Kakepynting del 2: Marsipan (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Kakepynting del 2: Marsipan

Da var det mandag, og her kommer del to med tips til kakepynting. Denne gangen er det marsipan som skal få vise seg litt frem. Marsipan er stort sett enkelt å jobbe med, det er dekorativt og smaker godt. Alle kakene under er laget og dekorert av meg, og er ganske enkle. Det viktigste med kaker generelt, men kanskje mest marsipankaker er at det ikke må være for lite pynt! Det trenger ikke å være systematisk eller simpelt, tvert i mot. Jeg gjennomgår ikke hvordan man lager marsipanroser, for det har jeg gjort tidligere i et eget innlegg som du kan finne her. 

Alle kakene under har et marsipanlokk. Jeg bruker den billigste marsipanen til kakene fordi den inneholder lavest prosentandel mandler som gjør at den blir lysere og enklere å jobbe med. Bruk melis i stedet for mel når du kjevler den ut så den ikke setter seg fast, og kjevle til du får et tynt marsipanlokk. Så er det bare å legge lokket over kaken, enten alene eller med litt hjelp. Det kan være smart å rulle det på en kjevle og så rulle det over kaken, det er det letteste. 

De to kakene over er dekorert med marsipan, melis og geleskrift. Er usikker på om det heter geleskrift, men det er små tuber med gele som er til å skrive på kaker. De har det stort sett på alle matvarebutikker. Du kan prøve å bruke tuben den kommer i eller putte det over i et kremmerhus man kan lage av bakepapir. Så skriver du og dekorerer, og tada, en ferdig pyntet kake!Kaken over er dekorert med mørk sjokolade oppå marsipanlokket. Jeg liker at kakepynten forteller noe om hva som er i kaken. Dette var en sjokoladekake med krem og marsipanlokk, så da passet det bra å ha sjokolade utenpå. Dette er kanskje den enkleste metoden å pynte en kake på, men er minst like fin. Bare smelt sjokolade i et vannbad og dekorer kaken slik du ønsker! 

Denne kaken er pyntet med krem, bringebær og noen dekorblomster som er kjøpt ferdig. Utrolig enkelt, noe litt annet og for en gangs skyld systematisk. Nok en gang sier bringebærene og kremen noe om hva som er inni. Om noen har noen spørsmål til dette er det bare å spørre! Håper alle er klare for tirsdag, som for min del betyr nynorsk eksamen. *Hjelpes*. 


 • 27.05.2014 kl.09:41
  Så fin di va! =D Masse lykke til på nynorsken!
  27.05.2014 kl.21:44
  Helle: takk!
  27.05.2014 kl.22:18
  du er utrolig flink :)
  28.05.2014 kl.16:01
  Ida Andreassen: takk :)


  Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits