Kakepynting del 2: Marsipan (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Kakepynting del 2: Marsipan

Da var det mandag, og her kommer del to med tips til kakepynting. Denne gangen er det marsipan som skal f vise seg litt frem. Marsipan er stort sett enkelt jobbe med, det er dekorativt og smaker godt. Alle kakene under er laget og dekorert av meg, og er ganske enkle. Det viktigste med kaker generelt, men kanskje mest marsipankaker er at det ikke m vre for lite pynt! Det trenger ikke vre systematisk eller simpelt, tvert i mot. Jeg gjennomgr ikke hvordan man lager marsipanroser, for det har jeg gjort tidligere i et eget innlegg som du kan finne her.

Alle kakene under har et marsipanlokk. Jeg bruker den billigste marsipanen til kakene fordi den inneholder lavest prosentandel mandler som gjr at den blir lysere og enklere jobbe med. Bruk melis i stedet for mel nr du kjevler den ut s den ikke setter seg fast, og kjevle til du fr et tynt marsipanlokk. S er det bare legge lokket over kaken, enten alene eller med litt hjelp. Det kan vre smart rulle det p en kjevle og s rulle det over kaken, det er det letteste.

De to kakene over er dekorert med marsipan, melis og geleskrift. Er usikker p om det heter geleskrift, men det er sm tuber med gele som er til skrive p kaker. De har det stort sett p alle matvarebutikker. Du kan prve bruke tuben den kommer i eller putte det over i et kremmerhus man kan lage av bakepapir. S skriver du og dekorerer, og tada, en ferdig pyntet kake!



Kaken over er dekorert med mrk sjokolade opp marsipanlokket. Jeg liker at kakepynten forteller noe om hva som er i kaken. Dette var en sjokoladekake med krem og marsipanlokk, s da passet det bra ha sjokolade utenp. Dette er kanskje den enkleste metoden pynte en kake p, men er minst like fin. Bare smelt sjokolade i et vannbad og dekorer kaken slik du nsker!

Denne kaken er pyntet med krem, bringebr og noen dekorblomster som er kjpt ferdig. Utrolig enkelt, noe litt annet og for en gangs skyld systematisk. Nok en gang sier bringebrene og kremen noe om hva som er inni.



Om noen har noen sprsml til dette er det bare sprre! Hper alle er klare for tirsdag, som for min del betyr nynorsk eksamen. *Hjelpes*.


  • 27.05.2014 kl.09:41
    S fin di va! =D Masse lykke til p nynorsken!
    27.05.2014 kl.21:44
    Helle: takk!
    27.05.2014 kl.22:18
    du er utrolig flink :)
    28.05.2014 kl.16:01
    Ida Andreassen: takk :)


    Skriv en ny kommentar

    Andrea Ramstad Aatlo

    Hei! Jente p 18 r fra Oslo. Liker bake, trene, reise og vre med venner, kjreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drmmer og inspirasjon. Hper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Flg meg gjerne p instagram: @andreaaatlo Flg meg p Twitter: @AndreaAatlo

    blogg.no - Norges strste bloggsamfunn
    alleoppskrifter.no

    Kategorier


    Arkiv


    Siste innlegg


    bilde
    hits