Kakepynting del 3: Marshmallowfondant (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Kakepynting del 3: Marshmallowfondant

Dette ble litt senere enn planlagt, for dette innlegget skulle jo kommet å mandag, men jaja, bedre sent enn aldri? I dag tenkte jeg i det minste å ta for meg marshmallowfondant. Det mest positive med marshmallowfondant er at det ser veldig bra ut, er lett å farge og forme. På den andre siden smaker det veldig søtt, så noen liker det kanskje ikke så godt, og så er det ganske klissete å lage. 

Ingredienser: 

200 g marshmallows 

2ss vann

2ss Flott matfett

ca. 300 g melis

 

Fremgangsmåte: 

1. Ha vann og marshmallows i en bolle og sett i mikrobølgeovnen  på full styrke til marshmallowen smelter eller blåser seg kraftig opp. 

2. Rør inn matfettet og ha i melisen. Kna melisen inn med hendene. Tilsett mer melis om massen blir for bløt. 

3. Oppbevares i romtemperatur, godt pakket inn i plast. 

 

Hvordan vet man at den har riktig konsistens? 

Dette er kanskje det vanskeligste med det hele. Men jeg har lært, etter mye prøving og feiling og utallige timer på Internett, at massen skal kunne dras omtrent en meter uten at den ryker eller sprekker opp, og den skal heller ikke være så løs at den "renner" av seg selv når du har dratt den en meter. tenk at du skal kunne lage hva du vil av den, og at den skal bli stående sånn. 

 

Fordelen med marshmallowfondant er at den blir helt hvit, så kaken blir veldig fin og ren i motsetning til marsipan som er mer gul. Det er også utrolig lett å farge, så det er penere enn marsipan. Jeg syns også det kan være morsommere å jobbe med fordi det er lettere å forme ting av og fargene blir klarere. Marshmallowfondant kan også brukes på de fleste typer kaker, så det er jo ganske praktisk. Denne kaken lagde jeg til påske for to år siden. Det er en sjokoladekake inne med vanlig marshmallowfondant rundt. Her ser dere godt hvor klare og fine fargene blir i forhold til marsipanen fra sist uke. 

Dette er også en sjokoladekake, men denne gangen inspirert av Star Wars. Jeg er ikke en stor Star Wars fan, men Patrick og hans bror liker det, så det var derfor det ble sånn. I tillegg fant jeg ut at det ligger utrolig mange filmer ute på Youtube som forklarer hvordan man kan lage forskjellige Star Wars kaker. For å lage denne trenger man sort konditorfarge, hvit marshmallowfondant, en tannpirker, en kule, en svamp, sølvkuler og vann. Først legger man en hvit marshmallowfondant over kaken. Så velger man plasseringen av sirkelen og huler denne ut med kulen, ikke vær redd for å legge trykk på den. Deretter tegner man de vannrette linjene med tannpirkeren. Hold den så flatt som mulig og dra den over. Deretter lager man de resterende strekene. Jeg brukte et bilde av en annen kake for å lage de, men det viktigste er jo at det blir mange streker i ca dette mønsteret. Etter det fargelegges alle strekene med sotr konditorfarge en første gang. Deretter tar du svampen og legger på litt vann og litt sort konditorfarge før du drar den over for at hele kaken skal bli grå. Deretter fargelegger du noen områder mørkere samt strekene om de har mistet farge. Til slutt setter du på sølvkulene. Dette tar LANG tid, jeg brukte omtrent to timer på bare pyntingen!De to siste kakene er litt enklere og bærer litt preg av at de er laget når jeg hadde dårlig tid. 

Dette var det siste innlegget foreløpig om kakepynting, men om noen ønsker flere skal jeg alltid klare å lage det. Håper det har gitt litt inspirasjon og at dere har hatt en fin dag ♥


 • 04.06.2014 kl.17:37
  Så fint, og flink du er !! Takk for tipset og oppskriften, ikke hørt om det før jeg.... Hehe
  04.06.2014 kl.18:30
  så fine kaker :-)
  04.06.2014 kl.22:06
  annsenze: det er ikke så mange som hører om det tror jeg, men det er veldig greit å bruke, glemte å skrive at man kan kjøpe det noen steder også:)
  04.06.2014 kl.22:06
  Silje Arnesen: tusen takk:)
  04.06.2014 kl.22:33
  sv: tusen takk :D
  05.06.2014 kl.20:03
  Wææo så fine =D
  05.06.2014 kl.21:02
  Helle: takk Helle :)
  05.06.2014 kl.22:56
  Så fine kaker! Denne bloggen likte jeg :-) Kommer nok til å følge deg videre :-)
  05.06.2014 kl.22:59
  Isabel: tusen takk, det var hyggelig å høre!


  Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits