andreara -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Fra torsdagens gullbryllup

Nå kommer endelig bildene og innlegget fra gullbryllupet som var på torsdag. Det har vært så mye som har skjedd siden torsdag så har rett og slett ikke fått tid før nå. Torsdagen var kjempehyggelig! Det var bestemor og bestefar som hadde gullbryllup, og hele familien var samlet for å feire dem. Solen strålte i kapp med paret, og det var bare en veldig fin dag. Vi  feiret på min oldemors gamle eiendom Tror bildene kan snakke for seg. 

Håper alle nyter helgen, og er klare for søndag i morgen! ♥

 • Lunsj på Bristol

  I går var det utrolig hyggelig i guldbryllupet, legger ut litt bilder av det senere. Etter guldbryllupet dro Patrick og jeg videre til noen venner for å se på film. Nå er jo endelig eksamen ferdig for de fleste av oss, så nå får vi litt tid til å møtes uten å stresse med skoleting.

  I dag har jeg vært og møtt mormor i byen. Først gjorde vi noen småting som vi skulle gjøre, før vi dro for å spise lunsj på Bristol. Det var kjempekoselig, og det er jo så fint der inne så hele lunsjen bør veldig bra. Maten var også veldig god så jeg var veldig fornøyd da jeg dro hjemover! Håper alle har en strålende dag enten dere har vært på jobb og skole eller har hatt fri <3

 • Gullbryllup neste!

  Da er vi straks på vei til gullbryllup og jeg gleder meg masse! Håper alle nyter en strålende dag så skrives vi senere<3

 • Some new nailpolish

  Da er jeg ferdig med min siste skriftlige eksamen, og det er så deilig! Og nå har jeg fri til onsdag, så det blir deilig. I morgen skal jeg i gullbryllup, og det tror jeg blir kjempehyggelig. Men tenkte å vise dere noen av neglelakkene jeg har fått siden det siste innlegget om neglelakk. De er ikke helt nye, så det er litt mørke vinterfarger, men de ligger på vent til de passer litt bedre til årstiden. Alle er fra Essie bortsett fra en, for jeg fikk ikke tak i den matte topcoaten fra Essie. Derfor gikk jeg for denne i stedet som gir en matt effekt. Jeg er enda ikke helt overbevist om dette med matt neglelakk, men regner med at det er noe man vender seg til etter hvert. 

  Navn på lakkene: Mochacino / Bahama mama / Armed and ready Mojito madness

  Det er den lengst til venstre som gjør neglelakken matt, mens den hvite i bakgrunnen er fra Essies Luxeffects serie og heter Sparkle on top. 

  Håper alle er klare for fri i morgen, og får en hyggelig dag ♥

 • Kakepynting del 2: Marsipan

  Da var det mandag, og her kommer del to med tips til kakepynting. Denne gangen er det marsipan som skal få vise seg litt frem. Marsipan er stort sett enkelt å jobbe med, det er dekorativt og smaker godt. Alle kakene under er laget og dekorert av meg, og er ganske enkle. Det viktigste med kaker generelt, men kanskje mest marsipankaker er at det ikke må være for lite pynt! Det trenger ikke å være systematisk eller simpelt, tvert i mot. Jeg gjennomgår ikke hvordan man lager marsipanroser, for det har jeg gjort tidligere i et eget innlegg som du kan finne her. 

  Alle kakene under har et marsipanlokk. Jeg bruker den billigste marsipanen til kakene fordi den inneholder lavest prosentandel mandler som gjør at den blir lysere og enklere å jobbe med. Bruk melis i stedet for mel når du kjevler den ut så den ikke setter seg fast, og kjevle til du får et tynt marsipanlokk. Så er det bare å legge lokket over kaken, enten alene eller med litt hjelp. Det kan være smart å rulle det på en kjevle og så rulle det over kaken, det er det letteste. 

  De to kakene over er dekorert med marsipan, melis og geleskrift. Er usikker på om det heter geleskrift, men det er små tuber med gele som er til å skrive på kaker. De har det stort sett på alle matvarebutikker. Du kan prøve å bruke tuben den kommer i eller putte det over i et kremmerhus man kan lage av bakepapir. Så skriver du og dekorerer, og tada, en ferdig pyntet kake!  Kaken over er dekorert med mørk sjokolade oppå marsipanlokket. Jeg liker at kakepynten forteller noe om hva som er i kaken. Dette var en sjokoladekake med krem og marsipanlokk, så da passet det bra å ha sjokolade utenpå. Dette er kanskje den enkleste metoden å pynte en kake på, men er minst like fin. Bare smelt sjokolade i et vannbad og dekorer kaken slik du ønsker! 

  Denne kaken er pyntet med krem, bringebær og noen dekorblomster som er kjøpt ferdig. Utrolig enkelt, noe litt annet og for en gangs skyld systematisk. Nok en gang sier bringebærene og kremen noe om hva som er inni.   Om noen har noen spørsmål til dette er det bare å spørre! Håper alle er klare for tirsdag, som for min del betyr nynorsk eksamen. *Hjelpes*. 

 • Bursdagslørdag

  I går var tidenes bursdagsmaraton, og det var superkoselig! Jeg er så heldig som har en så stor og hyggelig familie. Vi startet som sagt hos mine to kusiner og så suste vi videre til min onkel og fetter. I tillegg ble jo været mye bedre enn det var meldt, så vi fikk også vært ute i det fine været. Etter nærmere åtte timer med feiring var jeg totalt utslitt, så da vi skulle se på film sov jeg gjennom halve filmen tror jeg. Men men, sånn skjer. I dag blir i det minste en dag for avslapping, litt rydding og vasking, så håper jeg formen kommer seg snart, for nå er jeg virkelig lei av å være dårlig. Håper alle nyter søndagen! ♥  Topp fra Vero Moda / skjørt fra HM / ring fra Gina Tricot / veske fra New Look / sko fra Toms  • 4 times b-day!

  I dag er dagen hvor hele min familie har bestemt seg for å feire bursdagene sine, eller rettere sagt fire av dem. Skal først til mine to kusiner for å feire dem, og så raser vi videre for å feire min onkel og fetter på andre siden. Så denne lørdagen er virkelig en bursdgslørdag, men det er jo kjempegøy! Får sett omtrent hele familien på en dag, så jeg gleder meg veldig. Endelig noe som ikke er sykdom, skille eller russefeiring*klappeihendene*. Dere aner ikke hvor glad jeg er for å slippe å gå med russebuksen og kunne tenke litt på hva jeg har på meg. Det er jo en stund siden jeg har gått med russebuksen, det er vel en uke akkurat, men etter det har det jo bare vært sykdom og eksamensøving. Men nå kunne jeg endelig pynte meg litt opp, elsker det. Det blir bare et lite bilde nå før vi suser av gårde til fest nummer en, og så oppdaterer jeg dere med flere bilder fra dagen så fort det blir tid. Håper alle nyter en strålende lørdag <3

 • Hallo fredag

  Heisann, heisann. Jeg ville bare titte innom og ønske alle en god fredag og god helg! I morgen skal jeg i to dobbeltbursdager, så da er det bare å henge i og håpe at formen holder. Klarte meg helt fint gjennom eksamen i dag til tross for at formen enda ikke er helt god, men jeg er fornøyd. Nå skal jeg bare nyte at det er helg og slappe av.

 • Sove, lese, spise

  Ja, da er det omtrent 12 timer til eksamen, og jeg er fremdeles syk. Men jeg har fått forberedt meg endel i dag og føler meg ganske klar egentlig. I morgen er det Rettslære 2 eksamen, og så er det nynorsk og bokmål i neste uke, men det skal bli utrolig deilig å bli ferdig. I går var jeg forresten på infomøte for å bli frivillig i Oslo Røde Kors. Røde Kors gjør en fantastisk jobb både i Norge og internasjonalt, og jeg vil gjerne bidra i dette arbeidet. Hva jeg kommer til å gjøre er ikke sikkert enda, men jeg gleder meg veldig. Om du vil melde deg er det bare å gå inn på www.rodekors.no. Ellers består dagene mine av uvanlig mye soving, endel lesing og endel spising. Men nå er jeg virkelig lei av å være syk, så håper det går over snart. Håper alle er klar for fredag i morgen!

 • Mattips til den forkjølede

  Jeg regner med at jeg ikke er alene om å synes at det å være syk er utrolig kjedelig. Med den forkjølelsen jeg har skaffet meg får jeg utrettet utrolig lite i løpet av en dag, og det er så frustrerende. Jeg hadde jo hele treningsuken planlagt og var så klar for å komme igang igjen etter russetiden, men det går jo heller ikke. Er så andpusten etter bare å ha gått opp en trapp så treningen må dessverre vente. Håper bare jeg blir bedre til eksamen på fredag og neste uke! Men nå over til det dette skulle handle om. Når man er så forkjølet som jeg er nå har man jo også mistet smakssansen, og ingenting smaker noe omtrent. Det er kjempekjedelig og man får ikke akkurat lyst til å spise eller lage mat, så jeg tar meg selv i å ikke spise. Men mat må man jo ha for å bli frisk, så jeg tenkte å komme med et lite tips. Polarbrødpizza! Det er utrolig lett, ikke så sunt ,men det smaker og gir energi. Når jeg er syk lager jeg bare med polarbrød, tomatpuré og ost, men det kan også spises til middag og man kan jo putte på hva som helst. Det er mykt, så det skraper ikke i en sår hals, det smaker litt søtt av polarbrødet og salt av tomatpureen så det gir litt smak også. Bare få på tomatpuré og ost og stek noen minutter i ovnen på 180 grader (varmluft) og så er det klart. Håper det kan hjelpe noen som er like forkjøla som meg, og at dere ellers får en fin dag uke videre ♥
 • Kakepynting del 1: Cupcake frosting

  Jeg har fått spørsmål om jeg kan skrive og forklare litt om hvordan jeg pynter kaker, og det tenkte jeg å gjøre. Men siden det er så mye forskjellig tenkte jeg å ta de tre mest "vanlige" måtene jeg pynter kakene mine på. Så de tre neste mandagene fremover kommer tips og triks til kakepynting, og først ut er cupcake frosting. 

  Ingredienser: 

  250 gram smør eller margarin 

  16 dl melis (tilsvarer ca. 3 vanlige pakker)

  2 ts vaniljeessens 

  2 dl melk

  evt smak eller konditorfarge 

  Slik gjør du: 

  1) pisk smør mykt i en miksmaster 

  2) tilsett vaniljeessens 

  3) tilsett melis og melk vekselsvis mens du pisker 

  4) tilsett smak eller konditirfarge

   

  Jeg pynter stort sett alltid cupcaksene mine med denne frostingen. Den går fort å lage og den er utrolig enkel å jobbe med. Den er veldig søt, og ikke akkurat i avdelingen for helsekost som man ser på ingredienslisten, men fest er fest. 

  For å få frostingen på cupcaksene bruker jeg et kakedekoreringsset fra Wilston. Du kan finne det her. Wilston har utrolig mye bra og morsomt så alle som trenger kakeformer eller annet utstyr burde ta en titt i deres nettbutikk eller butikker i Norge som selger deres produkter som Kitchen og Jernia. Jeg bruker også konditorfarge fra Wilston fordi den gir en mye bedre farge og mindre smak enn den du får kjøpt i matbutikker i Norge. 

  Hvordan jeg bruker de forskjellige tuppene og sånn er litt vanskelig å forklare, men om du ønsker inspirasjon eller bare å lære ligger det masse på nett og særlig youtube. Jeg har brukt youtube masse for å lære, og det er utrolig mye der ute. Her er en lenke til mange filmer som kan lære deg masse om dette. 

  I tillegg kan man bruke ting som sjokoladesaus, fudgebiter og kjeks for å dekorere. På cupcaken over har jeg brukt frosting med to forskjellige farger og oreokjeks for å lage en solsikke. For å lage denne bruker du en stjernetupp for å dekke hele cupcaken med grønn frosting. Etter det legger du oreokjeksen på midten av cupcaken. Så jobber du deg rundt kanten av kjeksen med en smal sprøytetupp fra bunn til topp for å lage blomsterbladene. Her er en film som viser hvordan det også kan gjøres på en litt annen måte.   Håper dette var til litt hjelp, og om dere prøver dere vil jeg gjerne ha en tilbakemelding på resultatet! Håper alle er godt i gang med uken ♥

 • Fra gårsdagen!

  I går var en helt fantastisk dag til tross til at formen ikke var helt strålende. Solen skinte hele dagen, det var en utrolig stemning i barnetoget begge rundene og konserten var så utrolig morsom. Det var mye mer plass på kafé Asylet enn på Justisen der vi har spillt før, og det var like fullt. Folk var i kjempestemning og danset og sang, så det var en sann fryd å spille for dem. Etter konserten var det bare tiden av veien til å komme seg hjem og gjøre klart til gjestene kom. Og det var så hyggelig. Vi satt ute på terrassen i god varme og spiste og koste oss. Men da klokken nærmet seg ni var jeg helt ødelagt og utslitt, så da var det bare å komme seg ut av russeklærne og opp i sengen. I dag er formen litt bedre, men jeg er veldig glad for at jeg ikke har eksamen før på fredag. I dag var det tid for et lite familiebesøk, og resten av kvelden skal jeg bare slappe av og bli frisk. Her kommer noen bilder fra gårsdagen, håper alle hadde en fantastisk dag <3

 • Gretulerer med dagen!

  Jeg ville bare si gratulerer med dagen til alle sammen og ønske alle en riktig fin 17. Mai! I Oslo stråler solen og jeg er klar for en lang dag med mye gøy. Russeluene er nesten ferdig pyntet, det er noe vi ikke fikk tak i, men det er ikke så nøye. Jeg er på vei ut døren på vei til flaggheising, så er det to runder i barnetoget i byen, og så konsert før vi får besøk. Hvis noen vil er det bare å komme på konsert på Asylet kafé på Grønland, vi spiller der 14.30. Nok en gang gratulerer med dagen, og HIPP HIPP HURRA!

 • God morgen

  Heisann heisann, og god morgen til alle! De siste dagene mine har for det meste bestått av skole, sove, spise og mer sove. I tillegg til mye å gjøre på skolen er jo pollensesongen godt i gang, og jeg har fått vår forkjølelsen, også kjent som russesyken. Hele klassen sitter å hoster og er slappe, så det er omtrent umulig å holde seg frisk om man går på skolen. Så jeg hoster og stemmen min forsvinner plutselig helt, men i dag føles formen litt bedre enn i går. Siden formen ikke er helt topp har det heller ikke blitt noe trening siden fredag, og jeg håper jeg blir frisk snart så jeg får trent litt. Jeg starter sent i dag, så jeg har fått en kjempelang og deilig morgen. Prøvde meg på å bake macaroner, men de ble ikke så bra, så de samelr jeg bare i en skål, så kan man småspise av det de neste dagene. Det var tydeligvis ikke så smart å ta vekt på øyemål, så det ble litt feil. Men men, sånn skjer. Nå skal jeg få i meg frokosten, og gjøre meg klar for dagen. 

  kokt bringebær og stekte eggeplommer står på menyen i dag ♥


  Jeg har forresten fått spørsmål om jeg kan skrive litt om hvordan jeg pynter kaker. Hvis noen har noe konkret de vil hvite så er det bare å si i fra, kakepynting er jo veldig stort, men skal prøve å få ned noen tips. Ha en fin onsdag! 

   

 • Pyntetips til kaker

  I dag ble vi liggende å dra oss i sengen lengre enn vanlig. Vanligvis er vi oppe og hopper litt over syv og klare til å trene litt over åtte, men formen talte for å bli i sengen noen timer ekstra, og det tror jeg var smart. Det et viktig å holde seg så frisk som mulig nå før eksamen. Tenkte bare å komme med noen små tips til pynting av kaker, eller rettere sagt tips til produkter man kan pynte med. Jeg syns ikke det er så stort utvalg av sprinkles eller kake strøssel som det heter i butikkene i Norge. Det blir ofte mye likt, så når jeg er ute å reiser pleier jeg å kjøpe med noe. Disse kjøpte jeg i Danmark, men de kan også bestilles på nettet, www.missetoile.dk. De hadde så utrolig mye fint, og jeg kjøpte flere bokser, men mange av de er allerede brukt opp. I tillegg syns jeg den vanlige konditorfargen man får kjøpt i matbutikken er ganske dårlig. Den gir ingen klar farge og den blir nesten litt grå. Disse boksene fra Wilton gir derimot mye sterkere og finere farge. De er veldig drøye og holder lenge, og selv om de er litt dyrere syns jeg absolutt det er verdt det, for man vil jo ha et resultat som ser bra og fristende ut?! Dette er kanskje mine beste tips, og hvis du har noen tips blir jeg veldig glad om du deler det med meg! Håper alle har hatt en fin start på uken <3

 • Time for cupcakes

  Etter en helg med mye russefeiring følte jeg for å gjøre noe annet i dag. Etter noen timer med obligatorisk dugnad i borettslaget gikk jeg på med baking av cupcakes. Det var lenge siden sist så det var virkelig på tide med litt baking. Håper alle har hatt en fin helg ♥
 • Resting, resting, 1-2-3

  I går morges ble ukens femte treningsøkt gjennomført, og jeg har jo egentlig håp om å få gjennomført en til i helgen, men det ser litt mørkt ut. Etter dagen, eller natten i går sov vi veldig lenge i dag, og jeg har ikke gjort noe fornuftig etter det heller. Men senere i dag skal Patrick og jeg ut med to venninner å jakte på russeknuter, så det gleder jeg meg masse til! Så jeg får bare svinge meg rundt å fikse meg før jeg skal dra. Det er ingen bilder fra Tryvann som bør se dagens lys, så legger ved noen bilder av russebilen og russeknuten fra i går. Ha en fin lørdag alle <3

 • Dagene flyr

  Som dagene flyr! Det er russetid, skole og alt mulig på en gang, og jeg er så sliten. Så i dag etter at jeg lagde og spiste middag har jeg bare slapper av med Patrick. Og hva er vel bedre å slappe av med enn is, litt sjokolade og en god armkrok? Ikke vet jeg. I morgen er det tid for tryvann, så det blir nok bra. Denne nye isen er forresten veldig god. Det er ikke så godt med sjokolademynter i isen, men selve isen er veldig god. Håper alle har en fin torsdag og er klare for fredag <3

 • Something new

  Da var tiden kommet til at min lille iPhone 4 skulle byttes ut. Jeg knuste skjermen for en uke siden, så i dag kom jeg meg ut for å kjøpe en ny. Og for en forskjell, den er jo så mye raskere, så jeg er veldig fornøyd! Ellers har dagen i dag bestått av stort sett skole, som i dag startet med utegym i regnet. Men fotball i regnet er ikke det verste man kan starte dagen med, det er jo egentlig ganske gøy bare man kommer i gang. Men nå skal jeg suse videre i dagens planer. Håper alle har kommet godt i gang med uken! ♥
 • Hallo mandag!

  Ååå, endelig er mandagen her. En ny mulighet til å være en litt bedre meg og kanskje ta litt bedre valg. Det er vel flere enn meg som stadig vekk tenker "å, det skal jeg bli bedre i" eller "det ville ikke gjort noe om jeg forbedret meg litt der"? Men man kan ikke gjøre alt, så nå kommer nok en gang en liste med mine tre mål for uken. Denne uken har motivasjonen endelig kommet tilbake så egentlig har jeg veldig mange mål for denne uken, men så vet jeg jo at hvis jeg velger å sette opp alle klarer jeg ikke å nå noen mål i det hele tatt. 3 er et fint tal, så jeg har valgt meg tre mål denne uken, selv om jeg vet at alle vil ligge i bakhodet hele uken. Håper det er flere enn meg som er begeistret for mandager og er klare for en ny uke! ♥

 • Shrimps and family

  Siden det har vært litt så som så med bloggingen den siste uken tenkte jeg å ta et lite hopp tilbake til fredagen. På fredag fikk vi besøk av 4 x besteforeldre og det er alltid så hyggelig. Itillegg strålte solen fra blå himmel så det var jo helt herlig. Vi serverte reker, for det er jo både sommerlig, lett og godt. I tillegg er det jo i aller høyeste grad kosemat som tar litt tid å spise så man også får god tid til å snakke rundt bordet. 


  Nå er jeg virkelig klar for å sparke i gang en ny uke. Jeg syns de siste ukene har vært litt rare med tanke på fridager og start på russetid og alt som har skjedd, så jeg har virkelig mistet den gode hverdagsrutinen min. Så nå håper jeg at denne uken kan være med på å få den tilbake, i det minste litt av den. Så i kveld skal jeg bare jobbe litt med skole, planlegge neste ukes mål. rydde litt  og slappe av før mandagen kommer. *klappeihendene* Håper alle har hatt en fin helg ♥

 • What to wear: 17. mai

  Tenkte å komme med noen forslag til hva man kan ha på seg på nasjonaldagen 17. mai. Jeg syns dette er den dagen som virkelig markerer overgangen mellom vår og sommer for meg, for på 17. mai har jeg virkelig lyst til å ta frem sommerkjolene. I år er jo antrekket russeklærene, så det blir ingen kjole på meg, og vanligvis går jeg store deler av dagen i uniform, men når jeg er ferdig med uniformen utpå dagen syns jeg det er koselig å bytte til noe pent og sommerlig. For de som har bunad syns jeg helt klart at den skal brukes, men for oss som ikke har det er det mye å velge i. Man vet jo aldri hvordan været blir, så det er greit  å vite at man velger et antrekk hvor man bare kan slenge en blazer utenpå eller noe annet som varmer. Jeg har denne gangen valgt sko og kjoler fra Nelly.no fordi jeg syns de har mye fint nå.   Kjole her / sko her


  Kjole her / sko her  Kjole her/ sko her   Kjole her/ sko her

 • De siste dagene

  Vi bestemte oss for å ta en utflukt med oss to medlemmene i the Beetle 2014 i går. Det ble telttur, ikke så langt fra parkeringsplassen for vi orket ikke gå så langt. Vi kom litt sent av sted for det var endel vi skulle gjøre, og når statistjobben Patrick var med på tok lnown timer mer enn planlagt var vi ikke av gårde før nærmere halv ni. Jeg har bare teltet en gang tidligere, så jeg er nybegynner, teltet kom sånn halvveis opp. Pluggene satt ikke helt i bakken, men det var vindstille og klar himmel så det gikk jo egentlig veldig fint. Det var i det minste utrolig koselig og man skal ikke se bort i fra at jeg begir meg ut på telttur en gang til. Men når det er sagt, så var det et utrolig lite gjennomtenkt valg av natt. Oppsal Janitsjar spiller alltid 1. Mai for diverse oppdragsgivere. Det startet 07.45 og vi var ferdig 15 ca. Men selv om jeg nå er helt utslitt, var det også koselig, og vi var jo veldig heldige med været. Her kommer noen bilder som kanskje kan oppsummere litt ! Håper alle er klare for fredag i morgen <3

 • Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde  hits