Kakepynting del 1: Cupcake frosting (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Kakepynting del 1: Cupcake frosting

Jeg har fått spørsmål om jeg kan skrive og forklare litt om hvordan jeg pynter kaker, og det tenkte jeg å gjøre. Men siden det er så mye forskjellig tenkte jeg å ta de tre mest "vanlige" måtene jeg pynter kakene mine på. Så de tre neste mandagene fremover kommer tips og triks til kakepynting, og først ut er cupcake frosting. 

Ingredienser: 

250 gram smør eller margarin 

16 dl melis (tilsvarer ca. 3 vanlige pakker)

2 ts vaniljeessens 

2 dl melk

evt smak eller konditorfarge 

Slik gjør du: 

1) pisk smør mykt i en miksmaster 

2) tilsett vaniljeessens 

3) tilsett melis og melk vekselsvis mens du pisker 

4) tilsett smak eller konditirfarge

 

Jeg pynter stort sett alltid cupcaksene mine med denne frostingen. Den går fort å lage og den er utrolig enkel å jobbe med. Den er veldig søt, og ikke akkurat i avdelingen for helsekost som man ser på ingredienslisten, men fest er fest. 

For å få frostingen på cupcaksene bruker jeg et kakedekoreringsset fra Wilston. Du kan finne det her. Wilston har utrolig mye bra og morsomt så alle som trenger kakeformer eller annet utstyr burde ta en titt i deres nettbutikk eller butikker i Norge som selger deres produkter som Kitchen og Jernia. Jeg bruker også konditorfarge fra Wilston fordi den gir en mye bedre farge og mindre smak enn den du får kjøpt i matbutikker i Norge. 

Hvordan jeg bruker de forskjellige tuppene og sånn er litt vanskelig å forklare, men om du ønsker inspirasjon eller bare å lære ligger det masse på nett og særlig youtube. Jeg har brukt youtube masse for å lære, og det er utrolig mye der ute. Her er en lenke til mange filmer som kan lære deg masse om dette. 

I tillegg kan man bruke ting som sjokoladesaus, fudgebiter og kjeks for å dekorere. På cupcaken over har jeg brukt frosting med to forskjellige farger og oreokjeks for å lage en solsikke. For å lage denne bruker du en stjernetupp for å dekke hele cupcaken med grønn frosting. Etter det legger du oreokjeksen på midten av cupcaken. Så jobber du deg rundt kanten av kjeksen med en smal sprøytetupp fra bunn til topp for å lage blomsterbladene. Her er en film som viser hvordan det også kan gjøres på en litt annen måte. Håper dette var til litt hjelp, og om dere prøver dere vil jeg gjerne ha en tilbakemelding på resultatet! Håper alle er godt i gang med uken ♥


 • 19.05.2014 kl.20:46
  Åh nam nam!!! =D Takk for oppskrift og inspirasjon!!
  19.05.2014 kl.20:58
  Helle: bare hyggelig!
  19.05.2014 kl.20:59
  aaah så fiiine! likte spesielt den nederste!!du er er så flink jooo!
  19.05.2014 kl.21:06
  amalie monsen: tusen takk:)
  19.05.2014 kl.21:26
  Så lekkert, blir fristet, og takk for dine tips og oppskrift :) flink du er !
  19.05.2014 kl.21:35
  annsenze: tusen takk!
  19.05.2014 kl.21:40
  :)
  19.05.2014 kl.22:55
  så mange flotte kaker :)
  19.05.2014 kl.23:14
  Janne, kommenterer tilbake: takk :)


  Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits