Slik forbereder jeg meg til eksamen: 8-days-plan (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Slik forbereder jeg meg til eksamen: 8-days-plan

Nå, i slutten av mitt 4 semester som student på UiO har jeg funnet en eksamensforberedelse som fungerer for meg. Det finnes så mange forskjellige måter å forberede seg på, så det eneste som gjelder er å finne frem til en som fungerer for deg. Dette er en teknikk jeg bruker før skriftlige skoleeksamener, men den kan nok også brukes før muntlige eksamener. Jeg kaler det for 8-days-plan, og fikk høre om den både av forelesere og andre studenter. 

Emnene jeg har tatt på UiO foreløpig har nesten alle hatt mye lesestoff, melom 5000 og 10 000 sider i semesteret, så det sier seg selv at man må jobbe gjennom hele semesteret for å få med seg mest mulig. Men selv om man leser alt, kan det være vanskelig å huske alt man leste i januar når man kommer til mai. Det er nettop dette 8-days-plan hjelper deg med. 

8-days-plan tar for seg de åtte siste dagene før eksamenen og hvordan du skal bruke de. 

Åtte dager før eksamen deler du inn pensum i fire omtrent like store deler. Så bruker du fire dager på å jobbe deg gjennom dette, altså 1/4 hver dag. Bla gjennom bøkene, les overskrifter og evt. avsnitt du er usikker på, se på bilder og prøv å se sammenhenger i det du leser. 

Fire dager før eksamen deler du inn pensum i to like store deler. Så bruker du to dager på å lese gjennom alt, altså 1/2 hver dag. Dette er jo det samme pensumet som du allerede har lest gjennom hele semesteret, og det du repeterte de siste fire dagene, så dette blir nok en runde med repetisjon. 

To dager før eksamen tar du for deg alt pensum. Bla gjennom alt og få best mulig overblikk over hva som har fått størst plass, hva som kan henge sammen og hva som kan underbygge/motsi hverandre. 

Nå har vi kommet til siste dagen før eksamen, og i dag skal du slappe av! Ta det med ro, gå deg en tur, lag og spis god mat eller andre ting som får deg til å slappe av. Ikke bruk dagen på å lese til eksamen i morgen!

Det beste jeg liker med 8-days-plan er at man får repetert pensum på en veldig strukturert og oversiktlig måte. Men ikke bare det, når du leser stadig mer og mer pensum på en gang får du hver gang en ny følelse av hva som er vektlagt, og det er lettere å se de store linjene. Tidligere i semesteret har du forhåpentligvis lest alt nøyere, slik at du kan endel av de små detaljene også. Denne måten å forberede seg på fungerer i det minste bra for meg, og så håper jeg den fungerer for noen av dere også! 
 • Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Jeg er en jente på 20 år fra Oslo. På min blogg finner du små ting fra min hverdag, mat, reiser, motivasjon og litt av hver annet. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits