Snickerskake uten sukker (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Snickerskake uten sukker

Det siste ret har jeg hatt store problemer med huden og magen, og siden legene ikke kunne finne noe som var galt ble jeg veldig fortvilet. Jeg har prvd mye, men lite har fungert. S tipset noen meg om at det kunne hjelpe kutte ut mye av karbohydratene jeg fikk i meg. Og du kan tro jeg ble glad da dette fungerer! Jeg gr ikke p noen lavkarbodiett eller noe ligende, jeg har rett og slett kuttet ut de strste karbohydratkildene i min hverdag. Brd, pasta, ris, potet og sukker er det jeg prver minske inntaket av. Det har ikke vrt s vanskelig endre vaner med tanke p de vanlige mltidene, men baking der imot har ikke vrt s lett. Forelpig har jeg bommet flere hanger enn jeg har lykkes, men denne snickerskaken falt virkelig i smak! 

Det du trenger er: 

6 egg - 400g salte peantter - 2 ts bakepulver - 6 ts vaniljesukker - 50 g mandelmel - 200 g kokesjokolade 70% - 100 g smr 

Slik lager du kakebunnen: 

Kjr peanttene i en stavmikser til de er smkornet. Nr peanttene er blitt smuler blander du inn bakepulveret og mandelmelet. Jeg har kjpt ferdig mandelmel, men du kan helt fint lage det selv p samme mte som med peanttene. 





Pisk 6 eggehviter stive med sukkrin og 3 ts vaniljesukker, pass p at det blir ordentlig stivt - du skal kunne holde bollen p hodet uten at det faller ut. Det er en fordel om eggene er romtemperert, men det kan g uten ogs. Ikke kast eggeplommene, de trenger vi nr vi skal lage sjokoladeglasuren. 



Hell peanttblandingen i eggehvitene og bland det sammen med en slikkepott. Pass p at alt er blandet godt sammen, men ikke bland lengre enn ndvendig. Hell den ferdige deigen i en smurt form, jeg liker bruke en rund form, men det gr fint bruke en liten langpanne ogs. 



Stek kaken i midten av ovnen p 180 grader i 20-25 minutter. Avkjl kaken i formen, det er det letteste. 

Slik lager du sjokoladeglasuren: 

Pisk 6 eggeplommer og 3 ts vaniljesukker til en tykk eggedosis. Dette kan vre litt vanskeligere enn nr man har i masse sukker, men pisk s godt det gr. 

Smelt smret i en kjele og ha sjokoladen i biter i slik at alt smelter sammen. La sjokoladen og smret bli lunkent fr du gr videre. 

Bland eggedosisen med sjokoladeblandingen. Avkjl alt til det er tykt og smrbart, hvor lang tid dette tar varierer ut i fra hvor varmt sjokoladen og smret var da du blandet det. 



S er det bare smre glasuren utover kaken. Jeg liker ha den i formen s lenge som mulig, s jeg smrer glasuren p kaken mens den er i formen. Dryss gjerne noen peantter over til slutt, og s er den klar! La kaken st litt i kjleskapet fr du serverer. 




  • 21.05.2016 kl.14:20
    Kult! Denne skal jeg prve.
    21.05.2016 kl.14:55
    Dette s kjempe godt ut :)
    21.05.2016 kl.21:02
    Jeg syns du er kjempeflink :D
    22.05.2016 kl.21:39
    mmm, det s nyydelig ut!


    Skriv en ny kommentar

    Andrea Ramstad Aatlo

    Jeg er en jente p 20 r fra Oslo. P min blogg finner du sm ting fra min hverdag, mat, reiser, motivasjon og litt av hver annet. Hper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Flg meg gjerne p instagram: @andreaaatlo Flg meg p Twitter: @AndreaAatlo

    blogg.no - Norges strste bloggsamfunn
    alleoppskrifter.no

    Kategorier


    Arkiv


    Siste innlegg


    bilde
    hits