andreara -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Bilder av vår

En hektisk søndag er nesten over, kjolen er ferdig og jeg er klar for en hektisk uke. Fire prøver, en prosjektdag, ball, trening... Ja, det blir mye, men det skal gå. Solen hjelper i det miste på humøret og det er deilig. Håper dere har hatt en fin dag ♥
 • Saturday walk

  For en deilig lørdag. Sov lenge og startet dagen med en lang og koselig frokost. Etter litt arbeid med kjolen gikk jeg og pappa en tur rundt Nøklevann. Det er så deilig at det er sol og varmt, og ikke minst at man kan gå uten jakke og andre varme klær. Vi stoppet på Rustasaga på veien hjem og tok en is. Årets første uteis *klappeihendene*. Jeg har treningsfri til tirsdag, full restitusjon før den siste styrketesten på skolen noen gang, men det betyr jo ikke at man trenger å gro fast i sofaen!

  Etter en skål med jordbær og en episode med Gossip Girl er det vel på tide å hoppe i dusjen. Jeg skal være barnevakt i kveld, så får vel gjøre meg klar til det også. Ha en fin kveld ♥

 • Mitt prosjekt: ballkjole

  Ja, prosjektet jeg har snakket om de siste dagene er en ballkjole. Etter først å ha funnet en kjole på nett, men vært for treg til å bestille, så det var jo utsolgt innen jeg hadde fått ut fingeren og deretter raidet noen kjøpesentre og fremdeles ikke funnet noen kjole var det bare en ting å gjøre. Sy min egen! Jeg hadde en ganske klar formening om hvordan kjolen skulle være, så selve planleggingen tok ikke så lang tid å finne ut av det, og etter litt prøving og feiling er jeg godt i gang. Det er endel igjen på overdelen, men ja, ballet er på mandag så det blir to dager til med sying før jeg forhåpentligvis er forøyd.   Dere får ha en fin fredags kveld! For meg venter en skål med dream yoghurtis med blåbær og sjokokjeks, og en koselig kveld i Patricks armkrok ♥

 • Paljetter og bønner

  Torsdag folkens, har dere hatt en fin dag? Det har jeg! Skoledagen har vært ganske fin, jeg er jo egentlig ganske glad i skoledagene på torsdager og da skal det ikke så mye til å gjøre den litt bedre. I tillegg så har jeg kommet litt lengre på prosjektet mitt. Nå ser det ut som jeg rekker fristen som er på mandag *jippi*. Jeg er veldig spent på om jeg klarer å fullføre dette og om resultatet blir bra, men jeg håper jo virkelig det. Tenkte å vise dere hva prosjektet er i morgen, da kan jeg forhåpentligvis få noen ordentlige bilder av det også. Så enn så lenge får dere nøye dere med nok en liten sneak peek. 

   


  I dag lagde jeg chili con carne, det er kjempegodt og superenkelt å lage. I tillegg er det sunt, og det passer jo perfekt på en dag hvor man aldri blir mett! Jeg anbefaler absolutt å lage dette fra bunnen av, og ikke fra ferdige glass. De ferdige glassene inneholder, mye mer sukker, salt og konserveringsmidler enn den du lager selv. Når man lager mat selv har man full kontroll over hva man putter i, og det syns jeg er viktig. Dessuten tar det bare 15 minutter fra du starter til mater en på bordet, så ingen grunn til snarveier her! 

  Stå på den siste arbeidsdagen denne uken og ha en finfin fredag ♥

   

 • Project maybe

  På mandagen gikk startskuddet for mitt nye prosjekt. Det er fortsatt så mange uklare faktorer i prosjektet, så vil ikke si så mye om hva det er enda, men jeg er kjempespent. Om det rekker å bli ferdig til fristen vet jeg ikke, men da får det bli til en annen gang. Men jeg lover å oppdatere dere på prosjektet om ikke alt for lenge.   De siste dagene har bare vært kjempehektiske og jeg er utrolig sliten. Men ingen tid for hvile nå, det får bli senere. Jeg har masse planer for resten av uken, trening, skole og mye annet. Treningsøkt nummer tre ble gjennomført i morges og det ble en skikkelig har styrkeøkt. Så deilig, men jeg merker at det tok på og jeg kommer til å kjenne det i morgen. Men ingenting er vel bedre enn det? Det er jo bare et resultat av at man har trent hardt og det er jo ønsket mitt, så da er jeg fornøyd. Men nå har kvelden kommet og det er snart på tide å krype til køys, og det trenger jeg. Har vært så sliten og trøtt i dag og skjønner ikke helt hvorfor, men med noen power naps i dag og forhåpentligvis en god natts søvn håper jeg på å være tilbake for fullt i morgen. Ha en fin dag i morgen alle sammen ♥

 • DIY marsipanroser

  Jeg fikk forespørsel om jeg kunne vise hvordan jeg lager marsipanroser, og det kan jeg selvfølgelig! 

  Det et mange måter å lage marsipanroser på, og jeg har lært tre eller fire forskjellige måter, men har funnet min favoritt. Jeg syns både dette er den enkleste måten å gjøre det på og den som gir de fineste rosene. Alt du trenger er marsipan, konditorfarge, en teskje/lyspære, litt melis og en bordflate. 

  Det første du må gjøre er å forme marsipanen i små kuler. De skal ha litt forskjellig størrelse og du trenger mellom 5 og 10, alt ettersom hvor mange blader du vil at rosen din skal ha. 
  Nå skal kulene formes som blader. Press bladene lett ned mot bordplaten. Bruk teskjeen eller lyspæren til å dra marsipanen utover. Det er viktig å ikke presse for hardt sånn at bladene ikke blir for tynne ytterst, men de må heller ikke være alt for tykke, bruk heller litt lengre tid til å få de bra. press i alle retninger, og la det være tykkere i midten enn på kantene.   Når alle bladene er formet er det på tide å forme rosen. Marsipanen jeg brukte var litt tørr, det er derfor den er så hakkete i kantene, men men.   Her har jeg allerede begynt, men teknikken er den samme rundt hele. Det første bladet skal bare rulles som et kremmerhus, deretter skal bladene legges rundt ett etter ett. La de overlappe hverandre slik det er i ekte roser. Fortsett rundt hele til alle bladene er brukt opp. Start med de minste bladene og avslutt med de største. 

  Sånn, da var alle bladene på plass, og det er på tide med de siste små justeringene. 

  Bøy bladene i den retningen du selv syns virker naturlig. Jeg bøyer de utover med en liten bøy ytterst siden jeg liker ekte roser best når de er helt utsprungne. Men det er mange måter å gjøre det på, å det er jo bare å prøve seg frem.   Da var rosen ferdig og den er perfekt til dekorasjon på kaker! 

  En kort oppsummering: 

  1: farg og rull marsipan 

  2: form til blader med teskje eller lyspære

  3: sett sammen til en rose 

  4: gjør de siste justeringene og voilá.

   

  Håper dette var det som var ønsket, og at dere har lyst til å prøve! ♥

 • Lørdagsbrunsj

  Startet dagen i dag med besøk av kusinen til pappa som kom på brunsj. Jeg vil egentlig kalle det frokost siden jeg spiser frokost ganske sent i helgene, men det var jo ikke før kl. 11 så etter definisjonen er det  vel brunsj. Det var i det minste veldig hyggelig. Selv om man bor så nære hverandre er det sjeldent man finner tid til sånne småting, det blir mest bursdager man møtes egentlig. Det var mye god mat på bordet så det ble en lang og koselig brunsj etterfulgt av litt frukt. 

   
  Ellers i dag så har jeg prøvd å finne ballkjole, et ganske dårlig forsøk, men likevel. De to kjolene jeg egentlig hadde bestemt meg for å kjøpe er utsolgt på nett, og nå er det jo bare en uke til ballet så det er litt sent å bestille. Derfor blir det endel butikkløping i uken som kommer, men vet ikke helt om noen gode steder, er det noen som gjør det? Syns det er vanskelig, det er jo nesten ikke kjoler i butikkene, og de som er der passer ikke helt til formålet... Ellers har Patrick og jeg jobbet på det som forhåpentlig vis blir russebilen vår, håper det blir ferdig til russetiden, det hadde vært så gøy. *krysser fingrene* Hvis det blir det skal dere få se prosjektet vårt. Nå er det tid for film, det blir "The Great Gatsby" i kveld siden det er temaet på skoleballet og vi enda ikke har sett den. Håper alle får en fin lørdags kveld! ♥

 • Sjokoladekake inspirasjon

  Det er fredag og det er helg! Det er så deilig etter en lang og innholdsrik uke å bare kunne slappe av i sofaen foran tven med noe ekstra godt. Dagen i dag har gått med til trening, skole og bilvask, og nå er det tid for litt is. *namnam*

  Men over til det dette egentlig skulle handle om. Jeg er jo veldig glad i å bake, og finner inspirasjon både i kakebøker, bilder på nett og ved å lese oppskrifter. I dag har jeg brukt endel til på pinterest for å finne frem til noen fristende bilder av sjokoladekaker. Jeg er helt utrolig glad i sjokolade og jeg tror at en skikkelig saftig sjokoladekake ned mye smak må være min absolutte favorittkake. Ønsker alle en god helg!

 • Patricks bursdag

  De to siste dagene har alt virkelig gått i ett. Patrick hadde bursdag i går, så jeg måtte jo gjøre litt ekstra da, og det er jo bare kjempekoselig å gjøre noe for noen man er glad i. Jeg bakte grove tacosnurrer til lunsj og pavlova til kvelden. Pavlova er egentlig utrolig enkelt å lage, man må bare være litt nøye og ha tiden til å steke den, og så er det jo kjempegodt da. Vi feiret i det miste bursdagen med familien til Patrick hjemme hos han. Etter middagen spiste vi pavlovaen og så fikk Patrick gavene fra meg og familien min senere på kvelden. Var så sliten da jeg kom hjem at jeg ikke orket å blogge, og i dag kom jeg ikke hjem før for en time siden, så her går det slag i slag.   Men nå ser jeg virkelig frem til å starte fredagen med en skikkelig treningsøkt før noen timer på skolen - og da er det helg! Syns ukene går så fort nå, og det er jo snart både eksamenstid og russetid. Tenk at jeg snart er ferdig med 13 år på skolebenken og skal ut i den store verden. Det er både veldig spennende og ganske skremmende. Men nå skal jeg gjøre meg klar til i morgen og så skal hodet finne puten om ikke så alt for lenge. Ha en fin fredag ?

 • Følg meg på Instagram!

  Jeg har jo, som så mange andre Instagram hvor jeg legger ut bilder fra min hverdag. Jeg heter @andreaaatlo og det er bare å følge meg. Om dere vil at jeg skal følge deg er det bare å legge igjen brukernavnet ditt i kommentarfeltet så skal jeg ta en titt på profilen din!

   


  Jeg har allerede hatt gym i dag med spinning og styrke. Så fornøyd med å ha forbedret meg i pushups som er en av tingene vi blir vurdert i. Nå ligger jeg bedre ann i gym og det er jeg veldig fornøyd med! Det hjelper virkelig å sette seg mål og trene. Senere i dag skal jeg ut på en joggetur og så skal jeg bake og forberede litt til Patricks bursdag i morgen. Noen tips til hva jeg kan bake? Ha en fin og sporty tirsdag alle sammen ♥

   

 • Saturday's outfit

  Her er lørdagens antrekk. Det var jo ikke alt for varmt i Oslo lørdag kveld til tross for et nydelig vær, så jeg gikk for bukse og blazer. Deilig å slippe parkas, lue og votter allerede i midten av mars, syns dere ikke?  Buske fra Zara - Topp fra HM - Blazer fra Mango


  Men i dag er det mandag, ny uke med mange nye muligheter. Forrige uker ble det litt dårlig med trening, så denne uken har jeg planer om å klare minst fem økter. I tillegg er planen fulgt opp med masse som skal gjøres i løpet av uken med både skole og andre ting. Hva som skjer i helgen er foreløpig litt usikkert, men det får vi finne ut av i løpet av de neste dagene. La denne uken være litt bedre enn forrige alle sammen, og kos dere!

 • Last night at Vapiano

  I går feiret vi bursdagen ti Maria på Vapiano ved rådhuset. Det var kjempekoselig å se igjen noen av jentene fra Oppsal og møte noen av Marias nye venner. Det er ikke så ofte vi møtes, men vi prøver å møtes så ofte vi kan alle sammen og det er så hyggelig å møtes når vi først gjør det. Må også si at Vapiano har veldig god mat. De serverer pizza og pasta, jeg spiste pizza, og den var veldig god. *namnam*  Håper alle har hatt en fin helg, jeg viser dere hva jeg hadde på i morgen. Nå er det tid for vafler til kvelds her!

 • Pakke fra iherb: spirulina og hvetegress

  På torsdag kom pakken jeg hadde bestilt fra iherb.com med spirulina og hvetegress. Jeg har hørt så utrolig mye positivt om disse produktene så måtte bare prøve selv. Håper det har en positiv effekt for meg også, men regner med at det vil ta en stund før jeg vil merke noe.  Det er kanskje mange som ikke vet hva hvetegress og spirulina er, så jeg tenkte å få litt oppklaring i det.

  Spirulina:

  Spirulina er et velegnet kosttilskudd som for noen også har en appetittnedsettende funksjon. Spirulina inneholder også mange viktige næringsstoffer som man ellers kan gå glipp av eller få for lite av. Forskning viser at spirulina har en vektreduserende virkning hos overvektige. Grunnen er at næringsstoffene i spirulina tilfredsstiller endel av kroppens behov som gjør at den ikke har det samme behovet for animalsk protein og sukker.

  Spirulina inneholder:

  10 ganger mer betakaroten enn gulrøtter

  50 ganger mer jern enn spinat

  10 ganger mer kalsium enn melk

  5 ganger mer klorofyll enn grønne blader

  3 ganger mer protein enn fisk

  B12

  Magnesium

  Enzymer

  Og verdifulle fettsyrer.

  Konsentrasjonen av næringsstoffer i spirulina er svært høy, det er lett fordøyelig og er stappfull av antioksidanter. Proteininnholdet i spirulina er på 62%. I tillegg er det lettere for kroppen å ta opp enn proteiner i for eksempel biff. Kroppen klarer å ta opp hele 85% av proteinene i spirulina mens den kun klarer å ta opp 20% fra biff. Spirulina kan også bidra til å få bedre utbytte av treningen samt bedre restitusjon. I tillegg øker spirulina produksjonen av antioksidanter, cytokiner og andre celler som øker motstandskraften og hjelper kroppen å bli kvitt infeksjoner og kroniske sykdommer. Det kan også være gunstig ved alvorlige leverskader etter alkoholmisbruk, underernæring, og langvarig rus- og medikamentbruk. Det kan også hjelpe personer som sliter med allergier. 

  Hvetegress:

  Hvetegress er en naturlig kilde til næringsstoffer. Hvetegress inneholder mye klorofyll som produserer et miljø med dårlige gromuligheter for bakterier i kroppen og bidrar dermed med å øke kroppens motstandskraft mot sykdom. Hvetegress regnes som en komplett matkilde i seg selv. hvis du spiser 0.5 kg hvetegress tilsvarer det den ernæringsmessige verdien til 10 kg valgfrie hagegrønnsaker.

  Hvetegress er vanskelig å fordøye for mennesker, men i pulverform blandet ut i noe flytende klarer vi å ta opp de fleste næringsstoffene. Det hjelper også kroppen å bygge opp røde blodlegemer som bærer oksygen rundt til cellene i kroppen. Et økt oksygenopptak vil føre også øke utholdenheten ved fysisk trening. Hvetegress oppløser også arr på innsiden av lungene, hjelper til med å vaske innsiden av kroppen, øker enzymnivået i cellene, fornyelse av kroppen og forbrenning av næringsstoffene.

  Hvetegress inneholder:

  17 aminosyrer

  92 av de 102 mineraler som finnes i jorden

  Kalsium

  Fosfor

  Jern

  Magnesium

  Kalium

  Dobbelt så mye vitamin C som appelsin

  Dobbelt så mye vitamin A som gulrøtter

  Vitamin E

  Vitamin K

  B-kompleks

   

  Jeg tar en dose spirulina og hvetegress om dagen. Det er 1/2 ts. av hver. Dette blander jeg med vann og eventuelt annen smak. Jeg syns ikke det er så godt i kun vann, så i dag tok jeg det med frosne bringebær også, og da var det godt. Jeg blander det i denne flasken som også er kjøpt på iherb.com.  Håper dette gjorde det litt klarere, og hvis det er noen spørsmål er det bare å spør.

   


   

  Spirulina her - Hvetegress her - Flaske her

   

   

 • Kveldssol

  God fredag! For et nydelig vær det var i går, og kveldssolen var så fantastisk. Man kan jo ikke bli annet enn å bli glad av slikt? Været i dag har jo ikke vært like fint, men kan jo ikke klage.Var ute og tok noen bilder ved et vann rett i nærheten, og himmelen var så flott. Rart hva været kan gjøre med humøret.

  Dagen i dag har egentlig vært ganske deilig. Fredager på skolen er korte for meg, jeg har bare fire timer så den er fort forbi. Før skolen i dag hadde jeg en skikkelig treningsøkt med sykling og styrke. Skalv i armene da jeg var ferdig, og det er sånn det skal være! Resten av kvelden blir det film, avslapning og litt kake, det er jo fredag. Har også testet ut min nye matte top coat neglelakk, det trengs fremdeles litt justeringer, så viser senere om det blir bra.


  God helg ♥

 • Fiskekaker på spyd

  Trenger du en ny og kjapp måte å servere fisk på, da er dette noe for deg! Jeg fikk servert fiskekaker på spyd i går, og det var godt og sunt. Det eneste du trenger å gjøre er å dele opp fiskekaker og grønnsaker du ønsker, tre det på spyd og steke det i ovnen. Server med hva som helst, vi hadde minimais, salat og toast. Et spyd kan være litt lite, men det kommer jo an på hva man har til. Håper dere vil prøve, man kan jo også lage med kjøttkaker eller kjøttboller i stedet for fiskekaker.
  Det er så deilig at det har vært så mye sol i Oslo de siste dagene! I morgen er det spådd regn, men det er jo fredag så det blir jo deilig uansett vær.

 • Andrea tipser: Fitbit Force

  Skrev for en stund siden bittelitt om min Fitbit og at jeg skulle komme tilbake til det etter å ha brukt den litt lengre, og det er det jeg skal nå.

  Fitbit er et firma som produserer forskjellige teknologiske hjelpemidler som skal motivere deg til en mer aktiv hverdag. Det finnes fler forskjellige Fitbit-produkter, og jeg har Fitbit Force.

  Fitbit Force:

  - en klokke

  - en skritteller

  - måler distanse

  - måler antall aktive minutter

  - måler antall trapper gått

  - måler kcal forbrent

  - registrerer søvn

  I tillegg til Fitbit force må man laste ned en app for å se alle resultatene sine. I denne appen kan man også:

  - registrere maten man har spist

  - registrere hvor mye vann man har drukket

  - registrere aktivitet som trening/ svømming og lignende

  - få oversikt og se tilbake på alle de tidligere dagene

  - sette på alarmer (kun vibrasjon.)

   


   

  Skritteller

   


  Distansemåler

   

   


  Trappeteller
  Annet


  Fitbit Force er ikke en typisk treningsklokke. Den måler ikke puls og har heller ikke GPS. Den er heller ikke vanntett som noen av de andre Fitbit produktene, for eksempel Fitbit flex. Den skal tåle svette og sprut, så det skal være mulig å trene med den, men jeg gjør ikke det. Jeg bruker den for å få oversikt over daglig aktivitet utenom treningen. Jeg syns appen som hører til er veldig fin og gir deg mye informasjon og statistikk.

  For å gi deg motivasjon til å være aktiv kan du i appen sette opp et mål du vil nå hver dag. Det kan være å gå 5 000 skritt (som jeg har), eller å gå 3 km., eller 40 trapper. Dette registrerer du i appen. Appen har flere kategorier du kan sette opp mål på, og appen vil fortelle deg om du har nådd målet ditt for hver dag. Du skal velge ut et hovedmål som for eksempel skritt, distanse eller kcal. forbrent. Når du når målet ditt vil Fitbiten varsle deg ved å vibrere. Jeg skvetter hver gang, men jeg er glad for å bli varslet.

  Dersom man er flere som har Fitbit produkter kan man bli" venner" og konkurrere mot hverandre. Jeg er venn med Patrick og får da opp hvor mange skritt han har gått, i tillegg til at jeg får mail en gang i uka med hvem som vant den siste uken. Nå har Patrick vunnet to uker på rad så jeg skal prøve å sette inn støtet denne uken.

  Fitbit Force er dessverre tatt ut av butikkene, men gå inn på www.fitbit.com for å se på de andre produktene deres.

  Jeg syns det er en kjempefin motivasjon i hverdagen!

   


  Ha en fin kveld! ♥

   

 • Patricks fav's. NY

  Her kommer en liten liste med Patricks favoritter fra New York-turen. Tenkte det kunne være fint å få litt innspill fra andre enn meg.


  Nintendo world er virkelig nødvendig om man er litt fan av nintendo, eller bare glad i å spille. 


  Empire state building: sykt høyt, man får sett hele Manhatten fra toppen, og om kvelden kan det være fint å se alle de opplyste gatene.
  Hard rock cafe: veldig god mat uansett hvor i verden man er, på tross av at vi ikke spiste der siden det var så mye trykk.

  Bestbuy: om du skal ha noe elektrisk, billigere enn i Norge og de har stort utvalg.

  Radioshak: om man ikke finner noe på bestbuy så har de det mest sannsynlig radioshak, ganske like i pris og selger elektronikk.

  Fao Schwarz: stor leke butikk som selger alt, om du skal ha en gave eller hva som helst, også det store pianoet noen kanskje har sett på film, fra filmen Big blandt annet.


  Central Park zoo: morsomt, ikke så veldig mange dyr, men om du har sett Madagaskar filmene og bildene derfra ser det ganske likt ut.


  Central Park: det er deilig å se litt trær og planter, det kan bli litt mye bygninger og asfalt, deilig å gå i parken litt.
  Rockfeller Center: ved juletider er det gigantiske juletreet noen kanskje har sett på filmer, og man kan gå på skøyter om man ønsker.


  Om man vet at man skal til Manhattan, ville jeg også anbefalet Jimmy Fallon sitt show. vi skulle dratt ditt, men Jimmy Fallon skulle bytte show så derfor fikk vi ikke kjøpt billetter.

 • Which one?

  Nå er det snart på tide med skoleball og jeg har enda ingen kjole. Har tittet endel på nett, men syns ikke det er nå lett. Temaet er "The Great Gatsby" og kjolen skal være i moderne 20/30-talls stil. Det er ikke akkurat min sterkeste side merker jeg, men jeg prøver så godt jeg kan. Har plukket ut endel kjoler jeg liker, men hvilke av disse skal jeg velge?

  Alle kjolene er fra Nelly eller Zalando. Håper dere er klare for en ny uke - det er jeg ♥

 • Hint of spring

  Det var så deilig å våkne opp i dag og se blå himmel og sol. For en følelse! På sånne dager blir jeg ekstra inspirert til å ta på meg noe fint og det passet jo bra siden det var bursdagsfeiring hos familien til Patrick. Dagen gikk med til å hjelpe til med forberedelser til feiringen og til selve feiringen. Det var kjempekoselig bursdagsfeiring, og kakene vi bakte i går ble tatt godt imot. Det er jo mye hyggeligere å bake når man får gode tilbakemeldinger etterpå og at det gledet noen! Gikk for en av de nye kjolene fra New York og en flette knute, ikke for pyntet og praktisk med tanke på at det ble endel leking med småbarn også.   Nyt resten av helgen! Det skal jeg ♥

 • Bakefredag

  Haha, dette har jo nesten blitt en matblogg, men lover at det kommer andre innlegg fremover også. I går var vi å så på en oppsetning av Hedda Gabler på Nissen. Patrick kjenner han som spiller Jørgen og det var kjempegøy å se på. Vi var jo på Hedda Gabler på Nasjonalteateret med skolen i høst, men denne oppsetningen var mye bedre! Det ble ingen bilder, er ikke så flink til å ta med kamerat et syns ikke bildene fra mobilen blir noe bra.


  Men tilbake til i dag! Startet dagen på Fresh med 30 minutter sykling og 25 minutter mage-rygg. Deilig med morgentrening! I morgen skal Patrick og lillesøsteren hans feire bursdagene sine med familien, så Patrick og jeg har brukt kvelden på å bake. Vi skulle bake marsipankake og gulrotkake, men da jeg skulle doble oppskriften på sukkerbrødet klarte jeg å regne feil så den bunnen ble ikke noe vi kunne bruke. Heldigvis kan man kjøpe sukkerbrød i butikken, så det ble redningen i dag. Jeg fikk oppskriften på gulrotkaken av en jeg kjenner, og jeg har hørt at den er veldig god, så jeg gleder meg veldig til å smake i morgen!

  Håper alle har hatt en fin dag - skrives i morgen ♥

 • En sunn og annerledes potetmos

  Jeg er superglad i potetmos, og hva er vel bedre enn å lage en selv med mindre fett og flere vitaminer? Det eneste man egentlig trenger for å lage potetmos er potet, vann og salt, og når man har det kan man tilsette omtrent hva man vill. Jeg ville gå for en sunn versjon med mye smak og endte med denne oppskriften:

  (til ca 4 personer)

  7 mellomstore poteter

  4 dl vann

  litt salt

  2,5 ts. chili

  2 fedd hvitløk

  Slik gjør du:

  1. Del  potetene i store biter og kok dem godt. Jeg har skall på mine fordi mange av næringsstoffene i poteten ligger i nettopp skallet. Det betyr at det vil bli brune prikker i den ferdige mosen, men det syns ikke jeg gjør noe. Om du ønsker kan du jo ta skallet.

  2. Bruk en stavmikser og mos potetene. Tilsett vannet og kok opp.

  3. Kutt opp chili og hvitlør i små biter og legg i potetmosen.

  4. Smak til med salt og kok til mosen har riktig konsistens.

  5. Gi potetmosen et raskt oppkok før servering.
  Håper dere prøver oppskriften!

 • Litt tid til meg

  God kveld! Dagen i dag har egentlig vært ganske avslappende. Jeg droppet trening i dag, er sliten etter de to øktene i går og økten på mandag, så da valgte jeg å ta det rolig i dag. Likevel klarte jeg ikke å holde meg helt i ro, så jeg og Patrick gikk en tur i duskregnet. Jeg syns det er så deilig vær å gå tur i duskregn, og så koselig å bare gå å snakke.


  Over til overskriften. Jeg pleier å sette av noen kvarter i uka hvor jeg bare slapper av med meg selv og gjør det jeg vil. Det kan være alt fra hjemmespa til neglelakk til lesing av magasiner, som det ble i dag. Jeg kjøpte to magasiner i Amsterdam da vi mellomlandet der på vei til New York, men har liksom aldri funnet tid til å lese noe i dem. Men etter skolen i dag satt jeg meg ned med magasinene, krøllet meg sammen under et pledd i sofakroken og holdt godt fast i kaffekoppen. Så deilig med litt tid til meg selv! Må bare tipse dere om å putte krydder i kaffen. Jeg hadde ingefær og kanel i min og det ble kjempegodt!  I morgen kommer det oppskrift på en sunn og anderledes potetmos. Håper alle har hatt en fin dag!

 • Pancakes

  Visste dere at det er den internasjonale pannekakedagen i dag? Vel, det er det! Så da måtte jeg jo bare lage pannekaker, og det er jo amerikanske pannekaker som er best. Jeg brukte oppskriften fra tine.no, og det er utrolig lett, tar bare litt tid å steke. Til pannekakene hadde vi blåbærsyltetøy, bringebærsyltetøy og nugatti, ikke så sunt, men utrolig godt!  Håper alle har hatt en fin dag, og husk at hvis du glemte å feire den internasjonale pannekakedagen i dag kan man alltids gjøre det i morgen :)

 • Kyllingsalat til lunsj

  Mandagen har som alltid gått i ett. Å, som jeg elsker mandager, det er så deilig å starte en ny uke med å få gjort mye av det man skal. Deilig, deilig, deilig! Men over til salaten. Jeg er ikke noen fan av å ha med lunsj på skolen. Jeg syns at maten blir litt ekkel av å ligge noen timer romtemperert i en lukket boks, så jeg kjøper stort sett mat på butikken. Likevel syns jeg det kan være godt å lage en salat og ta med meg. Da kan jeg putte i alt hva jeg vil, og spise så mye jeg orker uten dårlig samvittighet.

  Til i morgen har jeg laget kylling- og pastasalat. I salaten har jeg isbergsalat, stekt kyllingfilet, mais, paprika, løk, ostebiter og pasta, i tillegg tar jeg med avokado i en egen boks og litt natcho chips. Det blir så godt, og jeg gelder meg allerede til lunsj.

  Når man lager salat kan man jo putte i hva man vil, men det er jo ikke alt som holder seg så bra over lengre tid. Jeg er egentlig veldig glad i tomat og agurk, men syns det blir litt ekkelt etter en stund i boks, så unngår det. Ellers er det bare å mikse og blande.

  Hva liker dere å ha i salaten? Noen som har noen gode tips?

   

 • Fastelaven

  Å himmel! Det er godt at det kun er fastelaven, en gang i året for disse bollene spiser jeg meg kvalm på. Bare spiser og spiser til det tyter ut av ørene mine. Tradisjonen tro var vi med bestemor og bestefar, grantanten og granonklen min samt deres barn og barnebarn. Bestefar lager verdens beste boller og de blir ikke akkurat dårligere av at han fyller de med krem og syltetøy. *namnam*

  Var ute og tok noen bilder også etter litt for mye boller og krem, og for et snøvær! På de 15 minuttene vi var ute gikk bakken fra å være bar til å være dekket av snø. Helt ekstremt, men utrolig gøy for en som syns at snøen har forsvunnet alt for fort.  Håper dere har hatt en strålende uke og er klar for en ny!

 • Shopping i New York - mine favoritter


  Det ble endel shopping i New York mellom alle severdighetene vi fikk med oss. Jeg skulle gjerne kjøpt mye mer og dyrere merkeklær, men så var det dette med økonomi og sånt da... Her kommer i det minste en liten liste med mine favoritter :)

  Victoria's Secret - utrolig mye fint undertøy og nattøy i tillegg til endel treningstøy og klær. 

  Juicy Couture - klær, smykker og sminke, men kanskje mest kjent for joggedressene sine i Norge.

  HM - er jo også i Norge, men i USA har de flere kolleksjoner som er mer skikkelige, med mer kvalitet og større variasjon og utvalg. 

  Forever 21 - Helt enormt utvalg av klær, kanskje ikke alltid med den beste kvaliteten, men de har virkelig noe for alle og enhver. 

  Sephora - Stort utvalg av kosmetikk. De er flinke til å hjelpe og har det meste du kan tenke deg (bortsett fra neglelakken til Essie *skuffelse*).

  ALDO - sko, vesker, smykker og annet tilbehør. Ikke så dyrt, men har mye fint. 

  Zara - Er jo også i Norge, vet ikke om de har så mye forskjellig fra Norge, men det er mye billigere og da er det jo verdt en tur?

  Footlocker - Stort utvalg av treningssko og endel klær. Skoene er stort sett til halve prisen av det de koster i Norge. 

   

  På Manhattan er det vel områdene rundt Times Square, sørdelen av Central Park, 5th ave., Park ave., og de nærmeste gatene der som har mange butikker jeg liker. De har også endel dyrere butikker innimellom. 

  Men nå er det nok prat om shopping! Ha en fin lørdag kveld folkens, og gjør dere klare til boller med krem og syltetøy for i morgen er det fastelaven :D 

 • Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde  hits