denne kaken er pyntet med krem, bringebær og noen dekorblomster som er kjøpt ferdig. Utrolig enkelt, noe litt annet og for en gangs skyld systematisk. Nok en gang sier bringebærene og kremen noe om hva som er inni.   Om noen har noen spørsmål til dette er det bare å spørre! Håper alle er klare for tirsdag, som for min del betyr nynorsk eksamen. *Hjelpes*. 

 • Kakepynting del 1: Cupcake frosting

  Jeg har fått spørsmål om jeg kan skrive og forklare litt om hvordan jeg pynter kaker, og det tenkte jeg å gjøre. Men siden det er så mye forskjellig tenkte jeg å ta de tre mest "vanlige" måtene jeg pynter kakene mine på. Så de tre neste mandagene fremover kommer tips og triks til kakepynting, og først ut er cupcake frosting. 

  Ingredienser: 

  250 gram smør eller margarin 

  16 dl melis (tilsvarer ca. 3 vanlige pakker)

  2 ts vaniljeessens 

  2 dl melk

  evt smak eller konditorfarge 

  Slik gjør du: 

  1) pisk smør mykt i en miksmaster 

  2) tilsett vaniljeessens 

  3) tilsett melis og melk vekselsvis mens du pisker 

  4) tilsett smak eller konditirfarge

   

  Jeg pynter stort sett alltid cupcaksene mine med denne frostingen. Den går fort å lage og den er utrolig enkel å jobbe med. Den er veldig søt, og ikke akkurat i avdelingen for helsekost som man ser på ingredienslisten, men fest er fest. 

  For å få frostingen på cupcaksene bruker jeg et kakedekoreringsset fra Wilston. Du kan finne det her. Wilston har utrolig mye bra og morsomt så alle som trenger kakeformer eller annet utstyr burde ta en titt i deres nettbutikk eller butikker i Norge som selger deres produkter som Kitchen og Jernia. Jeg bruker også konditorfarge fra Wilston fordi den gir en mye bedre farge og mindre smak enn den du får kjøpt i matbutikker i Norge. 

  Hvordan jeg bruker de forskjellige tuppene og sånn er litt vanskelig å forklare, men om du ønsker inspirasjon eller bare å lære ligger det masse på nett og særlig youtube. Jeg har brukt youtube masse for å lære, og det er utrolig mye der ute. Her er en lenke til mange filmer som kan lære deg masse om dette. 

  I tillegg kan man bruke ting som sjokoladesaus, fudgebiter og kjeks for å dekorere. På cupcaken over har jeg brukt frosting med to forskjellige farger og oreokjeks for å lage en solsikke. For å lage denne bruker du en stjernetupp for å dekke hele cupcaken med grønn frosting. Etter det legger du oreokjeksen på midten av cupcaken. Så jobber du deg rundt kanten av kjeksen med en smal sprøytetupp fra bunn til topp for å lage blomsterbladene. Her er en film som viser hvordan det også kan gjøres på en litt annen måte.   Håper dette var til litt hjelp, og om dere prøver dere vil jeg gjerne ha en tilbakemelding på resultatet! Håper alle er godt i gang med uken ♥

 • Pyntetips til kaker

  I dag ble vi liggende å dra oss i sengen lengre enn vanlig. Vanligvis er vi oppe og hopper litt over syv og klare til å trene litt over åtte, men formen talte for å bli i sengen noen timer ekstra, og det tror jeg var smart. Det et viktig å holde seg så frisk som mulig nå før eksamen. Tenkte bare å komme med noen små tips til pynting av kaker, eller rettere sagt tips til produkter man kan pynte med. Jeg syns ikke det er så stort utvalg av sprinkles eller kake strøssel som det heter i butikkene i Norge. Det blir ofte mye likt, så når jeg er ute å reiser pleier jeg å kjøpe med noe. Disse kjøpte jeg i Danmark, men de kan også bestilles på nettet, www.missetoile.dk. De hadde så utrolig mye fint, og jeg kjøpte flere bokser, men mange av de er allerede brukt opp. I tillegg syns jeg den vanlige konditorfargen man får kjøpt i matbutikken er ganske dårlig. Den gir ingen klar farge og den blir nesten litt grå. Disse boksene fra Wilton gir derimot mye sterkere og finere farge. De er veldig drøye og holder lenge, og selv om de er litt dyrere syns jeg absolutt det er verdt det, for man vil jo ha et resultat som ser bra og fristende ut?! Dette er kanskje mine beste tips, og hvis du har noen tips blir jeg veldig glad om du deler det med meg! Håper alle har hatt en fin start på uken <3

 • Time for cupcakes

  Etter en helg med mye russefeiring følte jeg for å gjøre noe annet i dag. Etter noen timer med obligatorisk dugnad i borettslaget gikk jeg på med baking av cupcakes. Det var lenge siden sist så det var virkelig på tide med litt baking. Håper alle har hatt en fin helg ♥
 • Sunt og godt tilbehør

  Nå er det snart sommer og da blir det mye mat og kos. Ikke minst er det høysesong for mye frukt og grønnsaker, og det er jo så herlig. Men når maten skal grilles ute på terrassen kan det være vanskelig å finne godt tilbehør som også er raskt å lage. Dette tilbehøret er både raskt, godt, sunt og passer godt til både rødt kjøtt, fisk og kylling. Dette kan også lages på forhånd og varmes på grillen i en bakke. 

  Du trenger: 

  en løk 

  en rødløk 

  en boks mais 

  en boks hakkede tomater 

  litt salt og pepper 

   

  Stek løk og rødløk til det blir blankt. Tilsett så mais og hakkede tomater, og smak til med salt og pepper. 

  Håper alle har hatt en fin helg og er klare for en ny uke! ♥

  #mat #sommer #sunt #helse #kosthold

 • Torskewok

  Tenkte å dele en ny middagsoppskrift med dere, og i dag byr jeg på torskewok. Jeg har tidligere laget  mye wok, og er kjempeglad i det, men denne ganger var første gang med fisk. Og fisk var minst like godt! I en wok kan men egentlig ha alle slags grønnsaker, og det er jo det som gjør det så lett, det er bare å ta det man har eller det man har lyst på. Jeg tror bildene taler for seg selv og ikke trenger noe mer forklaring. 
  Løpetest stod på planen i gymtimen i dag, og det ble en våt opplevelse. Det har omtrent regnet i hele dag, men det gjør jo egentlig ikke så mye. Trente styrke etter skolen også, og kjenner at det er en stund siden. Både armer, ben og mage er litt skjelvende, men det er jo bare bra det også. Håper dere har hatt en fin dag! ♥ 

 • Apples and blueberries

  Det har vært litt høstvær i Oslo i dag, småregn og litt kaldt. Jeg har brukt dagen inne for å få fikset og ordnet alt mulig rart, og jammen har dagen gått. Men hva passer vel bedre på en høstaktig vårdag enn en sunn skål med epler og blåbær til kveldsmat? ikke vet jeg. Det er godt, sunt og varmer på en kald søndagskveld. 

  Kutt opp epler og legg blåbær i en ildfast form. Sett det i ovnen på 180 grader i ca. 20 min. 

  Ta det ut av ovnen. Strø på kanel og litt sukker for ekstra smak, og kos deg!

  Håper dere har hatt en fin helg, og er klare for en ny uke! ♥

 • Meksikanskinspirerte kyllingburgere

  Nå er det en stund siden jeg har lagt ut en oppskrift, jeg syns det er veldig gøy og inspirerende å lese andres oppskrifter, og det virker som det er gjensidig. I dag ble det meksikanskinspirerte kyllingburgere til middag så tenkte å dele den med dere. 

  Burgere er jo kosemat, og man kan variere i alle rettinger. Denne versjonen er litt sunnere, og nesten bedre enn den vanlige burgeren spør du meg. Det er kun 20 minutter å lage, så det er ingenting å utsette på det. 

  Dette trenger du til 4 burgere: 

  400 gr. kyllingkjøttdeig. 

  4 ss. salsa

  litt pepper 

  løk etter ønske

  Legg kyllingkjøttdeigen i en ren bolle. 

  Tilsett salsaen og pepper til kyllingkjøttdeigen. Om du vil ha i løk skal det også puttes i nå. 

  Bland godt sammen så alt er blandet.   Stek på middels varme. Det kan hende deigen er litt myk og vanskelig å steke, men ingen fare! Smør deg med tolmodighet, stek på lav varme og gled deg til mat. 

  Varm hamburgerbrød i ovnen så de blir litt varme, legg på tilbehør etter ønske, jeg syns salsa, guacamole, agurk, tomat, løk, mais og tortillachips er veldig godt. Håper dere har lyst til lå prøve og har en fortsatt god torsdag videre!

 • DIY marsipanroser

  Jeg fikk forespørsel om jeg kunne vise hvordan jeg lager marsipanroser, og det kan jeg selvfølgelig! 

  Det et mange måter å lage marsipanroser på, og jeg har lært tre eller fire forskjellige måter, men har funnet min favoritt. Jeg syns både dette er den enkleste måten å gjøre det på og den som gir de fineste rosene. Alt du trenger er marsipan, konditorfarge, en teskje/lyspære, litt melis og en bordflate. 

  Det første du må gjøre er å forme marsipanen i små kuler. De skal ha litt forskjellig størrelse og du trenger mellom 5 og 10, alt ettersom hvor mange blader du vil at rosen din skal ha. 
  Nå skal kulene formes som blader. Press bladene lett ned mot bordplaten. Bruk teskjeen eller lyspæren til å dra marsipanen utover. Det er viktig å ikke presse for hardt sånn at bladene ikke blir for tynne ytterst, men de må heller ikke være alt for tykke, bruk heller litt lengre tid til å få de bra. press i alle retninger, og la det være tykkere i midten enn på kantene.   Når alle bladene er formet er det på tide å forme rosen. Marsipanen jeg brukte var litt tørr, det er derfor den er så hakkete i kantene, men men.   Her har jeg allerede begynt, men teknikken er den samme rundt hele. Det første bladet skal bare rulles som et kremmerhus, deretter skal bladene legges rundt ett etter ett. La de overlappe hverandre slik det er i ekte roser. Fortsett rundt hele til alle bladene er brukt opp. Start med de minste bladene og avslutt med de største. 

  Sånn, da var alle bladene på plass, og det er på tide med de siste små justeringene. 

  Bøy bladene i den retningen du selv syns virker naturlig. Jeg bøyer de utover med en liten bøy ytterst siden jeg liker ekte roser best når de er helt utsprungne. Men det er mange måter å gjøre det på, å det er jo bare å prøve seg frem.   Da var rosen ferdig og den er perfekt til dekorasjon på kaker! 

  En kort oppsummering: 

  1: farg og rull marsipan 

  2: form til blader med teskje eller lyspære

  3: sett sammen til en rose 

  4: gjør de siste justeringene og voilá.

   

  Håper dette var det som var ønsket, og at dere har lyst til å prøve! ♥

 • Sjokoladekake inspirasjon

  Det er fredag og det er helg! Det er så deilig etter en lang og innholdsrik uke å bare kunne slappe av i sofaen foran tven med noe ekstra godt. Dagen i dag har gått med til trening, skole og bilvask, og nå er det tid for litt is. *namnam*

  Men over til det dette egentlig skulle handle om. Jeg er jo veldig glad i å bake, og finner inspirasjon både i kakebøker, bilder på nett og ved å lese oppskrifter. I dag har jeg brukt endel til på pinterest for å finne frem til noen fristende bilder av sjokoladekaker. Jeg er helt utrolig glad i sjokolade og jeg tror at en skikkelig saftig sjokoladekake ned mye smak må være min absolutte favorittkake. Ønsker alle en god helg!

 • Pakke fra iherb: spirulina og hvetegress

  På torsdag kom pakken jeg hadde bestilt fra iherb.com med spirulina og hvetegress. Jeg har hørt så utrolig mye positivt om disse produktene så måtte bare prøve selv. Håper det har en positiv effekt for meg også, men regner med at det vil ta en stund før jeg vil merke noe.  Det er kanskje mange som ikke vet hva hvetegress og spirulina er, så jeg tenkte å få litt oppklaring i det.

  Spirulina:

  Spirulina er et velegnet kosttilskudd som for noen også har en appetittnedsettende funksjon. Spirulina inneholder også mange viktige næringsstoffer som man ellers kan gå glipp av eller få for lite av. Forskning viser at spirulina har en vektreduserende virkning hos overvektige. Grunnen er at næringsstoffene i spirulina tilfredsstiller endel av kroppens behov som gjør at den ikke har det samme behovet for animalsk protein og sukker.

  Spirulina inneholder:

  10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter

  50 ganger mer jern enn spinat

  10 ganger mer kalsium enn melk

  5 ganger mer klorofyll enn grønne blader

  3 ganger mer protein enn fisk

  B12

  Magnesium

  Enzymer

  Og verdifulle fettsyrer.

  Konsentrasjonen av næringsstoffer i spirulina er svært høy, det er lett fordøyelig og er stappfull av antioksidanter. Proteininnholdet i spirulina er på 62%. I tillegg er det lettere for kroppen å ta opp enn proteiner i for eksempel biff. Kroppen klarer å ta opp hele 85% av proteinene i spirulina mens den kun klarer å ta opp 20% fra biff. Spirulina kan også bidra til å få bedre utbytte av treningen samt bedre restitusjon. I tillegg øker spirulina produksjonen av antioksidanter, cytokiner og andre celler som øker motstandskraften og hjelper kroppen å bli kvitt infeksjoner og kroniske sykdommer. Det kan også være gunstig ved alvorlige leverskader etter alkoholmisbruk, underernæring, og langvarig rus- og medikamentbruk. Det kan også hjelpe personer som sliter med allergier. 

  Hvetegress:

  Hvetegress er en naturlig kilde til næringsstoffer. Hvetegress inneholder mye klorofyll som produserer et miljø med dårlige gromuligheter for bakterier i kroppen og bidrar dermed med å øke kroppens motstandskraft mot sykdom. Hvetegress regnes som en komplett matkilde i seg selv. hvis du spiser 0.5 kg hvetegress tilsvarer det den ernæringsmessige verdien til 10 kg valgfrie hagegrønnsaker.

  Hvetegress er vanskelig å fordøye for mennesker, men i pulverform blandet ut i noe flytende klarer vi å ta opp de fleste næringsstoffene. Det hjelper også kroppen å bygge opp røde blodlegemer som bærer oksygen rundt til cellene i kroppen. Et økt oksygenopptak vil føre også øke utholdenheten ved fysisk trening. Hvetegress oppløser også arr på innsiden av lungene, hjelper til med å vaske innsiden av kroppen, øker enzymnivået i cellene, fornyelse av kroppen og forbrenning av næringsstoffene.

  Hvetegress inneholder:

  17 aminosyrer

  92 av de 102 mineraler som finnes i jorden

  Kalsium

  Fosfor

  Jern

  Magnesium

  Kalium

  Dobbelt så mye vitamin C som appelsin

  Dobbelt så mye vitamin A som gulrøtter

  Vitamin E

  Vitamin K

  B-kompleks

   

  Jeg tar en dose spirulina og hvetegress om dagen. Det er 1/2 ts. av hver. Dette blander jeg med vann og eventuelt annen smak. Jeg syns ikke det er så godt i kun vann, så i dag tok jeg det med frosne bringebær også, og da var det godt. Jeg blander det i denne flasken som også er kjøpt på iherb.com.  Håper dette gjorde det litt klarere, og hvis det er noen spørsmål er det bare å spør.

   


   

  Spirulina her - Hvetegress her - Flaske her

   

   

 • Fiskekaker på spyd

  Trenger du en ny og kjapp måte å servere fisk på, da er dette noe for deg! Jeg fikk servert fiskekaker på spyd i går, og det var godt og sunt. Det eneste du trenger å gjøre er å dele opp fiskekaker og grønnsaker du ønsker, tre det på spyd og steke det i ovnen. Server med hva som helst, vi hadde minimais, salat og toast. Et spyd kan være litt lite, men det kommer jo an på hva man har til. Håper dere vil prøve, man kan jo også lage med kjøttkaker eller kjøttboller i stedet for fiskekaker.
  Det er så deilig at det har vært så mye sol i Oslo de siste dagene! I morgen er det spådd regn, men det er jo fredag så det blir jo deilig uansett vær.

 • Bakefredag

  Haha, dette har jo nesten blitt en matblogg, men lover at det kommer andre innlegg fremover også. I går var vi å så på en oppsetning av Hedda Gabler på Nissen. Patrick kjenner han som spiller Jørgen og det var kjempegøy å se på. Vi var jo på Hedda Gabler på Nasjonalteateret med skolen i høst, men denne oppsetningen var mye bedre! Det ble ingen bilder, er ikke så flink til å ta med kamerat et syns ikke bildene fra mobilen blir noe bra.


  Men tilbake til i dag! Startet dagen på Fresh med 30 minutter sykling og 25 minutter mage-rygg. Deilig med morgentrening! I morgen skal Patrick og lillesøsteren hans feire bursdagene sine med familien, så Patrick og jeg har brukt kvelden på å bake. Vi skulle bake marsipankake og gulrotkake, men da jeg skulle doble oppskriften på sukkerbrødet klarte jeg å regne feil så den bunnen ble ikke noe vi kunne bruke. Heldigvis kan man kjøpe sukkerbrød i butikken, så det ble redningen i dag. Jeg fikk oppskriften på gulrotkaken av en jeg kjenner, og jeg har hørt at den er veldig god, så jeg gleder meg veldig til å smake i morgen!

  Håper alle har hatt en fin dag - skrives i morgen ♥

 • En sunn og annerledes potetmos

  Jeg er superglad i potetmos, og hva er vel bedre enn å lage en selv med mindre fett og flere vitaminer? Det eneste man egentlig trenger for å lage potetmos er potet, vann og salt, og når man har det kan man tilsette omtrent hva man vill. Jeg ville gå for en sunn versjon med mye smak og endte med denne oppskriften:

  (til ca 4 personer)

  7 mellomstore poteter

  4 dl vann

  litt salt

  2,5 ts. chili

  2 fedd hvitløk

  Slik gjør du:

  1. Del  potetene i store biter og kok dem godt. Jeg har skall på mine fordi mange av næringsstoffene i poteten ligger i nettopp skallet. Det betyr at det vil bli brune prikker i den ferdige mosen, men det syns ikke jeg gjør noe. Om du ønsker kan du jo ta skallet.

  2. Bruk en stavmikser og mos potetene. Tilsett vannet og kok opp.

  3. Kutt opp chili og hvitlør i små biter og legg i potetmosen.

  4. Smak til med salt og kok til mosen har riktig konsistens.

  5. Gi potetmosen et raskt oppkok før servering.
  Håper dere prøver oppskriften!

 • Pancakes

  Visste dere at det er den internasjonale pannekakedagen i dag? Vel, det er det! Så da måtte jeg jo bare lage pannekaker, og det er jo amerikanske pannekaker som er best. Jeg brukte oppskriften fra tine.no, og det er utrolig lett, tar bare litt tid å steke. Til pannekakene hadde vi blåbærsyltetøy, bringebærsyltetøy og nugatti, ikke så sunt, men utrolig godt!  Håper alle har hatt en fin dag, og husk at hvis du glemte å feire den internasjonale pannekakedagen i dag kan man alltids gjøre det i morgen :)

 • Kyllingsalat til lunsj

  Mandagen har som alltid gått i ett. Å, som jeg elsker mandager, det er så deilig å starte en ny uke med å få gjort mye av det man skal. Deilig, deilig, deilig! Men over til salaten. Jeg er ikke noen fan av å ha med lunsj på skolen. Jeg syns at maten blir litt ekkel av å ligge noen timer romtemperert i en lukket boks, så jeg kjøper stort sett mat på butikken. Likevel syns jeg det kan være godt å lage en salat og ta med meg. Da kan jeg putte i alt hva jeg vil, og spise så mye jeg orker uten dårlig samvittighet.

  Til i morgen har jeg laget kylling- og pastasalat. I salaten har jeg isbergsalat, stekt kyllingfilet, mais, paprika, løk, ostebiter og pasta, i tillegg tar jeg med avokado i en egen boks og litt natcho chips. Det blir så godt, og jeg gelder meg allerede til lunsj.

  Når man lager salat kan man jo putte i hva man vil, men det er jo ikke alt som holder seg så bra over lengre tid. Jeg er egentlig veldig glad i tomat og agurk, men syns det blir litt ekkelt etter en stund i boks, så unngår det. Ellers er det bare å mikse og blande.

  Hva liker dere å ha i salaten? Noen som har noen gode tips?

   

 • Pink Wednsday

  Det ble baking i dag igjen! Satt å lette etter litt inspirasjon tidligere i dag og kom over bilder av noen cake pops, og jeg har jo cake pops jern så jeg bestemte meg for å bake cake pops. Det er utrolig lett å lage, og det beste er at man kan lage egne oppskrifter. I dag ble det sjokoladesmak inni og hvit/ rosa sjokolade utenpå.

  Innhold:

  2 egg

  1 dl. melk

  1 dl. sukker

  200 g. smør

  30 g. mørk kokesjokolade

  3 ss. bakekakao

  2,5 ts. bakepulver

  1,5-2 dl. hvetemel

   

  Slik gjør du:

  1) Smelt smør og kokesjokolade

  2) bland egg, melk og sukker i en bolle

  3) bland inn det smeltede smørret med sjokoladen

  4) tilsett bakekakao, mel og bakepulver

  5) stek i cake pops jern

   

  6) Dersom du ikke har cake pops jern kan du steke kaken i langpanne i ovn, deretter moser du kaken i en bolle og tilsetter smeltet smør så kaken blir seig. Form til kuler på pinner og så er det ferdig!

   

  Da de var ferdige pyntet jeg med rosa sjokolade fra panduro og puttet de på pinner.


  Regner med at jeg kommer til å gå å småspise cake pops resten av uken, det er jo så godt <3 Håper alle har hatt en fin onsdag!

 • Mandagskos

  For en mandag. Det har egentlig ikke skjedd noe stort, jeg er bare utrolig sliten. Vanligvis elsker jeg mandager, men i dag er tydelig vis ikke en av disse dagene. Men etter en treningsøkt i morges og seks timer på skolen bestemte jeg meg for å kose meg litt ekstra da jeg kom hjem. Fyr i peisen, te i koppen, noen biter mørk sjokolade med fyll og en skål bringebærgrøt gjorde mandagen litt bedre.


  Bringebærgrøt er utrolig enkelt å lage, sunt og godt - perfekt som et mellommåltid om vinteren. Man kan lage en slik type grøt med all slags bær, og sikkert frukt også, det vil bare ta litt lengre tid.

  Slik gjør du:

  (ca en skål)

  Legg bærene i en kjele og fyll bunnen med litt vann. Jeg brukte frosne bær, men ferske fungerer også.

  Kok opp så alt blir flytende og bruk en stavmikser for å mose bærene.

  Tilsett 2-3 ss maisena eller potetmel og kok opp til grøten får ønsket tykkelse.

  Tilsett så sukker eller annen søtning etter hva du selv ønsker.


  I  morgen har Patrick og jeg planer om å starte utesesongen på joggefronten, men vi får se, jeg gleder meg i det miste til å kunne jogge ute igjen det er så mye bedre enn å jogge på mølle.

  Håper dere har hatt en fin mandag!

 • A princess cake for å little princess!

  Kusinen min hadde bursdag da vi dro til USA og feiret den da vi var borte, så i dag lagde jeg en bursdagskake til henne. Har lenge hatt lyst til å lage en prinsessekake, men så er det ikke så alt for mange som har lyst på prinsessekaker av de jeg kjenner. Men til en barbie-elskende førsteklassing passet det fint. Jeg ble greit fornøyd med den, og den ble tatt godt imot.


  Håper dere har hatt en like koselig lørdag som meg!

 • (Nesten) sunne sjokoladebarer

  Jeg lar meg stadig inspirere av alt mulig, og ofte når det gjelder matlaging. Det seneste jeg ble inspirert av var sjokoladebarer. Det florerer jo av oppskrifter overalt og det er jo egentlig bare å velge og vrake i ingredienser.

  Disse ble jeg veldig fornøyd med, og de ble veldig mettende på grensen til kvalmende, men det er jo egentlig bare bra så må jeg begrense inntaket.

  I mine sjokoladebarer er det:

  85% kakao sjokolade fra freia

  Cocosa kokosfett

  Gresskarkjerner

  Solsikkefrø

  Hasselnøtter

  Bakekakao

  Sukkrin

  Disse passer også bra etter trening! Håper helgen har startet bra og at den blir like god i morgen.

   

 • Mat etter trening

  Når jeg er ferdig med å trene blir jeg stort sett skrubbsulten, og hvis jeg da propper i meg masse usunt ødelegger jo det litt for treningsutbyttet. Banan, proteinrik mat som egg, rødt kjøtt og noen melkeprodukter, naturlig sukker som i honning og rosiner og trege karbohydrater er bra å spise etter trening. Jeg er ikke så opptatt av det, jeg prøver bare å spise noe som ikke er usunt og det går somregel bra.


  Jeg er ikke så glad i brød, men pålegget derimot er jeg veldig glad i. Jeg spiser ikke så mye brød fordi jeg syns ikke det smaker godt, og så blir jeg ofte kvalm om jeg spiser det tidlig på morgnen. Det har ingenting med karbohydrater å gjøre, for det har jeg et ganske avslappet forhold til.
  Så etter trening i dag ble det reker, mormors eplesyltetøy med lite sukker, kokt skinke og norvegia. Så greit å småknaske og man blir overraskende mett av det. Det gjør i det minste meg mett etter en treningsøkt.


  I dag har snøen lavet ned her. Jeg har trent med Julie noe som var kjempekoselig og kjempeslitsomt. Kjenner det i mangen. Snakkes senere :)

 • family sunday

  Da jeg var liten dro vi alltid på familiebesøk på søndager. Hver søndag var familiedag og jeg likte det veldig godt. Etterhvert som jeg og broren min ble eldre kom fritidsaktiviteter og venner i veien for de ukentlige besøkene. Men i dag hadde vi familiebesøk igjen og alle fire besteforeldrene mine kom på ost og kjeks.

  Jeg er så glad for at jeg har så mye familie rundt meg i umidelbar nærhet, og det at besteforeldrene på begge sider er så glade i hverandre er også flott. Vi ble sittende å spise ost og kjeks i nesten en og en halv time, før vi flyttet oss over til sofaen. Da gikk vi løs på litt kaker i forskjellige slag, blant annet mine baked mini doughnuts som i dag fikk kaneltopping, og ikke bringebær som i går!

  Til middag serverte pappa stjerneskudd. Vet ikke om det heter det på norsk, men det er noe vi har spist masse av i Danmark og er vel en rett bestående av rød fisk, hvit fisk, innbakt fisk reker, rogn og ristet brød. Og med litt grønt og remulade er det en god og sunn kosemiddag.

  Nå er det ikke lenge før en ny uke er i gang, og da er det litt av hvert som skal gjøres klart. Rart å tenke på at det bare er 12 dager til Patrick og jeg drar til New York *glede seg*.

 • Enkelt og greit: reker og avocado

  Jeg kom sent hjem i dag også på grunn av at LVG hadde åpen skole, noe som betyr at vi begynner midt på dagen og holder på utover kvelden så de kommende førsteklassingene kan komme og se hvordan vi har det. For meg blir alt litt snudd opp ned når jeg begynner på skolen halv ett og slutter litt før åtte, og da jeg kom hjem  var det ikke så veldig mye energi igjen til alt mulig annet. Lagde derfor en enkel og god middag som hverken krever mye tid eller planlegging. Har ikke noe navn på retten, men det er enkelt og greit: reker og avocado. 

  Du trenger til en (stor) middagsporsjon: 

  en avocado 

  omtrent like mye reker som avocado 

  tre ts. lettrømme. 

   

  Dette kan også brukes som forrett, og ser veldig stilig ut hvis man serverer det i avocadoskallene. Da trenger man selvfølgelig ikke så mye til hver person. 

   

  1. 

  Del avocadoen på en sånn måte at du kan bruke skallene som skåler om du ønsker det. Ta ut avocadoen og del i biter. Legg de hakkede avocadobitene i en skål. 
  2.

  Skrell frossne eller ferske reker. Du kan også bruke reker i lake, men jeg syns ikke lake-smaken er så god, så bruker helst frossne eller ferske reker. Legg rekene i skålen med avocadoen. 


  3. 

  Tilsett tre ts. med lettrømme. Du kan også fint bruke ekstra lett rømme om du ønsker det, men da må du kanskje minske mengden litt siden den er litt mer flytende. 

  4. 

  Bland godt sammen slik at alle bitene har rømme på seg. Legg i avocadoskallene om du skal servede det til andre, eller spis rett fra skålen om du kun skal ha selv. 


   

  Utrolig enkelt, godt og mettende. Avocado inneholder også masse sundt fett som er bra for hud og hår, særlig nå om vinteren hvor det lett kan bli tørt og sårt. 

  Du kan også smake det til med limesaft og finhakket cilli om du vil ha en litt mer spenstig smak. Man kan også bytte ut reker med krepsehaler om man ønsker det. Virkelig en enkel måte å innponere gjester på med både smak og presentasjon. Enjoy! 

 • Sweet Oreo Cake

  Lørdagen er her og det er på tide å kose seg litt ekstra! For de som liker søtsaker og sjokolade like godt som meg er oreokake den perfekte kaken å lage. Den er ikke alt for vanskelig, men tar litt tid. 

   

  Det du trenger er: 

  3 pakker Oreo original 

  250 gram melis 

  275 gram original pkiliadelphia kremost

  4-5 spiseskjeer sukker 

  120 gram smør 

  2 dl lettmelk 

  4 dl kremfløte

  1 pakke sjokolademousse (med eller uten sjokoladebiter)

  Sjokoladesaus 

  Del 1: 

  Putt oreokjeks i en bolle, omtrent 2 og en halv pakke. Den siste halve pakken legges til side, og skal brukes som pynt senere. 

  Knus eller del kjeksene i passe store biter. Jeg velger å dele de med hendene til relativt store biter. Jeg syns det er best når man fremdeles kan se oreokjeksene, men de kan knuses til nærmest pulver om man ønsker en fastere kakebunn. Man kan også legge kjeksene i brødpose og knuse de med en kjevle. Det går fortere, med det blir mer smuler av det. 

  Smelt smør i en kjele på lav varme. Pass på at smørret ikke koker eller blir brundt, for da endrer smaken seg. 

  Hell smørret i bollen med de knuste oreokjeksene. Bland knuste kjeks og smør sånn at alle kjeksene får smør på seg. Dette er viktig for at kjeksene skal feste deg til hverandre og bli til en bund og ikke bare smuler! 

  Finn frem en kakeform, helst en hvor du kan ta av sidene, det gjør det lettere å få ut kaken etterpå. hell kjeksen med smør i formen og press det sammen. Det kan godt preses hardt for å få en fastere bunn. Når bunnen er ferdig settes den til kjøling i kjøleskapet.   Del 2: 

  Finn frem Philiadelphia kremost, sukker, melis og kremfløte. 

  Start med å lage krem av kremfølte og sukker. Det er veldig forskjellig hvor søtt man liker kremen, så hvor mye sukker man velger å bruke er opp til hver enkelt, men jeg velger å bruke omtrent 4-5 ss. Pisk til kremen er stiv, ikke for rennende, men pass på at den ikke skiller seg. Sett kremen i kjøleskapet. 


  Ta en ny bolle og bland melis og kremost. Bland i ca.  et min med håndmikser til blandingen blir luftig. Ta kremen ut av kjøleskapet og tilsett ca. halvparten av kremen i kremostblandingen. Fortsett å piske i ca 2 min til blandingen er godt blandet og den er blitt luftig. 

  Ta kakebunnen ut ak kjøleskapet og fordel kremost og krem blandingen over kaken. Pass på å ha halpvarten av den piskede kremfløten igjen. Den skal være på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet. 

  Del 3: 

  På tide å lage min absolutte favoritt, sjokolademousse! Siden dette er en del av en kake lager jeg den med en ferdigpose, men om jeg skal lage kun sjokolademousse lager jeg den fra bunnen av, det blir mye bedre og man kan regulere smaken på en helt annen måte. Her er det egentlig bare å følge posens innstruksjoner, som i dette tilellet er å plande melken med pulveret og piske til alt er jevnt fordelt og moussen har blitt litt fast. Dette tar ca 2 min med håndpisker. 

  Når moussen er ferdig pisket fordeles den ut over kaken som har stått i kjøleskapet. Pass på at lagene blir gjevne, da vil kaken se bedre ut til slutt. Sett kaken tilbake i kjøleskapet.   Del 4: 

  Siste innspurt! Ta den siste kremen ut av kjøleskapet og fordel den utover kaken. Prøv å ikke blande kremen med sjokolademoussen for et penere resultat. 

  Bruk sjokoladesausen til å lage et mønster på toppen av kaken, det er samme hva dette er. 

  Bruk oreokjeksene som er igjen, om ingen har spist de opp, til å dekorere på toppen. Jeg liker at kakens dekorasjon viser hva som er i kaken, og da passer det perfekt med noen oreo kjeks. 

  Del 5: 

  La kaken stå i kjøleskapet minst to timer før servering for at kremen og moussen skal få stivne ordentlig. 

   

  Da er kaken ferdig og jeg håper den smaker. Ha en fortsatt god lørdag kveld!

 • Andrea Ramstad Aatlo

  Jeg er en jente på 20 år fra Oslo. På min blogg finner du små ting fra min hverdag, mat, reiser, motivasjon og litt av hver annet. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde  hits