andreara -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Treningsinspirasjon

Min treningsmotivasjon går veldig i bølger, en uke er jeg supermotivert, mens en annen finnes det ikke motivasjon. Men hvis jeg føler meg lite motivert setter jeg ofte av litt tid til å sanke motivasjon av bilder der ute på det store inertnettet. Jeg bruker instagram, men aller mest pinterest, elsker pinterest :) den siste uken har motivasjonen vært på topp, noe som har ført til at de gangene jeg har trent har blitt litt for harde, så jeg er blitt stiv som en stokk, haha, men det er jo bedre enn å ikke trene? Her kommer i det verste fall noen eksempler på bilder som gir meg inspirasjon til å trene! 

 • Ylvis i Oslo spektrum

  Så gøy det var å seYylvis live! Har sett et annet show med dem før, men dette var jo en konsert, så det ble noe litt annet. De er jo så utrolig imponerende og har mange kule og morsome låter. Vi var på generalprøveshowet, selve showet begynner ikke før i morgen, men det betydde ikke noe for meg. Det var kjempegøy, og spessielt gøy var det at Kalle og Magnus kom i tillegg til yngste bror Ylvis. Men nå ble det veldig sent, min plan om å legge meg tidligere har vært en total fiasko denne uken, men får prøve på nytt neste uke! I morgenen er det siste dag før helg, så kos dere :)

 • Pink Wednsday

  Det ble baking i dag igjen! Satt å lette etter litt inspirasjon tidligere i dag og kom over bilder av noen cake pops, og jeg har jo cake pops jern så jeg bestemte meg for å bake cake pops. Det er utrolig lett å lage, og det beste er at man kan lage egne oppskrifter. I dag ble det sjokoladesmak inni og hvit/ rosa sjokolade utenpå.

  Innhold:

  2 egg

  1 dl. melk

  1 dl. sukker

  200 g. smør

  30 g. mørk kokesjokolade

  3 ss. bakekakao

  2,5 ts. bakepulver

  1,5-2 dl. hvetemel

   

  Slik gjør du:

  1) Smelt smør og kokesjokolade

  2) bland egg, melk og sukker i en bolle

  3) bland inn det smeltede smørret med sjokoladen

  4) tilsett bakekakao, mel og bakepulver

  5) stek i cake pops jern

   

  6) Dersom du ikke har cake pops jern kan du steke kaken i langpanne i ovn, deretter moser du kaken i en bolle og tilsetter smeltet smør så kaken blir seig. Form til kuler på pinner og så er det ferdig!

   

  Da de var ferdige pyntet jeg med rosa sjokolade fra panduro og puttet de på pinner.


  Regner med at jeg kommer til å gå å småspise cake pops resten av uken, det er jo så godt <3 Håper alle har hatt en fin onsdag!

 • Årets første uteøkt!

  Da var årets første uteøkt gjennomført. Vi jogget samme løype som vi gjorde store deler av i fjor for å se hvordan formen var, og den var ikke så verst! Det er klart at det var slitsomt, det var jo første tur siden oktober, men jeg er egentlig veldig fornøyd for tiden er omtrent den samme som i høst. Det er et godt utgangspunkt for resten av året så jeg gleder meg! Håper dere også har hatt en fin og aktiv tirsdag!
 • Mandagskos

  For en mandag. Det har egentlig ikke skjedd noe stort, jeg er bare utrolig sliten. Vanligvis elsker jeg mandager, men i dag er tydelig vis ikke en av disse dagene. Men etter en treningsøkt i morges og seks timer på skolen bestemte jeg meg for å kose meg litt ekstra da jeg kom hjem. Fyr i peisen, te i koppen, noen biter mørk sjokolade med fyll og en skål bringebærgrøt gjorde mandagen litt bedre.


  Bringebærgrøt er utrolig enkelt å lage, sunt og godt - perfekt som et mellommåltid om vinteren. Man kan lage en slik type grøt med all slags bær, og sikkert frukt også, det vil bare ta litt lengre tid.

  Slik gjør du:

  (ca en skål)

  Legg bærene i en kjele og fyll bunnen med litt vann. Jeg brukte frosne bær, men ferske fungerer også.

  Kok opp så alt blir flytende og bruk en stavmikser for å mose bærene.

  Tilsett 2-3 ss maisena eller potetmel og kok opp til grøten får ønsket tykkelse.

  Tilsett så sukker eller annen søtning etter hva du selv ønsker.


  I  morgen har Patrick og jeg planer om å starte utesesongen på joggefronten, men vi får se, jeg gleder meg i det miste til å kunne jogge ute igjen det er så mye bedre enn å jogge på mølle.

  Håper dere har hatt en fin mandag!

 • Andrea tipser: Qfactor

  Tenkte å starte en ny kategori hvor jeg tipser om smått og stort. Det kan være alt fra ting å gjøre til ting å kjøpe, håper dere liker det!


  Er det en ting som virkelig er viktig når man trener mye, eller, det er egentlig generelt viktig å ta vare på bena sine. Trener man feil, eller med feil utstyr er det lett å få skader det er vanskelig å bli kvitt. Jeg har hatt litt trøbbel med skader i føttene tidligere, men nå trener jeg mye skadeforebyggende og er mye mer varsom på utstyr og teknikk.

  Det nyeste tilskuddet i min treningsgarderobe er disse sålene fra Spenco. Sålene mine er spesiallagd for kvinneføtter, de har også noen for menn. Kvinnesålen inneholder:

  - EVA forefoot padding. Dette gir bedre demping og legger mindre press på fremre delen av foten.

  - Deep heal cup. Dette gir et ekstra trykk og ekstra stabilitet til innsiden av foten.

  - Gel heel-strike. Denne lille puten gir helen en mykere landing i skoen og er bedre for ankler og knær.

  - Polysorb. Et av lagene i sålene inneholder et spesielt skum som skal gjøre hele sålen myk og behagelig å bruke.

  - Slipure Antimicrobial. Det øverste laget i sålen er laget av et stoff som skal hindre vond lukt og dannelsen av bakterier.

  - Sålene har også et presspunkt som presser under foten og skal gi deg mer energi under trening.  Jeg er superfornøyd med sålene mine. Jeg bruker dem når jeg går og trener ute og gleder meg virkelig til utesesongen begynner skikkelig. Merker også at treningsmotivasjonen er høyere enn på lenge, så nå er det bare å sette inn støtet mens motivasjonen fremdeles er her!

  Håper dere har hatt en fin helg!

 • A princess cake for å little princess!

  Kusinen min hadde bursdag da vi dro til USA og feiret den da vi var borte, så i dag lagde jeg en bursdagskake til henne. Har lenge hatt lyst til å lage en prinsessekake, men så er det ikke så alt for mange som har lyst på prinsessekaker av de jeg kjenner. Men til en barbie-elskende førsteklassing passet det fint. Jeg ble greit fornøyd med den, og den ble tatt godt imot.


  Håper dere har hatt en like koselig lørdag som meg!

 • Get the time

  Dagen så langt har bare fløyet. Brukte nesten to timer på å pakke ut av kofferten, og nå er det bare noen småting som ligger rundt omkring igjen. Det er utrolig hvor mye som får plass i en koffert, og når alt ligger spredd rundt på rommet er det omtrent ikke plass til meg... Uansett, nå er jeg snart ferdig, og kaken min er på vei ut av ovnen. Er veldig spent på om den blir bra, har egentlig alt for dårlig tid til å sette den sammen.


  Må bare vise dere den nye klokken min! Fitbit Force. Den er klokke, skritteller og mer. Jeg er kjempefornøyd med den, men siden den er helt ny så tenkte jeg å vente litt med å lage et større innlegg om den, men det kommer.

  Nå må jeg løpe, kake, handle, skifte, familieselskap. Ses senere, ha en finfin lørdag folkens!

 • Home sweet home

  Vi landet på Gardermoen i 12 tiden i dag. Det er utrolig deilig å være hjemme igjen selv om vi har hatt det veldig fint. Borte bra, men hjemme best! Turen hjem var lang, men det visste vi jo at den kom til å bli men det blir jo ikke mindre slitsomt av den grunnen. Vi ble hentet av besteforeldrene mine på flyplassen, og så ble de med hjem en tur på en kopp kaffe. Etter det har jeg bare slappet av, spist litt middag og tatt en laaang dusj. Det er deilig å være hjemme og ha alle de vante tingene man vanligvis bruker rundt seg. Så nå skal jeg bare slappe av i min nye pysjamas fra Victoria's Secret og spise litt frukt og snop før jeg skal finne sengen.


  Foresten, er det noen som vet om en effektiv måte å vaske/ rense tangle teezere? Jeg har fått hårskum eller noe i min, så får det i håret hver gang jeg grer meg, og da blir det så seigt. Noen som har tips?

   

   

   

 • Hadet, hadet New York!

  Da var siste dagen kommet og vi har ruslet rundt i fire timer, spist litt og fått tak i det siste. Begge koffertene gikk igjen med litt hjelp så nå er vi bare spente på om vi har mer enn 23 kg, men håper ikke det. Turen har vært utrolig bra og jeg har kost meg kjempemye, det har vært over alle forventninger! Vi skal fly fra New York til Paris og så til Oslo. Vi har bare en time mellom vi lander og tar av i Paris så det bør helst ikke være noen forsinkelser fra New York, men det skal jo gå fint. Her skinner solen og det er bare for oss å si hadet, hadet New York!

 • Half baked and half packed

  God kveld alle! Blir litt dårlig blogging i dag siden vi må pakke og ordne til avreise i morgen. Vi drar i morgen på ettermiddagen, men lander ikke i Oslo før fredag rundt tolv. I dag har vi shoppet og vandret rundt, har hatt det virkelig koselig. Men nå er det is og pakking som gjelder, håper jeg får plass til alt i kofferten! *kryssefingrene* ses senere.

 • Like a Child

  Amerikanere er jo kjent for å gjøre alt litt ekstra stort, og det har de virkelig gjort med endel av lekebutikkene her på Manhattan. Jeg syns vanligvis at lekebutikker er kjempekjedelig, men når det er en opplevelse å være i butikken er det noe annet. Jeg blir som et barn, kjempeglad, får lyst på alt og syns alt er spennende. Men jeg kjøper stort sett ikke noe da, kanskje godteri bare. Det er kanskje litt rart å bli så glad av å være i en lekebutikk, men det er jo helt sykt stort! I den vi var i i dag var det et pariserhjul inne i butikken! MAn kan jo ikke annet enn å la seg rive med og bli glad. Og så smelter hjertet mitt av å se alle barna med puls på  200, stjerner i øynene og store smil om munnen. Det var virkelig en opplevelse jeg ble positivt overrasket over!

 • Sen valentinsdag

  I dag feiret vi endelig valentinsdagen, fem dager for sent. Vi hadde allerede kjøpt valentinsjokolade, så det stod klart på rommet. Det er jo et helt enormt tilbud av hjerteprodukter til valentinsdagen her i New York i forhold til hjemme. Og siden valentinsdagen ellerede hadde vert da vi kom var alt på halv pris. Så vi har vel egentlig spist endel valentinsgodteri allerede, men sparte det store hjertet til den offesielle feiringen.

  Vi spiste på en Italiensk resturant med kjempegod mat! Den lå heller ikke så langt unna, så mine slitne ben klarte å frakte kroppen min tilbake til hotellet.

  Etter det gikk vi forbi Rockefeller center på veien hjem. Her ligger også Magnolia Bakery, kjent fra Sex and the City. Det er ikke akkurat denne butikken, men det er samme kjede så vi gikk for denne og ikke den som ligger lengre unna. Her ble det to cupcakes på oss som vi tok med hjem og tok som dessert.   En fin valentinskveld er over, og nå er det under et år til nestegang ! *gledeseg*

 • Down Town New York

  Vi tok dagen i dag sør på Manhattan. For å komme dit tok vi t-banen som var overraskende enkelt og raskt. Etter det tok vi en båttur med New York Water Taxi  som varte en time. Da fikk vi sett New York  Sky Line, Brooklyn bridge, Ellis Island, og viktigst av alt, The statue of Liberty. Været har vært helt fantastisk, skinnende sol som varmer, tross fem minusgrader og endel vind.Etter det gikk vi over ca halve Brooklyn Bridge og tilbake. Den var mye finere på nært hold enn på avstand.
  Haha. Av alle ting å skrive på Brooklyn Bridge har noen valgt What Does the Fox Say?  Vi var ikke sikkre på hvordan vi skulle komme oss hjem, om vi ville ta t-bane, buss eller taxi, men vi bestemte oss for å gå. Det var sykt langt, og det ødela bena våre helt. Men vi fikk sett veldig mye på veien, både Ground Zero, China town, Little Italy, Union Square Park og Flat Iron Building. Det er va 8 km fra der vi tok båten fra til hotellet hvor vi bor, men vi gikk jo ikke rett opp, og det var mye vi ville se på veien så vi gikk vel omtrent fem ganger så langt.

  Nå er det på tide å hoppe til køys her, ha en fin tirsdag dere!

 • Empire State Building

  Å, for et fantastiks syn det var! New York om kvelden, full av funklende lys som bare glittrer mot den mørke nattehimmelen. Vi fikk tips om å dra på kvelden i stedet for på dagen, og det rådet er jeg glad for at vi fulgte. Det var så fantastisk fint. Jeg har jo vært oppe i Empire State Building en gang tidligere, men det var tidlig på morgnen. Det var fint det også, men det er noe spessielt fint med byer sett fra oven om natten! *gåsehud*

  102 etg over bakken. Det gir deg et ganske godt overblikk! Det er helt ubehagelig å tenke på hvor høyt det var, og hvor langt det var ned.  Månen lyste også opp nattehimmelen for oss. Mellom de små hvite skyene var det veldig pent å se på.

  Mellom Zoo og Empire State Building har vi fyllt dagen med endel shopping. Dag to i New York er nå på vei mot slutten, og den har vært fantastisk.

 • Unngå dårlig hud etter flyturen

  Har du merket at du får litt dårlig hud etter en flytur? Da er du ikke alene. Det er ganske vanlig å få det. Luften ombord på flyet er tørr og tørker ut huden. Når huden tørker bruker kroppen mer energi på å reparere huden enn å motarbeide urenheter. Men fortvil ikke!  Det er mange små og lette grep du kan ta for å hjelpe huden din når du er ute og reiser.

  Her er fem produkter som vil hjelpe deg med å opprettholde en frisk hud. Det aller viktigste er å drikke godt med vann. Gå heller noen ekstra runder på do i løpet av flyturen. Det er jo restriksjoner på å ta med vann igjennom sikkerhetskontrollen, men det er mulig å kjøpe flasker med vann innenfor, så det anbefaler jeg på det sterkeste.

  Ta med en lebepomade eller noe annet som kan fukte leppene. Jeg har alltid med meg mist fem stykker uansett hvor jeg går, men særlig på flyturer er det viktig. Det er jo ingenting som er mer iriterende enn såre og sprukkende lepper!

  Ansiktsservietter gir ikke noe særlig fuktighet til huden, men det renser den og gir en litt freshere følelse. Etter mange timer på flyet syns jeg det er deilig å tørke over ansiktet med en ansiktsserviett for å friske meg opp litt og få vekk litt av den litt slappe flyfølelsen.

  Etter et strøk med ansiktsservietten er det godt å smøre på en god ansiktskrem. Man kan bruke en hvilken som helst krem man vet fungerer bra på sitt ansikt, men jeg har valgt å gå for min faste dagkrem. Dette er også den samme ansiktskremen som jeg bruker etter at jeg har trent. Den er fra Burt's Bees og heter Radiance day creme. Jeg har brukt den i litt over 7 måneder og jeg er kjempefornøyd fremdeles. Dette fukter ansiktet garantert!

  I tillegg har vi jo hendene som mest sansynelig får noen runder med antibac i løpet av turen. Mine hender blir i det minste tørre av det og det er så irriterende. Men her har jeg jo også en løsning. I Love... Strawberries & Milkshake er en god håndkrem som trekker fort inn i huden så man slipper å vente lenge på det.

  Håper dette kan være til hjelp!

 • Central Park Zoo

  Vi startet dagen i dag i Central Park Zoo. Hadde egentlig planer om å gå dit i går, men det ble bare aldri noe av. Der var mye mindre enn jeg hadde tenkt, men det var egentlig helt greit, ofr det var veldig kaldt å gå rundt ute. Likevel blir jeg jo superbarnslig av å se dyr. Skulle tro jeg aldri hadde sett dyr før, for alt blir liksom så spennende. Never the less, det var gøy og koselig å se. Vi var også inne i det huset med tropiske dyr, men der fikk vi ikke tatt bilder med kameraet for det bare dugget noe helt enormt.  Vi har hatt en kjempefin dag! Ha en fin mandag!

 • Last morning in Central Park

  Det er en ganske merkelig følele å komme rett fra travle handlegater og inn i en gigantisk park med dammer, trær og broer. Central Park er et utrolig hyggelig sted å bare gå rundt. Se på livet som florerer og leke seg litt. Morgnen i går var ganske kald, så det ble ganske kaldt etter hvert.

  Ser dere den lille snømannen jeg lagde på bildet under? Den syns ikke så godt, men den er der. Så det var andre som hadde laget snømenn, så da ville jeg også, men jeg hadde jo glemt vottene mine på hotellet så det ble veldig kaldt. Det er vel hovedgrunnen til at snømannen min ble så liten. Men det er like fullt en snømann!

  Vi var litt skuffet en periode over at vi ikke hadde sett noen ekorn, men da vi var på vei ut av parken møtte vi tre stykker. De er jo så søte, og virkelig noe jeg forbinder med parker på Manhattan. Den satt lenge å bare så på kameraet før det fortsatte å grave i snøen. Søteste! Og så møtte vi på en veldig rød fugl, Aldri sett noe lignende før, men den var veldig pen.

  Oppdaterer dere senere i dag. Ha en fin dag videre alle sammen!

 • Evening at Times Square

  Da var dag en her i New York over, og den har vært fantastisk. Vi har gått i 13 timer med kun noen få korte pauser. Vi har sett sett utrolig mye og klart å plassere endel ting i forhold til hvor vi bor. Selvfølgelig har vi fått med oss endel shopping også. Tenkte å lage et eget innlegg med tips til shopping senere, så da tar jeg det der. Men vi har gått utrolig mye og er kjempeslitne nå. Vi klarte ikke helt å time lunsjen, så vi ble aldri veldig sultne til middag. Derfor tok vi bare med noe taco og snaks opp på hotelrommet for å spise der.

  Times Square om kvelden i snødrev. Det er et nydelig syn! Det er helt fantastisk å stå å se på de store lysende reklameskiltene og føle seg bitte liten. Livet i New York er jo også helt enormt, og jeg elsker det. Denne byen er virkelig en av mine favoritter. Vi fikk ikke tatt så veldig mange bilder i kveld fordi det snødde så mye, så kameraet ble snødd ned, men i morgen kommer det fler fra tidligere i dag.

 • In New York

  Ahh, det er så deilig å være fremme. Vi kom frem i går/ natt men da var vi så slitne at vi bre gikk og la oss. I dag har vi vandret i godt over åtte timer, og regner med at det blir noen til. Det er jo så flott her. Det har lavet ned med store snøfnugg, men det har ikke vært noe stort problem. Nå sitter vi å spiser litt med utsikt over Times Square, et helt sykt sted, men jeg elsker det. Blogger mer når vi kommer tilbake til hotellet i kveld, som blir natt for dere. Men her kommer noen mobilbilder fra dagen så langt så kommer det bedre senere!

 • Nytt i toalettmappen

  Det er alltid gøy å få pakker i posten. Er dere ikke enige? Selv om man har bestilt det selv så er det jo spennende å se om det står til forventningene. Og så langt har Razor of Norway stått til mine forventninger. Razor of Norway er som navnet sier en norsk bedrift som jobber for å levere et kvalitetsprodukt til lav pris.

  Patrick og jeg har bestilt The Perfect Match for Couples her . I den pakken fikk vi et startkit med et håndtak hver, en reisebag hver og tillegg fikk jeg fire barberblader og Patrick fikk åtte. Det kanskje aller beste med disse er at de kommer i postkassen. Du kan selv bestemme hvor ofte du vil ha de tilsendt, alt etter behov og ønske.

  Siden de nettopp kom i posten rakk jeg akkurat å teste min før vi dro for å sjekke om den skulle få være med. Og den ble med uten tvil! Selv om jeg bare har testet den en gang er jeg kjempefornøyd, så jeg håper jeg fortsetter å være like fornøyd fremover!

  Ha en fin lørdag alle sammen! Nyt dagen :)

 • God valentinsdag!

  Jeg håper du har eller har planer om å feire kjærligheten i dag? Ingenting er viktigere enn kjærlighet, så det er bare å feire i vei. Det trenger ikke være til en kjæreste, vis at du brur deg om venner og familie også. Som sagt har vi utsatt valentinsfeiringen fordi vi bruker hele dagen i dag på reising. Det blir kanskje noe, for vi skal jo tilbringe hele dagen rett ved siden av hverandre, men vi har planer om noe mer romantisk og koselig en av dagene i New York. Akkurat nå skal vi etter planen befinne oss et eller annet sted mellom Amsteram og New York. Siden vi reiser hele dagen er dette forhåndsskrevet, men jeg skal blogge fra New York etter en natts søvn. Det står at det er Internett på hotellet, men man vet jo aldri. Men dere... Husk å feire kjærligheten, det er viktig! <3 • 8 ting til reisebaggen

  Tenkte å tipse dere om 8 ting jeg alltid har med i reisebaggen. Det er jo alltid litt styr å reise med fly, men med de rette tingene i baggen blir det litt lettere! Jeg har alltig med tannbørste og tyggis for å holde ånden grei, både for min egen del og for de rundt meg. I tillegg har jeg med Paracet i tilfelle jeg føler meg dårlig. Våtservietter og Kleenex er også med, det vet man aldri når man får bruk for. Antibac er et must før måltider og etter toalettbesøk, og Lypsyl og ansiktskrem er alltid godt å ha!

  Nå står alt litt på hodet her, for den siste dagen med pakking er alltid litt kaos for min del. Begynte å bakke for fem dager siden, men jammen var det mye som skulle gjøres i dag likevel. Men nå er kofferten snart pakket og det meste ordnet, så da er jeg klar for avreise i morgen. Gleder meg helt enormt mye! Ha en fin torsdagskveld.

 • På:over:tid

     Vi fikk jo aldri sett revyen på søndag siden jeg ble syk, men i går fikk vi sett den. Det var siste dagen de spilte den vanlige ravyen, for i dag var det finale. Men jeg er glad for at vi fikk sett den. Det er jo gøy å se hva noen du kjenner har fått til. De fikk terningkast 5, og det fortjente de. Har vært å sett lambertseterrevyen alle tre årene jeg  har gått der, og det har vært gøy hver gang.


  Nå begynner det å nærme seg avreise til New York. Rart å tenke på at det bare er to dager igjen til vi drar. Jeg gleder meg masse! Er det noen som har noen tips til hva man kan gjøre i der?

  Ha en fin onsdagskveld!

   

   

 • Litt inspirasjon om vinteren

  Regner med at det er flere enn meg som trenger litt ekstra inspirasjon i vinterhalvåret? Jeg bruker hva som helst som innspirasjon egentlig, men har blitt veldig glad i Pinterest. Har dere prøvd det? Hvis ikke burde du det. Her kommer i det miste fire bilder som ga meg litt inspirasjon i dag. Vinteren er jo egentlig veldig koselig om man gjør den til det.

  I dag skal vi nok en gang prøve å få sett Lambertseterrevyen, hørt at den er bra så jeg gleder meg :) ha en fin tirsdagskveld!

 • Reiserelaterte apper

  Søndagen ble hverken preget av familiehygge, prøvepugging eller revy, for jeg klarte å bli syk. Skal ikke gå inn på hva det er, men jeg sov hele går og hele natt. Det ble heller ikke skole på meg i dag, men ettersom formen er bedre enn i går prøver jeg å forbrede turen til  New York litt mer. Litt klesvasking, litt pakking, men blir jo slitten av ingenting, så prøver å sove meg frisk. Mens jeg ligger på sofaen med OL på TV har jeg testet ut noen reiserelaterte apper jeg tenkte å tipse om. 


  PackLists

  PackList er en pakke-app hvor du i all hovedsak kan legge inn hva du skal pakke og huke av når du har pakket det. Det første du gjør er å legge inn destinasjon, dato og formål med reisen. Deretter kommer appen med forslag til hva du skal pakke. Jeg ble positivt overrasket over hvor gode forslagene var. Etter dette kan du selv legge inn flere ting du skal pakke, enten fra en liste som allerede finnes, eller så kan du skrive inn egne selv.  I tillegg til dette kan du lagre informasjon om reisen din i appen. Jeg syns den var ryddig og grei å bruke, og enkel å forstå.
  PackTheBag:

  Dette er også en pakke-app. Den ligner ganske mye på PackLists, men har noen forskjeller. På begge appene kan du lagre flere pakkelister samtidig. Jeg er ikke sikker enda, men det ville vært praktisk om de gamle listene lagret seg til senere så man kan bruke dem til neste reise. Min liste heter New York, og i denne appen kan man lage smålister i hovedlisten. Jeg har seks forskjellige lister: Clothes, Flight, Hygiene, Important, Multimedia og Shoes. Disse listene er standard i appen og det er flere standarlister man kan velge samt lage noen selv. Veldig enkel å bruke og har flere forslag til ting du kan pakke enn PackLists. Velg tingen du skal pakke, hvor mange du skal ha av den og huk av når den er pakket. Veldig enkel app å bruke, tar litt lengre tid enn PackLists, men jeg syns den hadde finere design. Det eneste jeg ikke likte med denne appen var at den hadde mye raklame.
  Ulmon NEW YORK:

  Denne appen gir deg off-line maps over New York. Den finnes også med noen andre storrbyer. Det er vanskelig å teste denne fra sofakroken, men den virker veldig fin og oversiktelig. I tillegg til å ha off-line maps har den tips til hva du kan gjøre i nærheten av der du er, populære steder å besøke og stort sett tips til det meste. Enkle fine kategorier å velge fra og jeg gleder meg til å teste ut denne.

  Been:

  Denne appen er vel i kategorien unyttige apper, men jeg  syns likevel det var morsomt å prøve den ut mens jeg likevel hadde tid. Appen er veldig simpel og alt den gjør er å gi deg en oversikt over hvor mange land i verden du har vært i. Jeg plottet fort inn de landene jeg husket, vet at jeg mangler to, men det får bare være. Deretter får du en oversikt over hvor mange land du har besøkt i hver verdensdel og verden totalt både i antall og %. Det er også et kart hvor landene du har vært i farges orange. Totalt unyttig, men litt morsomt.

  Alle appene jeg har skrevet om her er gratise i appStore.

 • Klare for søndag?

  Er dere klare for søndag? Det er jeg! Sove ut, spise god frokost, være med familien, se revy med venner og øve til prøve... Jeg gleder meg. Søndager er vanligvis litt sånn halvveis spør du meg. Man sover lenge og bør egentlig legge seg tidlig så dagen blir veldig kort, men det er jo likevel helg.  Og forresten, god morsdag alle mødre! Dere får ha en fin søndag, så snakkes vi senere.

 • (Nesten) sunne sjokoladebarer

  Jeg lar meg stadig inspirere av alt mulig, og ofte når det gjelder matlaging. Det seneste jeg ble inspirert av var sjokoladebarer. Det florerer jo av oppskrifter overalt og det er jo egentlig bare å velge og vrake i ingredienser.

  Disse ble jeg veldig fornøyd med, og de ble veldig mettende på grensen til kvalmende, men det er jo egentlig bare bra så må jeg begrense inntaket.

  I mine sjokoladebarer er det:

  85% kakao sjokolade fra freia

  Cocosa kokosfett

  Gresskarkjerner

  Solsikkefrø

  Hasselnøtter

  Bakekakao

  Sukkrin

  Disse passer også bra etter trening! Håper helgen har startet bra og at den blir like god i morgen.

   

 • Kjærlighetens dag - 14. februar

  Valentinsdagen nærmer seg og jeg elsker det! Patrick og jeg har feiret fire valentinsdager sammen, tenk det. Vi pleier å gjøre litt ekstra stas på hverandre 14. februar fordi man må jo feire kjærligheten? <3 Jeg bruker enhver annledning til å feire litt ekstra og denne dagen er jo så søt. Vi pleier å lage og spise en koselig middag sammen, jeg lager en kake og så ser vi på film. I tillegg så lager vi kort til hverandre og gir hverandre en liten gave. Dessverre er valentinsdagen samme dag som vi reiser til USA, så vi skal bruke 20 timer på reise. Heldigvis foreslo Patrick at vi skulle utsette valentinsdagen noen dager og feire den i NYC. Ååå, jeg ble så glad, så feiring blir det, bare litt senere!

   


   

  For par er valentinsdagen en yppelig mulighet til å unne seg litt ekstra og virkelig vise at man setter pris på hverandre. Gi hverandre søte kort med søte personlige ord i. Jeg syns det er veldig koselig både å lage kort selv og å få hjemmelagde kort. Det viser på en måte at man bryr seg litt ekstra. I tillegg kan man lage en romantisk middag begge liker godt, tenne noen stearinlys og finne på noe ekstra koselig sammen.

  Hvis du vil gi kjæresten din en gave er det et hav å velge i, men akkurat på denne dagen er det koselig med en litt mer personlig gave enn noe man kjøpte i butikken og pakket inn. Gi han noe han virkelig liker, mat, søte ord eller gjør noe han liker. Bli for eksempel med å spille et tv-spill med han om han liker det.

  Til henne, i verstefall for min del, gjelder "jo søtere, jo bedre". Sjokolade, rosa, rød, roser og masse hjerter. Her er det også koselig å lage noe personelig. Samle noen bilder av dere og lag en scrap-book, gi henne biletter på tjenester fra deg, eller roser, sjokolade og et søtt kort.


  Jeg leste for noen dager siden om Galentin's day, har dere hørt om det? Det er en valentinsdagfeiring for single, og da mest med tanke på jenter, men selvfølgelig også for gutter. Det er jo ikke sånn at man bare skal feire kjærligheten derson man er i et forhold! Vis de vennene du er glad i hvor mye du setter pris på dem. Innviter dem på et Galentin's party og kos dere sammen. Bare fantasien setter grenser <3

  For dere med barn er det selvfølgelig fint å bruke dette som en familiedag. Lag et bilde sammen, gi hverandre små gaver og ha det gøy sammen. Jeg har mange gode minner fra ting vi gjorde sammen med familien da vi var mindre og det er jeg så glad for! Det er ikke så mye som skal til for å skape litt hygge.


  Valentisdag kaken fra 2013.

  Valentinsdagkaken fra 2012. (selvfølgelig marsipan siden det er Patricks favoritt)

   

  Håper dere fant litt inspirasjon, og at dere bruker 14. februar til å feire kjærligheten <3

 • Pink planing

  Så deilig å være med historieprøven, den har hengt over meg og jeg har pugget pensum opp og ned. Det er deilig å være ferdig med en prøve man har jobbet mot lenge og føle at jeg har gjort så bra jeg kan. Det betyr ikke at jeg fikk alt rett eller føler at den gikk perfekt, men jeg vet med meg selv at jeg har gjort så godt jeg kan, og så får jeg bare lære av de feilene jeg har gjort. Etter at jeg komhjem har jeg bare slappet av, holdt på litt på kjøkkenet og jobbet med blogginnlegg til de kommende dagene.  Jeg er avhengig av god planlegging og å føle at jeg har kontroll på hverdagen min, og da jeg fikk høre om denne planleggeren var jeg fast bestemt på at det var noe for meg. Det er en 17 måneders agenda med fint og praktisk design fra Lilly Pulitzer. Den finnes i flese størrelser og litt forskjellig design, men jeg gikk for denne. Den er ikke for stor til å få plass i vesker, men leller ikke så liten at det ikke er plass til det det skal være plass til.


  En avslappende ettermiddag og kveld går mot slutten, men nå er det jo bare en skoledag igjen før det er helg! Det skal jeg klare. Ha en fin fredag :)

 • Mat etter trening

  Når jeg er ferdig med å trene blir jeg stort sett skrubbsulten, og hvis jeg da propper i meg masse usunt ødelegger jo det litt for treningsutbyttet. Banan, proteinrik mat som egg, rødt kjøtt og noen melkeprodukter, naturlig sukker som i honning og rosiner og trege karbohydrater er bra å spise etter trening. Jeg er ikke så opptatt av det, jeg prøver bare å spise noe som ikke er usunt og det går somregel bra.


  Jeg er ikke så glad i brød, men pålegget derimot er jeg veldig glad i. Jeg spiser ikke så mye brød fordi jeg syns ikke det smaker godt, og så blir jeg ofte kvalm om jeg spiser det tidlig på morgnen. Det har ingenting med karbohydrater å gjøre, for det har jeg et ganske avslappet forhold til.
  Så etter trening i dag ble det reker, mormors eplesyltetøy med lite sukker, kokt skinke og norvegia. Så greit å småknaske og man blir overraskende mett av det. Det gjør i det minste meg mett etter en treningsøkt.


  I dag har snøen lavet ned her. Jeg har trent med Julie noe som var kjempekoselig og kjempeslitsomt. Kjenner det i mangen. Snakkes senere :)

 • My Nailpolish favs.

  Man kan vel si at jeg er godt over snittet glad i neglelakk. Jeg kan bruke mye tid på nett på å lese om de nyeste kolleksjonene som har kommet og som skal komme, titte på nye farger og mønstre. Jeg vet ikke hvorfor men jeg liker veldig godt å bruke neglelakk. det kan jo sprite opp et hvilke som helt antrekk enten det er pyntet eller ikke. Jeg har en "samling" på i overkant av 70 flasker, men jeg har jo mine favoritter. 

  Jeg har neglelakkene mine i to bokser. Er ikke så veldig fornøyd med det, og skulle gjerne hatt de på et stativ på veggen men det tar mye veggplass på mitt lille rom og så syns jeg de jeg har sett på er litt dyre. Jeg kan jo avsløre at mine to favorittmerker er OPI og ESSIE, og det er stort sett det jeg bruker. De sitter godt, tørker ikke alt for sakte og er lette å ta på! 

  I høst har jeg gått for litt mørke farger, det er så fint og gir litt høstfølelse. Den røde er veldig fin og elegant. Var litt skeptisk til en så mørk farge, men det var bare en vanesak. Den grønne er veldig lett å kombinere med farger på klær og er ikke så sterk som den røde. Den brune er ganske diskre og gir et mykere inntrykk som også kan være en fin variasjon til de to andre. 

  Om sommeren er det gøy å leke seg med farger og særlig de sterke og varme. Den rosa til venstre er veldig søt og jentete, noe jeg liker godt. De to orange er også veldig fine, men jeg syns det kan være vanskeligere å matche de til klær enn de rosa. Pleier å safe de inn med noe hvitt eller svart, men prøver å unngå halloween looken. 

  Når snøen har lagt seg eller knoppene er på vei liker jeg å gå for noe søtt og mykt. Jeg er veldig glad i alt som er jentete og sukkersøtt og disse er jo midt i blinken! De er lette å matche til de fleste klær, i det minste de jeg har i mitt klessakp. Det er alltid et pluss å slippe å tenke på det når man kler på seg i halvsøvne om morgnen. 

  Hvis jeg skal gjøre neglene litt ekstra pyntet syns jeg det kan være fint med et lag glitter. Det kommer ikke så godt frem av bildet, men jeg har to blå hvor glitterkornene har forskjellig størrelse, en hvit, en sort og to med forskjellige farger. Jeg syns glitter kan være fint også til hverdags, men det er et stort minus med glitterneglelakk. Det tar så enormt lang tid å få av... I stedet for å bruke under to minutter som jeg bruker på vanlig neglelakk kan jeg fort måtte bruke en halvtime, så jeg bruker det ikke alt for ofte av den grunn. 

  Og sist men ikke minst, de skinnende neglelakkene. Jeg er nok mest glad i de neglelakkene som ikke skinner, men variasjon er jo topp så det går endel i disse også. Fire av de fem jeg har er også ganske mørke og tar gangske mye oppmerksomhet. Fargene jeg har her er også lette å matche og fine både til fest og hverdag :) 

   

  Selv om jeg syns noen farger passer bedre til visse årstider bruker jeg de ellers i året også. Det er stort sett på starten av årstiden jeg er optatt av det, og etter en stund går jeg lei de utvalgte fargene og velger noe annet. Håper du likte innlegget, har du en favoritt? 

 • Relax, relax, relax

  Noen ganger er det bare så deilig å legge alle tingene man skulle gjøre litt til side å bare slappe av. Tror det er viktig for å få hverdagen til å fungere også når det er mye styr og strev ellers... Jeg var ute og øvekjøre med pappa en tur i sta, og er egentlig ganske fornøyd med hvordan det gikk. Etter det har jeg bare slappet av med Patrick og TVen. Må bare fortelle, for jeg er så enormt imponert, er det noen andre enn oss som har sett den amerikanske Master Chef Junior? Sykt at barn på åtte år kan lage mat bedre enn noen jeg kjenner. Jeg er sikker på at jeg ikke kunne skjære en brødskive en gang da jeg var åtte, og disse barna kan steke en perfekt biff og lage pasta uten oppskrift. Absolutt verdt å se! Nå skal jeg se en episode av GossipGirl Før jeg legger meg, om jeg har nok batteri på iPaden da. Legger også med et lite bilde som en liten forsmak på et innlegg jeg jobber med.

 • Just a cup of coffe

  Heisann heisann! Dagen har gått som vanlig så det er ikke noe å utsette på det. Vi hadde turn i gymen, noe jeg egentlig liker, men når vi må hoppe på trampett og musklene i bena strekker i alle rettningen blir det litt mindre gøy, men likevel. Jeg tror aldri jeg har ledd så mye i en gymtimene før, de fleste av oss var jo like klønete som meg og da var det vanskelig å holde latteren inne. Etter skolen tok jeg en tur på Samson for å kjøpe kaffe latte mens jeg ventet på at Patrick skulle bli ferdig på skolen.

  Vet dere hva? Jeg spiller jo saxophone, og syns det er gøy å være på øvelse med andre, men det å øve hjemme er så utrolig kjedelig. Men for en uke siden kom dirigenten med en tale om hvor viktig det var å øve og hvor mye flinkere man kunne bli, og gjett hvem som øvde i dag... Jeg! Dirigenten da at 15 min et par ganger i uka holder, så jeg skal prøve å være flink men kan ikke love noe! Det gjelder å starte et sted.

  Ha en fin tirsdagskveld!

 • Peace

  Mandag er mandag og den fyker stort sett forbi uten store pusterom for min del, men jeg liker det sånn. Det å ha en effektiv mandag legger så godt grunnlag for resten av uken. Med trening, skole, litt lekser og øvelse med Oppsal Janitsjar går det i ett frem til kl. 22, og da er det stort sett noe jeg har glemt å gjøre før på dagen... typisk meg. Men i dag kommer jeg ikke på noe jeg har glemt, så vi får se om det stemmer i morgen. Det er fremdeles endel som skal gjøres til i morgen, så jeg får henge i. Ha en fin tirsdag :)

  Naturlig bustete hår sa du?

 • family sunday

  Da jeg var liten dro vi alltid på familiebesøk på søndager. Hver søndag var familiedag og jeg likte det veldig godt. Etterhvert som jeg og broren min ble eldre kom fritidsaktiviteter og venner i veien for de ukentlige besøkene. Men i dag hadde vi familiebesøk igjen og alle fire besteforeldrene mine kom på ost og kjeks.

  Jeg er så glad for at jeg har så mye familie rundt meg i umidelbar nærhet, og det at besteforeldrene på begge sider er så glade i hverandre er også flott. Vi ble sittende å spise ost og kjeks i nesten en og en halv time, før vi flyttet oss over til sofaen. Da gikk vi løs på litt kaker i forskjellige slag, blant annet mine baked mini doughnuts som i dag fikk kaneltopping, og ikke bringebær som i går!

  Til middag serverte pappa stjerneskudd. Vet ikke om det heter det på norsk, men det er noe vi har spist masse av i Danmark og er vel en rett bestående av rød fisk, hvit fisk, innbakt fisk reker, rogn og ristet brød. Og med litt grønt og remulade er det en god og sunn kosemiddag.

  Nå er det ikke lenge før en ny uke er i gang, og da er det litt av hvert som skal gjøres klart. Rart å tenke på at det bare er 12 dager til Patrick og jeg drar til New York *glede seg*.

 • Girls night in

  Ååå, så koselig det var i går. Jeg var med tre av jentene fra ungdomskolen og det er alltid like koselig. Maria hadde laget taco til middag og sjokoladefondant til dessert, og det er jo ingenting som kan slå smeltet melkesjokolade *elsk* Mellom maten så vi filmen "Spring breakers", vet ikke hva jeg skal si om den, men den var jo underholdende på sin måte. Under filmen klarte vi selvfølgelig litt mer kaker og godteri, så når filmen var ferdig var vi ganske hypre alle sammen. Vi satte sterioanlegget på fult og løp rundt i leiligheten, hoppet, danset og sang, haha, utrolig gøy! Vi hadde på forhond bestemt at vi skulle gå i pysj/koseklær, så det ble jo veldig uformelt, og vi brø oss ikke så mye om hvordan vi så ut. Jeg dro litt  over to og følte meg ikke så sliten, men når hodet traff puten halv tre merket jeg at det var på tide.   Jeg lagde baked mini doughnuts (som mangler hull i midten) og de måtte selvfølgelig ha rosa topping. 

  Håper dere har hatt en like fin helg som meg!

 • Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde  hits