Mine mål (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Mine mål

Jeg tenkte å fortelle litt om hvordan jeg motiverer meg selv gjennom hele året. Siden jeg er et listemenneske og elsker lister, har jeg lister med mål som gjelder for forskjellige perioder. Jeg syns også at nyttårsforsetter er mål som er alt for abstrakte og strekker seg over for lang tid. Hvem vet vel hva som kommer til å skje det neste året? Ikke jeg, og da syns jeg det er vanskelig å motivere seg for så lang tid. Jeg vil helle ha mål som varer over en kortere periode som er mer konkrete. Jeg syns også malene skal handle om handling og ikke resultat, altså for eksempel: trene mer og spise sunnere i stede for gå ned en halv kilo i vekt. 

Her er målene mine for april, en måned som består av både hardkjør på skolen og påske. I sånne måneder er det viktig for meg å finne mål som kan brukes igjennom hele måneden. Jeg vet med meg selv at påsken blir en uke med mye avslapping og mat, så tar dette med i beregningen. Månedens mål skal være en retningslinje for meg for hva jeg skal huske på hver dag den neste måneden. Det å se på en lapp og på mobilen hver dag at jeg skal jobbe med skole, drikke mer vann og sove mer gjør at jeg blir minnet på det. I en hektisk hverdag er det ikke mer som skal til for meg enn dette for å komme litt nærmere målene mine. Som jeg sa over skal målene handle om handling og ting jeg skal gjøre, ikke resultater og ting jeg skal oppnå. Jeg tenker at handling fører til resultater, og at resultatene derfor ikke trenger å være målet fordi det er lettere å forutse hva du kan gjøre enn hva du kan oppnå! Dette er veldig viktig når jeg setter meg ned for å sette meg nye mål 1. hver måned. Jeg har brukt månedens mål hver måned i over et år og er veldig fornøyd. Kommer absolutt til å fortsette med det! 

Ukens mål er mål som kan ligne veldig på månedens mål, med de er litt mer konkrete og byttes ut hver uke. Ukens mål har jeg ikke holdt på med like lenge som månedens mål, men jeg er minst like fornøyd med dette. Ukens mål gjør at jeg kan sette enda mer spesifikke mål ut i fra hva jeg ser er gjennomførbart med tanke på alt annet som også gjøres. Ukens mål kan også handle om enkelthendelser som å øve til konkrete prøver eller gjøre konkrete ting som å rydde i klesskapet. I ukens mål setter jeg stort sett opp mål som jeg ser er gjennomførbare, ting jeg må gjøre og ting som utfordrer meg litt. Jeg setter nye mål hver søndag, men de trer ikke i kraft før på mandagen. Likevel vil jeg sette dem opp på søndag sånn at jeg kan ta en kjapp titt på de mandag morgen. Det er vel ikke bare jeg som ikke har alt for mye tid til overs en mandag morgen? 

Da vet dere hvordan jeg setter opp mine mål, og så håper jeg dere får en strålende helg! ♥
 • Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits