Sweet Oreo Cake (andreara)
Forside Add meg Om meg Kontakt

Sweet Oreo Cake

Lørdagen er her og det er på tide å kose seg litt ekstra! For de som liker søtsaker og sjokolade like godt som meg er oreokake den perfekte kaken å lage. Den er ikke alt for vanskelig, men tar litt tid. 

 

Det du trenger er: 

3 pakker Oreo original 

250 gram melis 

275 gram original pkiliadelphia kremost

4-5 spiseskjeer sukker 

120 gram smør 

2 dl lettmelk 

4 dl kremfløte

1 pakke sjokolademousse (med eller uten sjokoladebiter)

Sjokoladesaus 

Del 1: 

Putt oreokjeks i en bolle, omtrent 2 og en halv pakke. Den siste halve pakken legges til side, og skal brukes som pynt senere. 

Knus eller del kjeksene i passe store biter. Jeg velger å dele de med hendene til relativt store biter. Jeg syns det er best når man fremdeles kan se oreokjeksene, men de kan knuses til nærmest pulver om man ønsker en fastere kakebunn. Man kan også legge kjeksene i brødpose og knuse de med en kjevle. Det går fortere, med det blir mer smuler av det. 

Smelt smør i en kjele på lav varme. Pass på at smørret ikke koker eller blir brundt, for da endrer smaken seg. 

Hell smørret i bollen med de knuste oreokjeksene. Bland knuste kjeks og smør sånn at alle kjeksene får smør på seg. Dette er viktig for at kjeksene skal feste deg til hverandre og bli til en bund og ikke bare smuler! 

Finn frem en kakeform, helst en hvor du kan ta av sidene, det gjør det lettere å få ut kaken etterpå. hell kjeksen med smør i formen og press det sammen. Det kan godt preses hardt for å få en fastere bunn. Når bunnen er ferdig settes den til kjøling i kjøleskapet. Del 2: 

Finn frem Philiadelphia kremost, sukker, melis og kremfløte. 

Start med å lage krem av kremfølte og sukker. Det er veldig forskjellig hvor søtt man liker kremen, så hvor mye sukker man velger å bruke er opp til hver enkelt, men jeg velger å bruke omtrent 4-5 ss. Pisk til kremen er stiv, ikke for rennende, men pass på at den ikke skiller seg. Sett kremen i kjøleskapet. 


Ta en ny bolle og bland melis og kremost. Bland i ca.  et min med håndmikser til blandingen blir luftig. Ta kremen ut av kjøleskapet og tilsett ca. halvparten av kremen i kremostblandingen. Fortsett å piske i ca 2 min til blandingen er godt blandet og den er blitt luftig. 

Ta kakebunnen ut ak kjøleskapet og fordel kremost og krem blandingen over kaken. Pass på å ha halpvarten av den piskede kremfløten igjen. Den skal være på toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet. 

Del 3: 

På tide å lage min absolutte favoritt, sjokolademousse! Siden dette er en del av en kake lager jeg den med en ferdigpose, men om jeg skal lage kun sjokolademousse lager jeg den fra bunnen av, det blir mye bedre og man kan regulere smaken på en helt annen måte. Her er det egentlig bare å følge posens innstruksjoner, som i dette tilellet er å plande melken med pulveret og piske til alt er jevnt fordelt og moussen har blitt litt fast. Dette tar ca 2 min med håndpisker. 

Når moussen er ferdig pisket fordeles den ut over kaken som har stått i kjøleskapet. Pass på at lagene blir gjevne, da vil kaken se bedre ut til slutt. Sett kaken tilbake i kjøleskapet. Del 4: 

Siste innspurt! Ta den siste kremen ut av kjøleskapet og fordel den utover kaken. Prøv å ikke blande kremen med sjokolademoussen for et penere resultat. 

Bruk sjokoladesausen til å lage et mønster på toppen av kaken, det er samme hva dette er. 

Bruk oreokjeksene som er igjen, om ingen har spist de opp, til å dekorere på toppen. Jeg liker at kakens dekorasjon viser hva som er i kaken, og da passer det perfekt med noen oreo kjeks. 

Del 5: 

La kaken stå i kjøleskapet minst to timer før servering for at kremen og moussen skal få stivne ordentlig. 

 

Da er kaken ferdig og jeg håper den smaker. Ha en fortsatt god lørdag kveld!
 • Skriv en ny kommentar

  Andrea Ramstad Aatlo

  Hei! Jente på 18 år fra Oslo. Liker å bake, trene, reise og være med venner, kjæreste og familie. Andreara.blogg.no er om min hverdag, drømmer og inspirasjon. Håper du liker den! Kontakt meg gjerne: andrea.aatlo@hotmail.com Følg meg gjerne på instagram: @andreaaatlo Følg meg på Twitter: @AndreaAatlo

  blogg.no - Norges største bloggsamfunn
  alleoppskrifter.no

  Kategorier


  Arkiv


  Siste innlegg


  bilde
  hits