Snickerskake uten sukker (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Snickerskake uten sukker

Det siste året har jeg hatt store problemer med huden og magen, og siden legene ikke kunne finne noe som var galt ble jeg veldig fortvilet. Jeg har prøvd mye, men lite har fungert. Så tipset noen meg om at det kunne hjelpe å kutte ut mye av karbohydratene jeg fikk i meg. Og du kan tro jeg ble glad da dette fungerer! Jeg går ikke på noen lavkarbodiett eller noe ligende, jeg har rett og slett kuttet ut de største karbohydratkildene i min hverdag. Brød, pasta, ris, potet og sukker er det jeg prøver å minske inntaket av. Det har ikke vært så vanskelig å endre vaner med tanke på de vanlige måltidene, men baking der imot har ikke vært så lett. Foreløpig har jeg bommet flere hanger enn jeg har lykkes, men denne snickerskaken falt virkelig i smak! 

Det du trenger er: 

6 egg - 400g salte peanøtter - 2 ts bakepulver - 6 ts vaniljesukker - 50 g mandelmel - 200 g kokesjokolade 70% - 100 g smør 

Slik lager du kakebunnen: 

Kjør peanøttene i en stavmikser til de er småkornet. Når peanøttene er blitt smuler blander du inn bakepulveret og mandelmelet. Jeg har kjøpt ferdig mandelmel, men du kan helt fint lage det selv på samme måte som med peanøttene. 

Pisk 6 eggehviter stive med sukkrin og 3 ts vaniljesukker, pass på at det blir ordentlig stivt - du skal kunne holde bollen på hodet uten at det faller ut. Det er en fordel om eggene er romtemperert, men det kan gå uten også. Ikke kast eggeplommene, de trenger vi når vi skal lage sjokoladeglasuren. Hell peanøttblandingen i eggehvitene og bland det sammen med en slikkepott. Pass på at alt er blandet godt sammen, men ikke bland lengre enn nødvendig. Hell den ferdige deigen i en smurt form, jeg liker å bruke en rund form, men det går fint å bruke en liten langpanne også. Stek kaken i midten av ovnen på 180 grader i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen, det er det letteste. 

Slik lager du sjokoladeglasuren: 

Pisk 6 eggeplommer og 3 ts vaniljesukker til en tykk eggedosis. Dette kan være litt vanskeligere enn når man har i masse sukker, men pisk så godt det går. 

Smelt smøret i en kjele og ha sjokoladen i biter i slik at alt smelter sammen. La sjokoladen og smøret bli lunkent før du går videre. 

Bland eggedosisen med sjokoladeblandingen. Avkjøl alt til det er tykt og smørbart, hvor lang tid dette tar varierer ut i fra hvor varmt sjokoladen og smøret var da du blandet det. Så er det bare å smøre glasuren utover kaken. Jeg liker å ha den i formen så lenge som mulig, så jeg smører glasuren på kaken mens den er i formen. Dryss gjerne noen peanøtter over til slutt, og så er den klar! La kaken stå litt i kjøleskapet før du serverer. 
 • 21.05.2016 kl.14:20
  Kult! Denne skal jeg prøve.
  21.05.2016 kl.14:55
  Dette så kjempe godt ut :)
  21.05.2016 kl.21:02
  Jeg syns du er kjempeflink :D
  22.05.2016 kl.21:39
  mmm, det så nyydelig ut!


  Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Jeg er en jente på 20 år fra Oslo. På min blogg finner du små ting fra min hverdag, mat, reiser, motivasjon og litt av hver annet. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits