Rullekake (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Rullekake

God dag alle sammen. Jeg bakte som sagt rullekake i går og her kommer oppskrift og fremgangsmåte. Det var mye enklere enn jeg hadde fryktet, og passet fint i sommervarmen. 

Du trenger: (til kakedeigen)

120 g. hvetemel  

120 g. sukker

4 egg 

3/4 ts bakepulver

Begynn med å piske egg og sukker til stiv eggedosis. Den vil ikke bli like stiv som når du kun bruker eggehvitter, men det er heller ikke meningen. La en miksmaster piske det i minst ti minutter. For å sjekke om den er stiv nok kan du prøve å skrive "Ole" med vispen i bollen. Dersom du kan skrive e-en før o-en forsvinner er den stiv nok. 


(Hvis du legger godviljen til kan du se at det står Ole her. )

Når du har gjort det kan du sikte mel og bakepulver sammen og vende det inn i røren med en slikkepott. Smør deigen jevnt utover en smurt langpanne eller en langpanne ned bakepapir. Stek kaken i midten av ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. Det er viktig at kaken ikke steker for lenge slik at det blir mulig å rulle den uten at den brekker. 

Når kaken er ferdig stekt lar du den avkjøle i pannen noen minutter før du tar den ut. 

Mens du venter på at kaken skal kjøles ned kan du lage fyllet. 

Du trenger: (til fyllet)

En pose frossene bringebær

en liten kartong med kremfløte 

litt sukker etter ønske 

Pisk kremen nesten ferdig før du tilsetter bringebærene. Når du kar pisket kremen med bærene ferdig smører du det på kakebunnen. Smør det på den siden som var opp da du stekte den, det gir det peneste resultatet. 

Rull kaken sammen på et bakepapir. Dette gjør det enklere senere. 

Legg sukker på bakepapiret og rull rullekaken i det slik at hele utsiden blir dekket av sukker. Kutt også av kantene på hver side slik at kaken får et finere utseende. 

For å pynte litt mer smeltet jeg litt sjokolade i et vannbad og dro over kaken. Jeg plukket også både røde og gule bringebær i hagen hos Patrick for å pynte opp litt mer. 

Mizzi, den nye kattungen hos Patrick var veldig nyskjerrig da vi skulle ta bilder i går. Nydelige lille pusen <3 

 • Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits