Enkelt og greit: reker og avocado (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Enkelt og greit: reker og avocado

Jeg kom sent hjem i dag også på grunn av at LVG hadde åpen skole, noe som betyr at vi begynner midt på dagen og holder på utover kvelden så de kommende førsteklassingene kan komme og se hvordan vi har det. For meg blir alt litt snudd opp ned når jeg begynner på skolen halv ett og slutter litt før åtte, og da jeg kom hjem  var det ikke så veldig mye energi igjen til alt mulig annet. Lagde derfor en enkel og god middag som hverken krever mye tid eller planlegging. Har ikke noe navn på retten, men det er enkelt og greit: reker og avocado. 

Du trenger til en (stor) middagsporsjon: 

en avocado 

omtrent like mye reker som avocado 

tre ts. lettrømme. 

 

Dette kan også brukes som forrett, og ser veldig stilig ut hvis man serverer det i avocadoskallene. Da trenger man selvfølgelig ikke så mye til hver person. 

 

1. 

Del avocadoen på en sånn måte at du kan bruke skallene som skåler om du ønsker det. Ta ut avocadoen og del i biter. Legg de hakkede avocadobitene i en skål. 
2.

Skrell frossne eller ferske reker. Du kan også bruke reker i lake, men jeg syns ikke lake-smaken er så god, så bruker helst frossne eller ferske reker. Legg rekene i skålen med avocadoen. 


3. 

Tilsett tre ts. med lettrømme. Du kan også fint bruke ekstra lett rømme om du ønsker det, men da må du kanskje minske mengden litt siden den er litt mer flytende. 

4. 

Bland godt sammen slik at alle bitene har rømme på seg. Legg i avocadoskallene om du skal servede det til andre, eller spis rett fra skålen om du kun skal ha selv. 


 

Utrolig enkelt, godt og mettende. Avocado inneholder også masse sundt fett som er bra for hud og hår, særlig nå om vinteren hvor det lett kan bli tørt og sårt. 

Du kan også smake det til med limesaft og finhakket cilli om du vil ha en litt mer spenstig smak. Man kan også bytte ut reker med krepsehaler om man ønsker det. Virkelig en enkel måte å innponere gjester på med både smak og presentasjon. Enjoy! 


 • 22.01.2014 kl.21:43
  jeg elsker avokado, så dette må jeg bare prøve! :D


  Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits