I mitt lille drivhus (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

I mitt lille drivhus

I fjor kjøpte jeg et ganske lite drivhus i plast som står ute på balkongen. Jeg hadde lyst til å prøve å plante mine egne grønnsaker, ikke for å bli selvforsynt eller noe sånn, men fordi det er en hyggelig syssel å drive på med. Jeg husker mormor hadde en grønnsakshage hos seg da jeg var liten, og jeg husker hvor fantastisk jeg syns det var at hun klarte å gro tomater, gulrøtter, gressløk og mer selv, i hennes egen hage. Jeg tror det er noe av det som gjør at jeg syns det er så hyggelig å drive på med, samtidig som det er en veldig rolig syssel og gøy å se når det vokser og gror. Selv om de ferdige grønnsakene ikke alltid er de beste. 

I år er drivhuset satt opp igjen, og de første frøene la jeg i jorden allerede i starten av april. Etter å ha prøvd litt forskjellig i fjor, har jeg plantet noe av det samme i år, samt at jeg har noen nye tilskudd. I drivhuset i år har jeg store og små tomater, erter, paprika, chili, salat, agurk, potet og brokkoli. 
Jeg er glad i å ha planter rundt meg, både inne i leiligheten og ute på balkongen, men det å kjøpe inn blomster og plante de ute er både dyrt og ikke så spennende som å plante grønnsaker. Jeg syns det er like spennende hver dag å se om plantene mine har vokst, og jeg blir like barnslig glad når det har kommet nye spirer, blomster eller grønnsaker. 


 • 20.05.2016 kl.21:16
  For et sjarmerende og fint lite drivhus!

  Flink som klarer å holde planter i livet, hehe ;-P

  Liv

  20.05.2016 kl.23:08
  Så mye du har fått til i det lille drivhuset. Det skal bli spennende å følge med utover sommeren.

  Tove Mette

  21.05.2016 kl.00:23
  Sikkert spennende å følge med framover, når det spirer og gror, og ikke minst om det blir noe å høste. Jeg har også såvidt prøvd. Min mor hadde drivhus en periode og vi spiste mye selvdyrket agurker, tomater og gresskar, husker jeg. Nå har hun en slik en som du på terrassen. Kjekk hobby!
  21.05.2016 kl.00:31
  Åhhh så heldig du er! har også skikkelig lyst på balkong med masse planter. Frem til jeg får det antar jeg bare at jeg for fortsette å bruke opp alle ukepengene mine hos blomsterhandleren og fylle vinduene med så mye jeg kan. Er utrolig hvor mye planter gjør altså!
  21.05.2016 kl.06:55
  Så mye du har fått plass til å drivhuset! Blir deilig med litt hjemme planta mat til sommeren tenker jeg? :-) Masse lykke til med drivhuset!
  22.05.2016 kl.01:37
  Caroline Josefine: salaten ble i det minste veldig god i fjor, så satser på suksess i år også!
  21.05.2016 kl.11:13
  Oii! Så utrolig morsomt! Og mange av plantene hadde jo blitt kjempe store! :D


  Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Jeg er en jente på 20 år fra Oslo. På min blogg finner du små ting fra min hverdag, mat, reiser, motivasjon og litt av hver annet. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits